Tarih yazan formalar satışta!

111 yıllık tarihinde sayısız başarılara imza atan ve Türk bayrağını Avrupa'da gururla dalgalandıran Galatasaray, tarihi başarıları elde ettiği formaları yeni yıl öncesinde retro serisiyle satışa çıkartıyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen lansmana efsanevi oyuncularımızdan Cevad Prekazi, Ergün Penbe, Hasan Şaş ve Necati Ateş katılırken bugünden itibaren satışa sunulan formaların fiyatı 99,00-TL. olarak belirlendi. 

Her formanın ayrı bir hikayesi, ayrı bir başarı öyküsü var. Galatasaray'ın sayısız başarılarında bir adım öne çıkan tarihi formaların da hikayesi bir başka. Retro formalar serisinde her forma için özel kutusunda özel açıklamalar yer alıyor. İşte tarihe tanıklık eden, tarih yazarken posterlerde yer alan formalarımızın hikayeleri..

1988-89
Bu formada sarı var, kırmızı var. Bu formada kırmızı var, beyaz var, bu formada Türkiye var! Bu formada 3-0 geride olsa bile 5 gol atarak zafere imza atanların inancı var. Bu formada Galatasaray var!

1997-98
Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi Galatasaray, 1997-98 sezonunda ait olduğu Şampiyonlar Ligi'ne kavuşmuştu. Ligde puan farkı 9 olsa bile; Galatasaray, vazgeçmeyen karakterini ortaya koyarak sezonu şampiyonlukla taçlandırdı. 

2001-02 
Kadro yenilenir, isimler gider, yenileri gelir... Ama Galatasaray arması her zaman kazanır. İlklerin ve enlerin takımı Galatasaray, 2001-02 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalırken Türkiye'de 15. şampiyonluğu kazanıp göğsüne 3. yıldızı takan ilk Türk takımı olur!

2004-05 
Türk futbolunun asırlık çınarı Galatasaray, 100. yılında geçmişini unutmadı. 1905 yılındaki ilk futbol takımının fotoğrafını ve kazanılan şampiyonlukları göğsünde taşıdı. Galatasaray, sezonun finalini ise ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 5-1 yendiği Türkiye Kupası şampiyonluğuyla yaptı.
Özel seri olarak üretilen retro formaların satışı diğer formalardan farklı olacak. Özel kutusunda ve her forma için özel bir açıklamanın bulunduğu kutunun ön kapağında ise aşağıdaki cümleler yer alıyor.

Teşekkürler Gül Baba, yan yana getirdiğin güller için..
Teşekkürler Şişman Yanko’daki isimsiz kahraman, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı ile içinde turuncudan iz taşıyan tok sarı kumaşları dalgalandırdığın için..

Teşekkürler Baba Gündüz, 4 yıldızın ilk temelini attığın için.
Teşekkürler Toma Kaleperovic, 5 yıllık hasrete son verip müzemize bir kupa daha kazandırdığın için. Teşekkürler Birch, bizlere arka arkaya 3 şampiyonluk yaşattığın için. 

Teşekkürler Herr Derwall, verdiğin dersler için; önce kendin sonra öğrencin Mustafa Denizli ile yaşattığın sevinçler için. Teşekkürler Kalli mücadeleyi öğrettiğin için. Teşekkürler Hollmann, Avrupa’da kuralları değiştirdiğin ve takıma yaşattığın 10. şampiyonluk sevinci için.

Teşekkürler Lucescu, 3 yıldızlı tişörtünü göğsünü gere gere gösterdiğin için. 
Teşekkürler İmparator Fatih Terim; sayısız kupaların yanına 6 lig şampiyonluğu eklediğin için. 
Teşekkürler Gerets, bir sezonu 16 dakikaya sığdırdığın için. Teşekkürler Cevat Güler, bayrağı devralıp yere indirmediğin için. Teşekkürler Hamza Hamzaoğlu, "Olacak olacak" deyip 4. yıldızı taktırdığın için.

Teşekkürler Galatasaray’a emek vermiş tüm futbolcular.. Sayısız zaferler, 20 şampiyonluk, 17 Türkiye Kupası, 1 UEFA Kupası ve 1 Süper Kupa kazandırdığınız için.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0