Çembere duvar ördüler!

Sezona kötü başlayan ancak daha sonra toparlanarak kötü gidişe dur diyen Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines Euroleague 10. hafta karşılaşmasında deplasmanda Panathinaikos'a konuk olurken son dönemde yakaladığı ivmeyi deplasmanda galip gelerek taçlandırmak istiyor.

Sezona savunmada çok dağınık bir görüntü çizerek başlayan ve hala THY Euroleague'in en çok sayı yiyen ve en kötü savunma istatistiklerine sahip takımı olan Galatasaray Odeabank, buna rağmen son haftalarda daha derli toplu bir görüntü çizerken özellikle Jon Diebler ve Tibor Pleiß'ın artan formu ile daha dengeli bir hale büründü. Blake Schilb'in rotasyona dahil olmasıyla hücumdaki sorumluluğu azalan Sinan Güler savunma sahasına daha çok konsantre olma fırsatını yakalarken, Göksenin Köksal ve Jon Diebler'ın da ön alanda yaptığı savunmalar Sarı-Kırmızılı takımımızı rahatlattı.

Kadro mühendisliği yaparken çember koruma görevini Alex Tyus'a emanet eden takımımız, sezonun ilk bölümlerinde ön alanda yeterli sertliği gösteremeyince çok kolay delinmiş ve Tyus'a ekstra mesai çıkartmıştı. Tibor Pleiß'ın artan sorumluluğu ile dakikaları azalan ancak yine de takım içinde önemli bir misyonu bulunan Alex Tyus, Kızılyıldız ve Olympiacos maçlarında 4'er blok yaparken sezon başından beri maç başına yaptığı ortalama 1.5 blok ile Euroleague'de bu kategorinin ikinci sırasında yer alıyor. 

Sezona beklentilerin çok uzağında kalarak başlayan ancak kendisini hazır tutarak zamanla rotasyona dahil olan Tibor Pleiß ise son 3 maçtır adeta çemberi kararttı. Darüşşafaka Doğuş ve Barcelona maçlarında 3'er blok yapan Pleiß, son oynanan Baskonia karşılaşmasında ise 4 blok yaparak kariyer rekorunu kırmıştı. Sezon başından beri maç başına ortalama 1.4 blok istatistiği tutturan oyuncumuz Euroleague'de bu alanda dördüncü sırada yer alıyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0