THY Euroleague | Milan Macvan'la ilk kez..

Turkish Airlines Euroleague 12. hafta karşılaşmasında Galatasaray Odeabank Cuma akşamı Abdi İpekçi Arena'da Emporio Armani Milano takımını konuk edecek. İtalyan ekibi kadrosunda bir çok önemli ismi barındırırken bu isimlerden birini hepimiz çok iyi tanıyoruz.. O isim kim mi, tabi ki Milan Macvan!

Ergin Ataman'ın Galatasaray'ın başına geçtiği 2012-2013 sezonunda takımımıza büyük umutlar ve hedeflerle İsrail'in Maccabi Tel-Aviv takımından katılan Milan Macvan, belki de hiçbir zaman kendisinden beklenen performansı sergileyememesine rağmen mücadelesi; azmi ve kaybetmeyi sevmeyen yapısıyla taraftarımızın büyük sevgisini kazanmıştı. 

2012-2013 sezonunun başında burnundan sakatlık yaşayan ve sezona istediği ritimde başlayamayan Macvan, sezon ilerledikçe takımda önemli bir rol elde etmiş ve 23 yıl sonra gelen Türkiye Ligi şampiyonluğuyla adını Galatasaray tarihine de yazdırmayı başarmıştı. Macvan lig şampiyonluğu yaşadığı sezonu ligde 9.3 sayı, 5 ribaund; Eurocup'ta ise 7.7 sayı, 3.2 ribaund istatistikleri ile tamamlamıştı.

Bir sonraki sezon ise Euroleague'de mücadele edecek olan Ergin Ataman, o pozisyonda Macvan'ı yeterli bulmayıp Zoran Erceg transferini gerçekleştirdi. Rotasyonda oldukça geriye düşen ve ilk etapta sadece Euroleague'de kullanılan Macvan, sakatlıklar sonucu bulduğu şansı çok iyi değerlendirerek rotasyondaki yerini tabiri caizse tırnaklarıyla kazıyarak elde etmeyi başarmıştı. Özellikle Euroleague'de ortaya koyduğu mücadeleci ve kaybetmeyi kabullenmeyen oyunu ile taraftarında sevgisini kazanan Macvan, Top-8 yapan kadronun önemli isimlerinden biri olmayı başarmıştı. O sezonu Avrupa'da 6.8 sayı, 4.5 ribaund; ligde ise 6.7 sayı, 4.4 ribaund istatistikleri ile mücadele ederek geçiren Macvan, sözleşmesi sona erince takımımızdan güzel anılar bırakarak ayrılmıştı. 

Takımımızdan ayrıldıktan sonra 1 sezon ülkesinin Partizan takımında forma giyen Macvan, 2015-16 sezonunun başından beri de İtalyanın Emporio Armani Milano takımında forma giyiyor. Bu süreçte hiç takımımıza karşı forma giymeyen Milan Macvan, ayrıldıktan sonra ilk kez takımımıza karşı oynayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0