TKBL | Sarayın Sultanları derbide mağlup..

Genç oyunculardan kurulu bir kadroyla bu sezon Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray kadın basketbol takımı normal sezonun 11. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'ye konuk oldu. Sarı-lacivertli rakibi karşısında sadece ilk çeyrekte varlık gösterebilen Marina Maljkovic'in öğrencileri ilk yarısı 34-26 biten karşılaşmadan 77-55 gibi farklı bir skorla mağlup ayrılarak ligdeki 3. mağlubiyetini aldı. 

Yabancı kuralı nedeniyle Astou Traore'yi tribüne gönderen Marina Maljkovic karşılaşmaya Işıl, Pınar, Deniz, Jefferson ve Vitola beşiyle başladı. 12 kişilik maç kadrosunda 5 genç oyuncuya yer alan Sırp çalıştırıcı zorlu derbiyi 6-7 kişilik oyuncu rotasyonuyla oynamak zorunda kalırken, neredeyse 3 katımız bütçeye sahip olan sarı-lacivertli takım 12 kişilik oyuncu rotasyonunun tamamına şans verdi. İki takımın da karşılıklı basketler bularak başladığı karşılaşmada ilk 6.5 dakikalık sekans 13-10 ev sahibi takım lehine olurken, ilk çeyreğin son 2 dakikalık bölümünde hücum etmekte zorlanan Galatasaray ilk çeyreği 17-12 geride tamamladı. İkinci çeyrekte ev sahibi Fenerbahçe oyun kontrolünü eline alırken ilk 5 dakikayı 27-19 önde geçti. Mola dönüşü rakibimizin etkili oyunu devam etti ve bitime iki dakika kala skor 32-21’e geldi. Soyunma odasına giderken 34-26 Fenerbahçe üstünlüğü vardı. Fenerbahçe, üçüncü çeyreğe de hızlı başlarken fark 18’e çıktı. 50-32’den sonra Galatasaray 8 sayılık seri buldu ve farkı 10 sayıya indirdi. Galatasaray’ın geri dönüşüne ezeli rakip Birsel Vardarlı’nın üçlüğü ve kenardan gelen Pelin’in sayılarıyla cevap verince son çeyreğe 55-40 önde giren taraf sarı-lacivertliler oldu. Quigley, Birsel ve Gruda ile farkı açan Fenerbahçe’ye Anderson’un üçlükleriyle cevap veren takımımızda maçın bitimine 4 dakika kala Jefferson oyun dışı kaldı. Karşılaşma da 77-55 Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi.

19 sayı - 12 ribaund ile pota altını adeta karartan Gruda maçın en skorer ismi olurken, sarı-lacivertli takım adına galibiyette başrol oynadı.  Tecrübeli oyuncuya hücumda 17 sayı üreten Quigley destek verirken, Sarayın Sultanları'nda hücumda 15 sayı üreten Yvonne Anderson mağlubiyete engel olamazken, maçın son 4 dakikasında yararlanamadığımız Moriah Jefferson derbide 13 sayı üretebildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0