BSL | Kabus devam ediyor!

Ligde son olarak deplasmanda Karşıyaka'ya, Avrupa'da ise evinde Brose Basket'e mağlup olarak kötü günler geçiren Galatasaray Odeabank, ligde normal sezonun 13.haftasında Darüşşafaka Doğuş'u konuk etti. Rakibi karşısında sahadan 72-87'lik mağlubiyetle sahadan ayrılan takımımızda Bruno Fitipaldo ilk lig karşılaşmasına çıkarken, Austin Daye ise sakatlığı sebebiyle maç kadrosunda yer almadı.

Maça Sinan Güler - Göksenin Köksal - Blake Schilb - Vladimir Micov - Tibor Pleiss beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank ilk dakikada sayı bulamazken, Moerman'ın arkası dönük oyunlarını savunmakta zorlandı. 4-0 seri yapan Daçka karşısında forvetleri Vladimir Micov ve Blake Schilb'in üst üste 2 üçlüğüyle 6-4 öne geçen takımımız karşılaşmanın ilk 5 dakikasını ise 11-10 geride geçti. Televizyon molasına 16-13 önde giren Galatasaray Odeabank'ın bu bölümde hücumda öne çıkan ismi 7 sayı üreten Blake Schilb olurken Ergin Ataman son hücumda Micov'a yapılan faule geç düdük çalan hakeme itiraz edince ortam gerginleşti. Son hücumda Micov'un şutunda sayı bulamayan Galatasaray Odeabank, ilk çeyreği Daçka karşısında 22-18 önde geçti. İkinci çeyrekte ilk sayısını Sinan'ın faul atışıyla bulan takımımız Daçka'nın pota altına karşı Tibor Pleiss'ı kullanırken Micov'un üst üste ürettiği 5 sayısıyla üstünlüğünü devam ettirdi. İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasını 30-26 önde geçen takımımız, rotasyona başlayınca hücumdaki ritmini kaybetti ve Daçka'nın 8-0'lık serisine engel olamadı. Seriyi ise Tibor Pleiss bitirirken, Jon Diebler'ın ürettiği 6 sayıyla tekrar öne geçen takımımız, ilk yarıyı ise güçlü rakibi karşısında 40-38 önde bitirdi. 

Mücadelenin ikinci yarısına  Sinan - Diebler - Schilb - Micov - Pleiss beşiyle başlayan takımımız, ilk bir buçuk dakikada hücumda sayı üretemezken, rakibin 5-0'lık serisine cevap veren isim ise Sırp forvetimiz Vladimir Micov oldu. Üçüncü çeyrekteki ilk 5 dakikayı rakibi karşısında 49-47 önde geçen takımımız, molaya ise 49-49 eşitlikle girdi. Moladan Schilb'in 3/3 faul atışıyla dönen Galatasaray Odeabank üçüncü çeyreğin sonlarında yorgunluğun da etkisiyle oyundan düşerken, Ergin Ataman hakeme itiraz sonucu teknik faul aldı. Üçüncü çeyreği ise takımımız 62-56 geride kapattı. Dördüncü çeyreğin başında Birkan'ın üçlüğüyle farkı 11 sayıya kadar çıkaran Darüşşafaka Doğuş karşısında takımımız Sinan Güler'in sayılarıyla ayakta kalmaya çalışırken maçın son 5 dakikasına 76-63 geride girdi. Savunmada Daçka'ya direnemeyen Galatasaray Odeabank, hücumda sayılar bulsa da farkı kapatamadı ve mücadelenin son 2 dakikasına 80-68 geride girdi. Karşılaşmanın son 2 dakikasında da farkı kapatamayan takımımız, mücadeleden 87-72 mağlup ayrılarak resmi maçlarda üst üste 5.mağlubiyetini aldı.

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu.
Vladimir Micov 17 sayı, 1 ribaund, 3 asist
Bruno Fitipaldo 1 asist
Alex Tyus 2 sayı, 3 ribaund, 1 asist
Blake Schilb 16 sayı, 5 ribaund, 3 asist
Tibor Pleiss 18 sayı, 11 ribaund, 1 asist
Jon Diebler 6 sayı, 3 ribaund, 1 asist
Göksenin Köksal 2 sayı, 1 ribaund, 2 asist 
Sinan Güler 11 sayı, 2 ribaund, 6 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0