BSL | Kötü gidiş devam ediyor..

Turkish Airlines Euroleague'de istediği sıralamanın uzağında olan ve son 10 karşılaşmasından sadece 2 galibiyet çıkartabilen, son 6 karşılaşmasını ise kaybeden Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 14. hafta müsabakasında perşembe günü Euroleague'de mağlup olduğu Anadolu Efes'e konuk oldu. Karşılaşmada Jon Diebler yabancı sınırından dolayı maç kadrosunun dışında kaldı.

Takımımız karşılaşmaya Bruno Fitipaldo, Sinan Güler, Vlado Micov, Ege Arar ve Alex Tyus beşi ile başlarken ilk dakikalarda sayı bulmakta zorlandı ve Anadolu Efes maça 10-0'lık bir seri ile başlayınca Ergin Ataman molasına başvurdu. İlk dakikalarda pota altını kullanmaya çalışan takımımız, organize hücum edemezken geçiş hücumlarında da adam paylaşmakta zorlanınca Anadolu Efes kolay sayılar buldu. Mola dönüşünde ilk sayılarını Sinan Güler ile 4. dakika sonunda bulabilen Galatasaray Odeabank, Tibor Pleiß'ı pota altında etkili kullanırken savunma konsantrasyonunu da arttırınca farkı azalttı ve Velimir Perasovic molasına başvurdu(14-11). Bu dakikalarda oyunun temposunu da arttıran takımımız, tabir-i caizse maçın başındaki ölü toprağını üstünden attı. Mola dönüşü karşılıklı basketlerle geçilirken ilk periyotu -Fitipaldo'nun etkili oyunu ile- takımımız 16-17 önde geçti. İkinci çeyreğe Tibor Pleiß'ın etkili oyunu ile başlayan takımımız, oynadığı tepe ikili oyunlarından sonra topu iyi çevirerek doğru atışları buldu. Rakibinin iki uzun forvet ile oynamasını iyi değerlendiren Ergin Ataman'ın öğrencileri, sürekli pota altını kullanarak rakibini cezalandırınca Perasovic bir kez daha molasına başvurdu(18-24). Mola dönüşü iyi savunmasını sürdüren ve sürekli adam değişerek Anadolu Efes'in rahat hücum etmesini engelleyen takımımız, Tibor Pleiß'ın pota altını domine etmesiyle 10-0 geride başladığı karşılaşmada çift haneli farklarla öne geçti(18-28). Uzun süre aynı beş ile oynayan ve yorgunluk emareleri gösteren takımımız, rotasyona gidince enerjisini kaybetti ve üst üste top kayıpları yapınca Ergin Ataman molasına başvurdu(20-32). Mola dönüşünde Doğuş Balbay ile sahaya enerji koyan Anadolu Efes, Fitipaldo-Granger eşleşmesini kullanmaya çalışırken; takımımız buna Fitipaldo'nun hücumdaki etkinliği ile cevap verince ilk yarı takımımızın 28-40 üstünlüğü ile sona erdi. İlk yarıda Vladimir Micov ve Sinan Güler hiç kenara gelmezken Bruno Fitipaldo ise sadece 43 saniye dinlenebildi. Kenardan gelerek maçın gidişatına büyük etki eden Tibor Pleiß ise ilk yarıda 10 sayı, 7 ribaund ile mücadele etti.


İkinci yarıya ilk devrede verim veren Bruno Fitipaldo, Sinan Güler, Blake Schilb, Vlado Micov ve Tibor Pleiß beşi ile başlayan takımımız bu devredeki ilk sayılarını yay gerisinden Vlado Micov ile buldu. Hücumda basit top kayıpları yapsa bile savunmadaki mücadelesine kaldığı yerden devam eden takımımız, farkın azalmasına engel oldu(32-45). Bu sekansta Fitipaldo'nun 2 sayı ve 1 asisti takımımıza ilaç gibi gelirken iki takımda oldukça basit hatalar ve top kayıpları yaptı. Hücumda ilk yarıdaki akışkanlığının çok uzağında olan takımımıza karşı Anadolu Efes, bulduğu açık saha fırsatlarını iyi değerlendirince TV molasına farkı tek hanelere indirerek girdi(40-47). Moladan Bruno'nun üçlüğü ile dönen takımımız, Huertel'i durduramayınca Anadolu Efes 15 sayılara kadar çıkan farkı kapattı(48-50). Periyot sonunda Huertel'in savunmasına çare bulamayan Ergin Ataman'ın öğrencileri, Fransız oyun kurucunun kısa bir resital sunmasına izin verirken ritmini de kaybetti ve karşılaşmanın son çeyreğine 56-54 geride girdi. Bu periyotta takımımız 28 sayı yerken sadece 14 sayı atabildi. Son periyot sert savunmalarla başlarken; Sinan önderliğinde üçüncü çeyreğe göre topu daha çok döndüren takımımız, oyunu dengeledi(61-63). Bu sekansın ardından hücumda yeniden durağanlaşan ve set temposunu iyice düşüren takımımız, rahat pozisyon bulmakta çok zorlanırken Anadolu Efes bir kez daha öne geçti(67-65). Anadolu Efes uzunlarının ikili oyunlarda yüksek show-up'lar yapmasına bir türlü çözüm üretemeyen ve top sirkülasyonunu sağlayamayan takımımızda yorgunluk da iyice baş gösterirken, Ergin Ataman'ın öğrencileri; dış atışlarda da istediği yüzdeyi yakalayamayınca Anadolu Efes'in Brandon Paul ile yaptığı atağına karşılık veremedi(72-65). Karşılaşmanın kalan kısmı karşılıklı basketlerle geçilirken, Anadolu Efes takımımızın yaklaşmasına izin vermeyince Galatasaray Odeabank sahadan 80-77 mağlup ayrıldı ve mağlubiyet serisini 7 maça çıkardı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0