BSL | Yenilmez Armada'dan rahat galibiyet!

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde ilk yarı sona ererken Galatasaray Odeabank, 15. hafta karşılaşmasında Demir İnşaat Büyükçekmece'ye Gazanfer Bilge Spor Salonu'nda konuk oldu. Maç öncesinde Ergin Ataman, Austin Daye'e karşılaşma kadrosunda yer vermezken; 2000 doğumlu genç oyuncumuz Serkan Aydın ise ilk kez bir resmi mücadelede Galatasaray forması giydi.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Vladimir Micov, Tibor Pleiß beşi ile başlayan takımımız, ilk sayılarını Sinan Güler'in üçlüğü ile buldu. Karşılaşmanın başında Sinan önderliğinde geçiş hücumlarını kullanmaya çalışan ve potaya atak ederek oynayan Yenilmez Armada skorda öne fırlarken, savunmada ise konsantrasyonunu üst seviyede tutamasa bile Büyükçekmece'ye kolay basket şansı vermedi(2-10). Periyotun kalan kısmında ön alanda kolay geçilen ve savunmada yardım rotasyonlarında geç kalan takımımız, buna rağmen hücumda topu iyi paylaşıp bulduğu fırsatları değerlendirince farkı çift hanelere çıkarttı ve ilk çeyrek Galatasaray Odeabank'ın 14-22  üstünlüğü ile geçildi. Sinan Güler çok iyi oynadığı ilk çeyreği 11 sayı ile tamamladı. İkinci çeyreğe Fitipaldo-Tyus ikilisinin savunma zaafını kullanmak isteyerek başlayan Büyükçekmece, sürekli tepe ikili oyunlarını tercih ederken bu şekilde oyunun içinde kalmaya çalıştı. Sinan Güler'in kenarda olduğu bu sekansta Ergin Ataman'ın öğrencileri de organize hücum etmekte zorlanmasına rağmen farkın azalmasına izin vermedi(23-30). Sinan Güler'in tekrar oyuna girmesiyle hücumda topu daha iyi paylaşan ve Tibor Pleiß'ın orta mesafe şutları ile çeşitlilik yaratan takımımız, Özhan Çıvgın'a mola aldırttı(29-38). Mola dönüşünde de topu iyi paylaşmaya devam eden ve sahaya giren tüm oyuncularından katkı alan Galatasaray Odeabank, farkı çift hanelere çıkartırken soyunma odasına da 32-46 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına maça başladığı beş ile başlayan takımımız, Blake Schilb'in orta mesafe basketi ile ikinci yarıdaki ilk sayılarını buldu. Blake Schilb önderliğinde hücumda hareketli oynayan ve ikili oyunlar sonrasında ekstra pasları bularak boş şutlar atan Yenilmez Armada, farkı 20'ye çıkarttı ve Özhan Çıvgın'a mola aldırttı(34-54). Mola dönüşü Büyükçekmece ön alan baskısını arttırarak hücumdaki akışkanlığımızı bozarken, bu sekansta Fitipaldo'nun Sinan'ın yokluğunda etkisiz kalması Ergin Ataman'ın elini bağladı. Ön alanda baskılı ve sert savunmasıyla hücum düzenlerimizi tamamen bozan Büyükçekmece, maç başından beri aradığı ritmi bulunca 20'lere kadar çıkan fark 11 sayıya indi ve Ergin Ataman molasına başvurdu(45-56). Mola dönüşünde Fitipaldo-Sinan ikilisini aynı anda oynatan Galatasaray Odeabank oyunu dengelerken farkın daha da azalmasına izin vermedi. Periyotun son iki dakikasında rakibinin faul hakkını doldurmasını iyi kullanan Sarı-Kırmızılılar, savunmada direncini de arttırınca Göksenin Köksal'dan üst üste bulduğu 7 sayı ile farkı yeniden arttırarak son çeyreğe 52-73 önde girdi. Son çeyreğe 7-0'lık bir seri ile giren Büyükçekmece farkı bir kez daha 10 sayı sınırına çekerken; Sinan-Micov ikilisi ile küçük çaplı bu krizden çıkan Sarı-Kırmızılılar farkı yeniden 20 sayı bandına çıkardı(62-81). İkili oyun savunmasında sürekli adam değişen rakibine karşı pota altında Pleiß'ı avantajlı yerlerde topla buluşturmaya çalışan Galatasaray Odeabank, bu çeyrekte yay gerisinden de oldukça yüzdeli attı. Periyotun son kısmında rakibinin direncini tamamen kıran Galatasaray Odeabank zaman zaman zorlansa bile rahat oynadığı karşılaşmada sahadan 71-90'lık sonuçla galip ayrıldı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri...

Vladimir Micov 8 sayı – 3 ribaund – 6 asist
Bruno Fitipaldo 8 sayı – 3 ribaund – 3 asist
Alex Tyus 4 sayı – 2 ribaund – 1 asist
Can Korkmaz 1 asist
Blake Schilb 5 sayı – 5 asist
Ege Arar 3 ribaund
Orhan Hacıyeva 2 sayı – 2 ribaund
Tibor Pleiß 12 sayı – 11 ribaund – 1 asist
Sinan Güler 26 sayı – 5 ribaund – 3 asist
Jon Diebler 11 sayı – 7 ribaund – 3 asist
Göksenin Köksal 14 sayı – 3 ribaund – 3 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0