Çağrı: Kızılay'a destek!

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan felaketlerin artmasıyla birlikte kan ihtiyacı duyduğumuz şu günlerde Kızılay başkanı Dr. Kerem Kınık kişisel hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kızılay'ın mevcut bulunan kan stoğunun 'yetersiz' anlamına gelen kırmızı seviyeye indiğini belirtti ve vatandaşları kan bağışına davet etti. 

Kızılay'da en yetkili isim olarak bilinen Dr. Kerem Kınık'ın kişisel hesabı üzerinden yaptığı açıklamaların devamında ağır kış şartları nedeniyle kan bağışı oranlarının ciddi ölçüde azaldığı ve kan ihtiyacının sürekli bir ihtiyaç olduğuna vurgu yapılırken, son 1 ay içerisinde ülkemizde yaşanan terör saldırıları göz önünde bulundurulduğunda durumum vahimiyetini gözler önüne serdi. Türkiye'nin bir yıllık kan ihtiyacının yaklaşık 2.5 milyon ünite olduğu biliniyor ancak normal şartlarda 60bin ünite olması gereken kan stoğu seviyesinin 30bin civarına düştüğü resmi olarak açıklandı. 

FCN Blog ailesi olarak tüm okuyucularımızı kan bağışına davet ediyor ve 1 ünite kanın 3 kişiye can verdiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0