CEV Challenge Cup: Deplasmandan avantajlı dönüyoruz!

CEV Challange Cup'ta son 8 takım arasında yer alan Galatasaray HDI Sigorta, turun ilk ayağında Portekiz takımı Fonte Bastardo Azores ile deplasmanda karşılaştı. Maç sabahı gerçekleştirilen antrenmanda orta oyuncularımızdan Murathan Kısal’ın geçirdiği ufak sakatlığın ardından, Halil’in de yokluğunda kadrosunda ciddi eksiklerle oyuna başlayan Galatasaray HDI Sigorta, takım oyunundan taviz vermeden iyi bir performans sergileyerek sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Maça Hüseyin, Bartman, Tuia, Yasin, İbrahim, Emin ve libero Can’la başladık. Fonte Bastardo Azores’in servis karşılama ve blok-defansta etkili başladığı setin ilk sayıları karşılıklı ilerledi. Birinci teknik molaya 7-8 geride girdik. Teknik moladan sayıyla dönen Galatasaray HDI Sigorta köşeden Bartman’ın hücum sayılarının da yardımıyla oyun ritmini yakaladı. İkinci teknik molaya 13-16 önde girdik. Ev sahibi ekip yakın takibe devam etti ve fark oluşmasına izin vermediler. Ancak takımımız kritik anlarda doğru hücum stratejileriyle seti 23-25 kazanarak, 0-1 öne geçti.

İkinci set yine yakın mücadele ile başladı. İlk teknik molaya 7-8 önde girdik. Serviste, ilk sete göre, daha etkili idik. Set ortasında dizinden sorun yaşayan Emin Gök kenara geldi, Doğukan oyuna girdi. İkinci teknik molaya 11-16 önde girdik. Blokta da vites arttırdığımız sette giderek farkı açtık ve seti 14-25 kazandık. Setlerde durum 0-2 oldu.

Karşılaşmanın üçüncü setine baskın bir oyunla girdik. Yasin’in ace’i ile sette durum 2-6 oldu. Teknik molaya Tuia’nın hücumuyla 4-8 önde girdik. Bartman’la hücumda fark yarattık. Setin ikinci teknik molasına 9-16 önde girdik. Giderek daha fazla hataya zorladığımız Azores ekibini iyice uzaklaştırdık. Yasin’in üst üste aldığı sayılarla sette durum 12-22 oldu. Seti 15-25, maçı 0-3 kazandık.

Galatasaray HDI Sigorta: Bartman (16), Tuia (8), İbrahim (8), Yasin (7), Hüseyin (6), Emin (3), Doğukan (3), Can (L)

Fonte Bastardo Azores: Silva (11), Johnson (8), Pollock (7), Freitas (5), Rhein (3), Guerreiro (2), Hernandez (1), Morais (1), Teixeira (L)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0