Ergin Ataman: Final-Four için takım kurmaya çalıştık, hata yaptık..

Galatasaray baş antrenörü Ergin Ataman, bugün TRT Kent Radyo İstanbul'da Ahmet Fisunoğlu'nun konuğu oldu. Kariyer planlamasından, bu sene kurulan kadroya; transfer dönemi yapılanlardan, ülke basketboluna kadar birçok konuda konuşan Ergin Ataman'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları ise şu şekilde..

**Bizim toplam bütçemiz 9 milyon Dolar. Fenerbahçe'nin 30-35 milyon Dolar. Efes ve Daçka'nın 25-30 milyon Dolar. 

**Galatasaray'ın ilk 8'e kalması zaten büyük bir başarı olurdu. Biz artık her maçı kazanmak için oynayacağız. Biz Galatasaray'ız. Her maçta en üst düzey mücadeleyi vermeliyiz. Kazanırız, kaybederiz. Mücadele devam etmeli. 

**2 oyun kurucumuz ve uzun forvetimizle yollarımızı ayırdık. 1 milyon Dolar'lık arta kalan paramız oldu 9 milyondan. Önümüzdeki günlerde bir transfer daha yapabiliriz. Şubat sonuna doğru düşünebiliriz. Benim 3-4 tane asistanım var. Avrupa'da ve Amerika'da kontakta olduğumuz arkadaşlarımız var. Oyuncuyu böyle seçeceğiz. 

**Eric'i tutmak için yeteri kadar sert davranamadık. Bazı oyuncularla görüştük son anda vazgeçtiler. Ülkemiz şartları etkiledi. Darius Adams ile anlaştık, ama o gece 15 Temmuz yaşanınca imzalamayacağını söyledi. Goudelock ile anlaştık. Bu sefer ona, F.Bahçe taraftarlarından G.Saray’da oynamaması adına bir takım tehditler gitmiş. O da bu tehditlerden çekindi.  Transferde bazı hatalar olabiliyor. 9 milyon Dolar'lık takımla, 30 milyon Dolar'lık takım kurmaya çalıştık. Geçen seneki Eurocup zaferi düşüncelerimizi etkiledi. Final Four için takım kurmaya çalıştık. Hata yaptık. 

**Avrupa'nın en iyi ligi, ekonomisi en yüksek lig Türkiye Basketbol Ligi. Takımlar kadar hocaların değeri de önemli. Obradovic'in Türkiye'ye gelmesinde, benim de payım var dedim. Basına farklı yansıdı. Fenerbahçe baktı şampiyonlukları benim takımlarıma kaptırıyor. Avrupa'nın en iyi hocasını getirdiler takımın başına. Obradovic, Avrupa'nın en kariyerli hocasıdır. Bu sabit. Kurduğu takımlar da hep önemli takımlar. Bütçeleri yüksek.

NOT: Açıklamaların büyük bir kısmı BabaSpor twitter adresinden alınmıştır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0