Galatasaray HDI Sigorta beklenenin uzağında..

12 takımlık eski adı Türkiye Erkekler Voleybol 1. Lig'i, yeni adı ile Efeler Ligi'nde 11 haftalık ilk devre geride kaldı. Takımımız Galatasaray HDI Sigorta'nın 19,23 sıralama puanı ile 8. sırada tamamladığı ilk devreyi nasıl tamamladığımızı ve oyuncularımızın performansını inceliyoruz. Bakalım ilk yarıyı nasıl bitirdik?

İNİŞLİ ÇIKIŞLI PERFORMANS
Sezona zorlu Halkbank mücadelesi ile başlayan takımımız deplasmanda 3-2 mağlubiyetten kurtulamadı. Evindeki ilk maçını ise Maliye MMP ile oynayan takımımız 3-2'lik skor ile bu sefer galip gelmeyi başardı ve sezonun ilk galibiyetini aldı. Üçüncü hafta ise İBB ile mücadele eden takımımız yine 2-3'lük skorda deplasmanda galip gelmeyi başardı ve önemli bir galibiyet aldı. Takımımız dördüncü haftada ilk devreyi lider tamamlayan Ziraat Bankası'nı konuk etti. Karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrılan takımımız ikinci mağlubiyetini de almış oldu.

Beşinci haftada ligin yine kalbur üstü takımlarından Arkas'a konuk olan takımımız karşılaşmadan 1-3 mağlup ayrıldı. 6. haftada Beşiktaş'ı Galatasaray Park'ta aynı skorla geçen takımımız 6. hafta sonunda 3 galibiyet 3 mağlubiyet oranına ulaştı. 7. haftada ise Fenerbahçe'ye konuk olan Filenin Aslanları karşılaşmadan 3-0 mağlubiyet ile ayrıldı ve sıralamada gerilere düşmeye başladı. 8-9 ve 10. haftalarda ise Afyon Belediye'yi 3-0, İnegöl Belediye'yi 3-2, MSK Urfa'yı da 3-1 ile geçen takımımız biraz olsun kendini topladı ama son haftada gelen Tokat Belediye mağlubiyeti bizleri üzdü. Bu şekilde takımımız 6 galibiyet 5 mağlubiyet ile 8. sırada tamamladı.

RAHAT KAZANAMADIK
İlk devre yorumunda bahsetmek istediğim şey elbette sizlerin de dikkat çekeceği gibi 5 setlik biten maçlarımız. Bu, oynadığımız maçların mücadele seviyesini gösteriyor. Mağlubiyet alırken nasıl 3-2'lik maçtan kopardığımız 1 puan bizi az da olsa teselli ediyorsa, galip geldiğimiz maçlarda da verdiğimiz 1 puanlar çok can yakıyor. Baktığımız zaman kadın takımı ile erkek takımının arasında sadece 1 maçlık galibiyet farkı var fakat sıralama puanında toplam 8 puan fark var. Bu da 3-2'lik sonuçların doğurduğu bir gerçek. Arkas, Fenerbahçe, Ziraat Bankası ve Halkbank'a senelerdir verdiğimiz maçlar o kadroların maliyetinin çok yüksek olmasına bağlanırken bu sezon son birkaç yılın en düşük performansında olmamız aslında hem bizim erkek voleybolda beklenen performansı sergileyememiz hem de diğer takımların ligde önemli konumlara geldiğini belirtiyor. İBB galibiyetimiz oldukça önemliyken Fenerbahçe'ye direnemeden mağlup olmamız ise benim şahsi fikrim olarak can yakıcı.


Sonuç olarak puan durumunda Ziraat Bankası 9-2 ile 29,25 puan toplamış ve lider konumda. 8 galibiyetli 3 takım; Arkas, İBB ve Fenerbahçe alt sıraları paylaşırken 5. sırada 6 galibiyet 5 beraberlik ile Maliye MMP ve 6. sırada yine aynı oran ile Halkbank var. 7. sırada İnegöl Belediyesi 5 galibiyet 6 beraberlik almış ve 8. sırada biz varız. Baktığımız zaman hemen önümüzdeki  takımın 2 si ile galibiyet sayımız aynı, diğerinden ise fazla. Ama sıralamada kaybettiğimiz 1 puanlar yüzünden gerideyiz. Oynadığımız 47 setin 24'ünü kazanırken 23'ünü kaybetmişiz. Bu setlerde 1038 sayı kazanırken 1025 sayı da kaybetmişiz. 3-0'lık galibiyet sayımız sadece 1. Maçların 2'sini 3-1 kazanırken 3'ünü de 3-2 kazanmışız. 2 defa 2-3 kaybederken 2 defa de 1-3 kaybetmişiz. Sadece de 1 defa 0-3'lük mağlup olmuşuz.

TAKIM HALİNDE NELER YAPTIK?
İlk devrede toplam 1028 servis kullanan takımımız 48 ace ile tabloda geride kalmış. Ayrıca 165 hatamız ile de ligin serviste az hata yapan takımlarından olmuşuz. Set başına 1 ace kazanıyoruz istatistiğe göre. Servis karşılamada %34 mükemmeliyet oranımız var, bu da bizi lig üçüncüsü yapıyor. Hücumda ise %48'lik oran yine bizi iyi bir takım olarak nitelendiriyor. Blokta ise set başı 2,2 ortalama ile ligin averajında yer alıyoruz.

ÖNE ÇIKAN BİREYSEL PERFORMANSLAR
Oyuncular sıralamasında smaçörde Samuel Tuia 0,27 index puanı ile lig 13.sü olmuş durumda.  Pasör çaprazlarında ise Bartman 0,41 puan ile lig 6.sı konumda. Orta oyuncumuz Halil İbrahim kendi sıralamasında 0,42 index puanı ile 13. sırada yer alırken pasörümüz Hüseyin Koç ise %42 verimlilik ile 9. sırada.

Takım içerisinde ise Bartman en skorer oyuncumuz. Bartman yine aldığı 13 servis sayısı ile takım içi lider konumda iken yapmış olduğu 51 hata da bu istatistikte oldukça eksilere düştüğünü gösteriyor. Blokta ise Halil İbrahim yaptığı 21 blok ile bu alanda lider.

İlk devre bu şekilde geride kaldı. Ligi bir kenara bırakırsak Balkan Kupası'nı alıp Cev Challenge Cup'a katılmamız ve Kupa Volley'de ise Final Etabı'na kalmamız henüz hiçbir yarıştan kopmamamız adına oldukça güzel bir durum. Fakat ikinci yarı için ligde de daha iyi sıralar için daha net galibiyetler almak şart. İkinci yarı hazırlıkları devam ederken takımımıza gönülden başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0