Garry Mendes Rodrigues resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'de ilk yarıyı zirvenin sadece 3 puan gerisinde 3.sırada tamamlayan Galatasaray, ikinci yarı öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Sezon içerisinde hücuma yönelik kanat oyuncusu rotasyonunda Yasin ve Bruma dışında herhangi bir katkı alamayan Galatasaray, geride kalan 1.5 sezondur PAOK forması giyen Garry Rodrigues ile her konuda anlaşma sağladı. Yeşil Burun Adaları asıllı Hollanda doğumlu 26 yaşındaki oyuncu için Yunan ekibine 4.5 milyon euro bonservis bedeli ödenirken, 3 yıllık sözleşme imzalanan Rodrigues'e yıllık 1.3 milyon euro ödenecek. Ayrıca, oyuncunun bir sonraki transferinden elde edilecek gelirin %20'si de PAOK FC kulübüne ödenecektir.

Yeşil Burun Adaları asıllı ailenin oğlu olarak Hollanda'nın Rotterdam kentinde dünyaya gelen Garry Mendes Rodrigues'in futbol hayatı doğup büyüdüğü şehrin amatör takımlarından Spartaan'20 forması altında başlarken, gösterdiği performans Feyenoord gözlemcilerinin dikkatinden kaçmadı ve 14 yaşında Feyenoord altyapısına transfer oldu. Rotterdam şehrinin yanı sıra Hollanda'nın da en büyük takımlarından birisi olan Feyenoord altyapısında 17 yaşına kadar forma giyen Rodrigues, kariyerinde ilk kez yurtdışına gitti ve 17 yaşında Portekiz ekibi Real Sport Clube ile sözleşme imzaladı. Burada iki sezon forma giydikten sonra profesyonel sözleşme arayan Rodriuges'in ilk profesyonel takımı da doğup büyüdüğü topraklar olan Rotterdam'ın alt lig takımlarından XerxesDZB oldu.
2009-10 sezonunda XerxesDZB, 2010-11 sezonunda Rostocker ve 2011-12 sezonunda Hollanda amatör ligi ekiplerinden Boshuizen forması giyen Garry Rodrigues için futbol kariyeri pek iyi başlamasa da, Yeşil Burun Adaları asıllı oyuncu 2012-13 futbol sezonu öncesinde Hollanda 1.Ligi ekiplerinden ADO Den Haag ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladı ve aynı sezon bir alt lig takımlarından Dordrecht 'a kiralandı. Kırmızı-beyazlı forma altında sadece yarım sezon mücadele eden Garry Rodrigues bu süre içerisinde 20 lig maçında 5 gol - 5 asist ve 3 kupa maçında 1 asist olmak üzere toplamda 23 maçta 5 gol - 6 asistlik performansa imza attı. Kısa sürede gösterdiği bu performans sonrasında Bulgaristan temsilcisi Levski Sofia'nın dikkatini çeken ve 300bin euro karşılığında Bulgar ekibine transfer olan Rodrigues sezonun ikinci yarısı için Hollanda'dan ayrıldı ve Bulgaristan'ın yolunu tuttu.

2013 yılının Şubat ayında transfer döneminin son günlerinde Bulgar ekibi ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayan Garry Rodrigues ilk maçına Mart ayında çıktı. Bulgaristan'ın en üst futbol ligi olan Parva Liga'da mücadele etme şansı bulan Rodrigues ligde 14 maçta 3 gol - 2 asist katkı sağlayarak takımının şampiyonluğuna katkı sağlarken, kupada finalde Stara Zagora karşısında penaltılarla kaybeden Levski Sofia adına 5 maçta 4 gol - 2 asistlik katkı sağladı. Kariyerinin ilk şampiyonluğunu Bulgaristan'da yaşayan Yeşil Burun Adaları kökenli oyuncu sezon sonunda (2013, Ağustos) milli takım tercihini Afrika ülkesinden yana kullandı ve teknik direktör Lúcio Antunes tarafından Afrika Kupası elemelerinde milli takıma davet edildi.
2013-14 sezonuna Levski Sofia forması altında başlayan Garry Rodrigues kariyerinin ilk Avrupa Kupası tecrübesini de burada yaşadı. Avrupa Ligi elemelerinde Kazakistan temsilcisi Irtysh Pavlodar karşısında 2 maçta da 90 dakika sahada kalan Yeşil Burun Adaları asıllı Hollandalı oyuncu takımının iki maç sonunda 2-0'lık skorla elenmesine engel olamazken, Parva Liga'da sezonun ilk maçında Botev Plovdiv deplasmanında fileleri havalandırmasına karşın 35. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Garry Rodrigues kırmızı kart cezalısı olduğu Lokomotiv Plovdiv maçında takımdan ayrı kalırken, ligin 3. haftasından itibaren Bulgaristan Ligi'nde kelimenin tam anlamıyla fırtına estirdi. Hücumun her iki kanadında da oynayabilen Rodrigues, ligin ilk yarısı sona erdiğinde 22 maçta 11 gol - 9 asist, Bulgaristan Kupası'nda ise 4 maçta 3 gol - 1 asist olmak üzere toplamda 26 maçta 14 gol - 10 asistlik performansın altına imzasını attı. Bulgar Ligi'nin kalitesi açısından bu performans çok öne çıkmasa da Rodrigues için transfer kapılarını sonuna kadar açtı. İngiliz ekibi West Ham United sezon sonuna kadar oyuncuyu kiralamak istemiş ancak Levski Sofia yönetimi bu teklifi kabul etmesine rağmen Garry Rodrigues bu teklifi geri çevirmişti. O sezon La Liga'da mücadele eden Elche tarafından 600bin euro bonservis bedeli ödenerek transfer edilen Yeşil Burun Adaları asıllı Hollandalı oyuncu takvim yaprakları 27 Ocak 2014 tarihini gösterdiğinde kendisini 4.5 yıllığına Elche'ye bağlayan sözleşmeyi imzalıyordu.

2014 yılında kış transfer döneminin son günlerinde İspanyol ekibi Elche'ye imza atan Rodrigues'in buradaki kariyeri pek iyi başlamasa da, süre içerisinde kendisini rotasyona kabul ettiren kanat oyuncusu 10 maçta 1 gol - 2 asistlik performansla sezonu tamamladı. Ligin son haftalarında ilk 11 çıkmaya başlayan ve 90 dakika sahada kalan Rodrigues Levante karşısında takımının beraberliğinde pay sahibi olmasının yanı sıra Malaga deplasmanından galibiyete başrol oynamıştı. Gösterdiği performansla takıma ve lige adaptasyonunu tamamladığını kanıtlayan Rodrigues, bir sonraki sezon olan 2014-15 sezonunda istatistiksel anlamda yetersiz bir performans sergilemesine karşın La Liga'da düzenli olarak forma giyme şansı buldu. Sezonun son 5 haftasında kulübeden oyuna dahil olan Rodrigues sezon genelinde 31 maçta 1 gol - 2 asistlik performansa imza attı. Ocak ayında milli takımla Afrika Kupası'nda mücadele eden hücum oyuncusu ligde 3, kupada 2 maç olmak üzere toplam 5 maç takımdan ayrı kaldı. 2014-15 sezonunu 13. tamamlayan Elche, sezon boyunca ekonomik sıkıntılar yaşarken maliyeye 7 milyon Euro ve İspanya Sosyal Güvenlik Kurumu’na da 700 bin Euro’luk borçları nedeniyle La Liga Sosyal Disiplin Komisyon tarafından incelemeye alındı. İspanyol ekibine borçlarını ödemesi ve yapılandırması için belli bir süre verilirken, Elche yönetimi bu süre zarfında gerekli işlemleri yapamaması nedeniyle kulüp sezon sonunda küme düştü. Garry Rodrigues ise sözleşmesinde yer alan madde doğrultusunda serbest kaldı.
2015-16 sezonu öncesinde Yunanistan temsilcisi PAOK ile üç yıllık sözleşme imzalayan Garry Rodrigues her ne kadar lig açısından bir alt kademeye inmiş olsa da, takımda sürekli olarak forma giyme şansı ve kendisini gösterme fırsatı buldu. UEFA Avrupa Ligi elemelerinde siyah-beyazlı takımın Bröndby IF karşısında iki maç sonunda 5-0'lık üstünlüğüyle adını gruplara yazdırdığı eşleşmede 1 gol atan Rodrigues, sezona etkili bir giriş yaptı. Yunanistan Ligi'nde ilk yarıda oynadığı 14 maçta 4 gol - 4 asistlik performans sergilerken UEFA Avrupa Ligi'nde de grupta 6 maçta forma giydi. Aralık ayında arka adalesinden yaşadığı sakatlık sonrası 3 hafta takımdan ayrı kalan Rodrigues, sakatlık dönüşünden sadece 2 hafta sonra üst baldırında yaşadığı sakatlık sonrasında yaklaşık 2 ay takımdan ayrı kaldı. Üstüste geçirdiği sakatlıklar sonrasında takımdan uzun bir süre ayrı kalan Garry Rodrigues'in yokluğunda PAOK her ne kadar ligi 4.sırada tamamlasa da Yunanistan Ligi'nde uygulanan play-off maçlarında Garry Rodrigues takımının play-off şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmasında başrol oynadı. Ligin 28. haftasından itibaren takımdaki yerini alan Yeşil Burun Adaları asıllı Hollandalı kanat oyuncusu, sezon sonunda oynanılan 6 maçlık play-off maçlarında AEK ve Panathinaikos karşısında Selanik ekibinin galibiyetinde büyük rol oynadı. Garry Rodrigues sezon içerisinde geçirdiği tüm sakatlıklara rağmen ligde 26 maçta 6 gol - 6 asistlik performansıyla takımına katkı sağlarken, Avrupa Ligi'nde toplam 8 maçta 1 gol ve Yunanistan Kupası'nda çeyrek finalde elenen PAOK adına sadece 1 maçta forma giyerek sezonu tamamladı.

PAOK forması altında geçirdiği ilk sezonu sonunda gösterdiği performansla takımını Şampiyonlar Ligi arenasına taşıyan Garry Rodrigues için artık kendisini bir üst klasmanda kanıtlama zamanıydı. 26 yaşındaki oyuncu sezon başında oynanılan Şampiyonlar Ligi elemelerinde Ajax karşısında takımının iki maç sonunda 3-2'lik skorla elenmesine engel olamazken, 2-1 kaybettikleri rövanş karşılaşmasında takım arkadaşına asisti yapan isim oluyordu. Ajax karşısında aldığı mağlubiyetle Avrupa Ligi'nin yolunu tutan PAOK, eleme turunda Dinamo Tbilisi karşısında iki maç sonunda sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrılırken Garry Rodrigues bu karşılaşmalarda 1 gol - 1 asistlik performansla takımının gruplara kalmasına yardımcı oldu. Yunanistan Ligi'nde sezonun ilk yarısında 12 maçta forma giyen Rodrigues bu karşılaşmalarda 3 gol - 5 asistlik performansa imza atarken, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında 6 maçın tamamında sahada yer aldı. Rodrigues özellikle gruptaki son 2 maçta (Fiorentina, 3-2 ve Slovan Liberec, 1-0) ortaya koyduğu 2 gol - 1 asistlik performansla takımının bir üst tura adını yazdırmasında etkili oldu.

FCN Blog ailesi olarak Garry Mendel Rodrigues'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0