KBL | Sarayın Sultanları Seriyi Dörtledi...


Hafta içinde Macar ekibi Peac-Pecs'i eleyerek Eurocup'ta 3.tura yükselen, ligde de 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan Galatasaray kadın basketbol takımı, Bilyoner Kadınlar Basketbol Ligi'nin 15.haftasında Mersin BŞB'ye konuk oldu. Mücadelede yabancı sınırına takılan Astou Traore maç kadrosunda yer almazken, Yvonne Anderson ise bu önemli maçta forma şansı buldu.

Karşılaşmaya Işıl Alben - Moriah Jefferson - Pınar Demirok - Cansu Köksal - Maryia Papova beşiyle başlayan Sarayın Sultanları ilk sayılarını Işıl Alben'in üç sayılık basketiyle bulurken yakaladığı 5-0'lık seriyle durumu 5-2'ye getirdi. Mersin BŞB'nin uzunlarına karşı fiziksel dezavantajını kısalarının potaya gidişiyle dış atışlarda iki boş üçlük bularak kapatan takımımız faul hakkını ise erken doldurunca mücadelenin ilk 5 dakikasını 12-12 eşitlikle geçti. Yvonne Anderson ve Işıl Alben'in basketleriyle skor üreten Galatasaray, ilk çeyreğin bitimine 2:10 kala Yvonne Anderson'un basketiyle 20-18 öne geçti ve rakibine molayı aldırdı. Bu dakikadan sonra skor üretemeyen takımımız rakibinin 4-0'lık serisine engel olamayınca ilk çeyreği 22-20 geride geçti. İkinci çeyreğe oldukça kısa bir beşle başlayan Galatasaray, çeyrekteki ilk sayılarını Işıl Alben'in üçlüğüyle bulurken 5-0'lık seriyle durumu 25-25'e getirdi. Moriah Jefferson'un basket faulüyle serisini 8-0'a çıkaran takımımız rakibine çok iyi bir savunma yaparken Anderson'un faul atışlarıyla ise durumu 30-25'e getirdi. İlk yarının son 5 dakikasına 32-27 önde giren takımımız Papova'nın üçlüğüyle de farkı 8'e çıkardı. Hücumda her fırsatta potaya gitmeye çalışan Galatasaray ilk yarının son iki buçuk dakikasına 37-34 önde girdi. Rakibine hücum ribaundları veren takımımız Cansu'nun üçlüğüyle son 1 dakikaya 44-37 önde girdi ve ilk yarıyı da bu skorla 44-37 önde geçti.

İkinci yarıya Işıl Alben - Moriah Jefferson - Yvonne Anderson - Cansu Köksal - Maryia Papova beşiyle başlayan takımımız ikinci yarıdaki ilk sayılarını Moriah Jefferson ile kaydederken savunmaya da iyi başladı. Işıl Alben'in üçlüğüyle farkı 9'a çıkaran Galatasaray rakibine molayı erken aldırdı. Hücumda kaptan Işıl büyük bir sorumluluk alırken Vitola'nın basketiyle de farkı çift hanelere taşıyan Sarayın Sultanları, iyi savunmasına devam ederken Moriah Jefferson ile farkı 13'e kadar çıkardı. Üçüncü çeyrekteki son üç buçuk dakikaya 58-43 önde giren takımımız üçüncü çeyreği ise 60-47 önde geçti. Son çeyrekte henüz ilk dakikada 5-0'lık seri yiyen sarı kırmızılılar hücumda sayı üretemeyince savunmada da sertliğini kaybederek 10-0'lık seri yedi ve fark 3'e indi. Moladan sonra Işıl ve Papova ile 4-0'lık seri yaparak rakibine cevap veren takımımız maçın son 6 dakikasına 64-59 önde girerken faul hakkını da erken doldurdu. Petronyte'yi savunmakta zorluk yaşayan takımımız hücumda ritmini kaybetti. Yvonne Anderson'un basket faulüyle farkı 4'e çıkaran Galatasaray mücadelenin son 3 dakikasına 69-67 önde girdi. Maçın son 30 saniyesinde Jefferson'ın sayısı ile 71-70 öne geçen takımımız rakibine molayı aldırdı. Mola dönüşü iyi savunma yapan takımımız rakibine hücum ribaundu ve sayı şansı vermeyince mücadeleyi 71-70 kazandı ve 15.haftada 12.galibiyetini aldı.

Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...

Deniz Çolakoğlu 1 ribaund, 3 asist
Pınar Demirok 6 sayı, 4 ribaund, 3 asist
Cansu Köksal 8 sayı, 2 ribaund
Işıl Alben 20 sayı, 3 ribaund, 4 asist
Yvonne Anderson 11 sayı, 4 ribaund, 4 asist
Maryia Papova 7 sayı, 2 ribaund, 1 asist
İnci Güçlü 2 sayı, 2 ribaund
Kristine Vitola 2 sayı, 4 ribaund, 1 asist
Moriah Jefferson 15 sayı, 3 ribaund, 4 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0