KBL | Sarayın Sultanları'ndan bir galibiyet daha!

Hafta içinde Eurocup son 16 turu ilk maçında Peac-Pecs'i deplasmanda 71-67 mağlup ederek önemli bir avantajı eline alan Sarayın Sultanları, Bilyoner Kadınlar Basketbol Ligi'nin 14.haftasında MBK Doğuş Hastanesi'ne konuk oldu. Takımımızda Moriah Jefferson hafta içindeki Pecs maçı için dinlendirilirken, son zamanlarda kadroda kendine yer bulamayan Yvonne Anderson ise ilk 5'te yer aldı.

Maça Işıl Alben - Yvonne Anderson - Pınar Demirok - Deniz Çolakoğlu - Kristine Vitola beşiyle başlayan Sarayın Sultanları maça top çalarak başlarken ilk basketini ise Pınar'ın turnikesiyle 2-0 öne geçti. Rakibine bir buçuk dakikada üç top kaybı yaptıran takımımız Işıl'ın sayısıyla durumu 7-0'a getirince MBK Doğuş molası geldi. Alan savunmasına karşı hücumda dış atışlarda iyi bir yüzdeyle oynayan takımımız, Deniz'in üçlüğüyle skoru 15-6'ya getirirken mücadelenin ilk 5 dakikasını ise 17-8 önde geçti. Pınar'ın basketiyle rakibine bir mola daha aldıran Sarayın Sultanları henüz 6 dakika geride kalırken farkı çift hanelere taşıdı. MBK Doğuş savunmasına hücumda cevap vermekte zorlanan takımımız savunmada da sertliğini kaybedince ilk çeyrekte fark 5'e kadar düştü. İlk çeyreği ise sarı kırmızılılar 21-16 önde geçti. İkinci çeyrekte iki takım da ilk hücumlarında sayı üretemezken ilk iki dakikada sayı bulamayan takımımızın ilk sayıları Maryia Papova'nın üçlüğüyle geldi. Maryia Papova'nın üst üste ikinci üçlüğü ve Astou Traore'nin fast break sayısıyla farkı 9'a kadar çıkaran takımımız ilk yarının son beş dakikasına 34-23 önde girerken Rakibin yıldızı Michelle Snow'u savunmakta bir hayli zorlandı. Mücadelenin son bir buçuk dakikasına 41-34 önde giren takımımız, ilk yarıyı ise 43-36 önde kapattı.

Mücadelenin ikinci yarısına Işıl Alben - Yvonne Anderson - Astou Traore - Deniz Çolakoğlu - Maryia Papova beşiyle başlayan takımımız ilk basketini Yvonne Anderson ile bulurken hücumda 4 dakikada sadece 2 sayı üretebildi. Yvonne Anderson ve Işıl Alben ile üst üste 4 sayı bulan takımımız farkı tekrar 9'a çıkarırken MBK Doğuş Hastanesi'ne molayı aldırdı. Işıl Alben'in basketiyle farkı 13'e kadar çıkaran ve rakibe bir mola daha aldıran takımımız üçüncü çeyreğin son 2 dakikasına 55-46 önde girerken çeyreği de Maryia Papova'nın üç sayılık basketiyle 58-48 önde geçti. Son çeyreğe rakibinin alan savunmasına Pınar'ın üçlüğüyle cevap vererek başlayan Sarayın Sultanları Işıl Alben'in üçlüğüyle farkı 15'e kadar çıkarırken mücadelenin son 5 dakikasına ise 72-56 önde girdi. Mücadelenin son 2 dakikasına 74-64 önde giren takımımız maçı da 76-66 kazanarak 14.haftada 11.galibiyetini aldı.


Takımımızın istatistikleri ise şu şekilde oluştu...

Deniz Çolakoğlu 3 sayı, 2 ribaund, 2 asist
Pınar Demirok 14 sayı, 4 ribaund, 1 asist
Astou Traore 18 sayı 4 ribaund, 3 asist
Cansu Köksal 2 sayı, 2 ribaund, 1 asist
Işıl Alben 13 sayı, 1 ribaund, 11 asist
Yvonne Anderson 13 sayı, 1 ribaund, 5 asist
Maryia Papova 11 sayı, 1 ribaund, 1 asist
Kristine Vitola 2 sayı, 2 asist 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0