ÖZEL | Ali Sami Yen'de yükselen otel inşaatına dair..

2014 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen Genel Kurul sonrasında Mecidiyeköy'de inşaa edileceği açıklanan Ali Sami Yen Oteli isimli proje, yaz döneminde ülkemizde yaşanan sorunlar nedeniyle bir süre duraksamıştı. Mecidiyeköy'de yer alan arazi üzerine kurulan ve 200 odalık 5 yıldızlı otelin inşaatında son dönemde gözle görülür bir gelişme var. Neredeyse kaba inşaatı tamamlanan ve dış cephesinin büyük kısmının camla kaplandığı Galatasaray Oteli'nin normal şartlar altında 2017 yılının yaz aylarında hizmete girmesi bekleniyor. Maliyetinin 20 milyon dolar seviyesinde olması beklenen otelin işletmesinin yıllık 5 milyon dolar üzerinden 10 yıllığına toplamda 50 milyon dolar seviyesinde kiralanması ve Denizbank'tan alınan krediyle yapılan otelin maliyeti düştüğünde kulübün kasasında 30 milyon dolar civarında nakit para girişi sağlanması planlanıyor.

Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu arazinin yanındaki 17 bin metrekarelik alanın değerlendirilmesi için Duygun Yarsuvat döneminde şu an başkanlık görevini yürüten Dursun Özbek hazırlıkların startını vermişti. Özbek'in yaptırdığı fizibilite çalışmalarının ardından daha önce ofis konseptiyle hazırlanan projenin yılda 1.2 milyon dolar getiri sağlayacağının tespit edilmesi üzerine farklı bir yol izlendi ve 200 odalı 5 yıldızlı bir otel yapılması kararı alındı. Farklı ekspertiz firmaları tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda otelin değerinin 120-130 milyon dolar arasında olduğu belirlenmişti. 2017 yılının yaz aylarında hizmete gireceği tahmin edilen otel inşaatı başladığında, başkan Dursun Özbek inşaatın 2016 Eylül veya Ekim ayında biteceğini açıklamıştı. Ancak yaşanan süreç sonrasında inşaatın ve projenin 1 yıl sarktığını görüyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0