STSL | Cüneyt Çakır ve Riekerink gururla sunar..

Spor Toto Süper Lig'de 18.hafta karşılaşmasında Galatasaray deplasmanda, sezonun ilk yarısında Eren Derdiyok'un son saniyede attığı golle mağlup ettiği Karabükspor ile karşılaştı. Rakibi karşısında Yasin Öztekin'in attığı golle 1-0 öne geçen Galatasaray, Seleznyov ve Serdar Deliktaş'ın gollerine engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Takımımız karşılaşmaya Muslera, Sabri, Ahmet Çalık, Hakan Balta, Carole, Selçuk, de Jong, Yasin, Josue, Bruma ve Lukas Podolski onbiriyle çıktı. Her iki takımında kontrollü başladığı karşılaşmada ilk pozisyona 9.dakikada Karabükspor, Kerim Zengin ile girdi. Bu pozisyonda Muslera enfes bir kurtarış yaparak gole izin vermedi. Bu pozisyonun ardından 13.dakikada Selçuk'un enfes pasında Yasin, kaleciyi de geçip topu ağlara gönderdi ve takımımız 1-0 öne geçti. Bu golün ardından takımımızın kontrolünde geçen maçta 29.dakikada futbolseverlerin ''Eyyamcı'' lakabını taktığı Cüneyt Çakır sahneye çıktı ve bir penaltı uydurdu. Karabükspor Cüneyt Çakır'ın uydurduğu bu penaltı vuruşunu Sereznyov ile gole çevirdi ve skor 1-1'e geldi. İlk yarıda başka gol olmadı ve devreye bu skorla girirdi.

İkinci yarıya istekli başlayan takımımız, 53.dakika Josue ile önemli bir pozisyona girdi ancak bu pozisyonda Josue çok yavaş hareket edince önemli bir fırsatı değerlendiremedik. Bu pozisyonun ardından 61.dakikada bu kez Yasin ile önemli bir pozisyona giren takımımız, Yasin istediği vuruşu yapamayınca bu pozisyondan da sonuç alamadı. 65.dakikada takımımızda Yasin Öztekin kenara gelirken, Garry Rodrigues oyuna dahil oldu. İstediği pozisyonlara girmekte zorlanan takımımız, 82.dakikada Serdar Deliktaş'ın attığı golle 2-1 geriye düştü. Bu golün ardından herkese sonunda dedirten Josue-Eren Derdiyok değişikliği gerçekleşse de aradığı golü bulamayan takımımız sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Ayrıca takımımızda 85.dakikada Hakan Balta ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Jan Olde Riekerink'in sistemi bozmamak adına Sneijder'in yokluğunda ilk 11'de şans verdiği Josue, takımımızın 85 dakika sahada 10 kişi oynamasına yol açtı. Şuana kadar oynadığı her karşılaşmada son derece etkisiz bir görüntü çizen Josue, bu karşılaşmada da rezaletti. Fakat şunu da belirtmek lazım sahada hiçbir şey yapmayarak takımın 85 dakika 10 kişi oynamasın yol açan Josue'yi çok da suçlamamak gerekiyor. Bence 55.dakikada gidip Josue'ye ''oyundan çıkmak ister misin?'' diye sorsanız tereddüt etmeden evet cevabını verirdi ancak Jan Olde Riekerink maçın başından beri kötü olan Josue'ye 85 dakika sabretti. Sezon başından beri ''Oyuncu değişikliği nedir? Nasıl yapılır?'' sorularının cevabını öğrenemeyen Jan Olde Riekerink, bu karşılaşmada da hatalarına devam etti. Üstüne bir de maç sonunda ''Kötü oynadığımızı düşünmüyorum.'' diyerek taraftarla dalga geçmeyi de eksik etmedi. Tabi Riekerink'in yardımcısı olan Ayhan Akman'ı da unutmamak gerek. Ayhan'cım senin o kulübede işlevin yok mu? Riekerink değişiklik yapmayı bilmiyor, oyunu okumayı bilmiyor peki sen ne işe yarıyorsun? Bu karşılaşmayla bir kez daha Galatasaray'ın teknik heyetiyle televizyon başındaki taraftar arasında tek farkının teknik heyetin saha içinden maçı izliyor olması olduğu ortaya çıktı. Tek işlevi 90 dakika boyunca maçı izlemek olan bu ekiple şampiyonluğun çok zor olduğu aşikar.
Türk futbolseverlerin hafızasında yönettiği Şampiyonlar Ligi finalinden ziyade, yaptığı eyyamlarla hatırlanan Cüneyt Çakır, Karabükspor lehine uydurduğu penaltıyla maça damgasını vurdu. Eski başkanımız Ünal Aysal'ın ''Şaibeli bir hakem.'' dediği Cüneyt Çakır, uydurduğu penaltıyla takımımızın emeğini gasp etmiştir. Takımımızın iyi oynamadığı, teknik direktörümüzün ve yönetimimizin rezalet olduğu su götürmez bir gerçek ancak bu şaibeli hakemlere takımımızın emeğini gasp etme hakkı vermez. Takımımız sezon başından beri neredeyse her maçta rezalet hakem kararlarına mahruz kalıyor. Bunlar olurken sesini çıkartması gereken Galatasaray yönetimiyse gereken tepkiyi gösteremiyor. Rakiplerimiz neredeyse her hafta hata olsun, olmasın farketmeksizin hakemleri topa tutarken, Galatasaray yönetimi hakemlerle ilgili sesini çıkaramıyor. Gerekli-gereksiz her konuda konuşan, kendisini eleştiren insanları ''Efendim bunların %90''ı fake hesap.'' diyerek işin içinden kolayca çıkan Levent Nazifoğlu, hakemler konusunda gerekli tepkiyi gösteremiyor. Galatasaray'ın haklarını korumaktan acizseniz Mehmet Karlı'nın deyimiyle ''Çözüm belli beyler İstifa! istifa! istifa!''

Kısacası 2008 yılında son 6 haftayı teknik direktörsüz geçirmesine rağmen şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan Galatasaray, şimdi de 34 haftayı teknik direktörsüz geçirip üstüne bir de yönetimsizliği ekleyerek şampiyon olmaya çalışıyor.

1 yorum:

  1. Galatasaray oldukça olgun bir futbol oynadı, özellikle penaltıya kadar olan bölümde.. josue ilk yarıda etkiliydi, ikinci yarıda yasinin pozisyonunu hazırlayan kişiydi,ikinci yarıda rodriguez oyuna gireceği zaman yasin yerine josue cikar mi acaba diye bekledim ama jor öyle karar verdi.. Jor takımını en iyi yöneten teknik direktörlerden biri türkiye' de.. Basın bilinçli olarak veya bilincleri olmadığından, Jor teknik direktör değil geyigini sürdürmeye devam ediyor, maçtan önce rodrigues dururken yasin ilk 11 başlar mi diyenler maçtan sonra yasin oyundan çıkar mi, rodriguezi 45 dk.da star yaptılar falan diyorlar.. Sezon sonu şampiyonluk görünüyor artık, hem de öyle kaotik değil, bir sistem, düzen takımı olarak..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0