STSL | Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa..

Süper Lig'de 19.hafta karşılaşmasında Galatasaray evinde Akhisar Belediyespor'u ağırladı. Geçtiğimiz hafta Karabük deplasmanında aldığı yenilgiyi telafi etmek isteyen takımımız, İzmir marşı eşliğinde başladığı karşılaşmada skoru 45 dakikada 4-0'a getirdi. İkinci yarıda Selçuk ve Sinan'ın ayağından bulduğu gollerle rakibini 6-0 mağlup etmeyi başaran takımımız, zirveyi takibini sürdürdü.

Takımımız karşılaşmaya Muslera, Sabri, Semih Kaya, Hakan Balta, Carole, Selçuk, Josue, Yasin, Sneijder, Bruma, Lukas Podolski onbiriyle çıktı. İzmir Marşı eşliğinde karşılaşmaya istekli başlayan takımımız, henüz 9.dakikada Sneijder'in enfes ortasında Semih Kaya'nın golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından kontrolü iyice ele alan takımımız, 25.dakikada Carole ile başlayan hücumda Bruma-Podolski işbirliğiyle enfes bir gole imza attı ve skoru 2-0'a getirdi. Rakibin direncini iyice düşüren takımımız rakip kalede baskısına devam etti. 33.dakikada Sneijder'in enfes pasında Podolski kaleci ile karşı karşıya kaldı. Podolski'nin vuruşunda kaleciden dönen topu Yasin ağlarla buluşturdu ve farkı 3'e çıkardı. Ayrıca bu gol ASY Türk Telekom Arena'daki 300. gol olarak da tarihe geçti. Tribünün artan desteğiyle iştahlı futboluna devam eden takımımız, 41.dakikada 'The Flash' lakabını alan Bruma'nın enfes golüyle skoru 4-0'a getirdi ve devreye bu skorla girildi. Takımımız ikinci yarıda skorun verdiği rahatlık ile kontrollü oynadı. Takımımız 70.dakikada gelen Yasin Öztekin - Garry Rodrigues değişikliğiyle yeniden hareketlendi. 71.dakikada enfes bir futbol sergileyen Sneijder'in pasında Bruma'yla etkili gelen takımımız, bu pozisyonda Bruma iyi vuramayınca 5. golü bulamadı. 74.dakikada Bruma'nın pasında bu kez Rodrigues ile önemli bir fırsatı değerlendiremeyen takımımız, 76.dakikada yine Sneijder'in enfes pasında Akhisar kalecisi Fatih'in Rodgriues'e yaptığı müdahale sonucu penaltı kazandı ve Selçuk'la skoru 5-0'a getirdi. 87.dakikada Sneijder'in muhteşem pasında, Bruma yerine oyuna dahil olan Sinan topu ağlara gönderdi ve skoru 6-0'a getirerek maçın skorunu belirledi.

Maç öncesine ilk 11 açıklandığında haklı olarak Linnes nerede eleştirileri vardı. Son zamanlarda oynadığı her karşılaşmada iyi bir performans sergilemesine rağmen teknik direktörümüz Jan Olde Riekerink, Linnes'e neden şans vermedi anlamak güç. Bunun yanında maç içinde yaptığı değişikliklerde de yine geç kaldı. Takım skorun verdiği rahatlıkla oyundan düşmüşken, Rodrigues, Eren ve Sinan'ın daha erken oyuna girmeleri gerekiyordu. Kısacası değişiklik konusunda yine sınıfta kalan bir teknik heyet vardı. Maça geçecek olursak tribünden yükselen ''Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa'' sesleri eşliğinde başladığımız Akhisar maçında, enfes bir oyun ortaya koyduk. Selçuk-Josue gibi yumuşak bir ortasahayla oynasak da karşımızda bir Tolunay Kafkas takımı olduğu için çok fazla üstümüze gelmeyecekleri aşikardı. Belirtmeden geçmek olmaz Akhisar'ın son 4 maçta yalnızca 1 gol attı ve yine son 4 maçta yalnızca 1 gol yedi. Yani Akhisar klasik bir Tolunay Kafkas takımı olmuştu. Burada kritik nokta kapanan, katı bir savunma futbolu oynayan Akhisar'a karşı hücumda ne yapacağımızdı orada da özellikle Sneijder'in enfes oyunuyla rakibi darmadağın ettik. Geçen hafta Cüneyt Çakır'ın eyyamı ve teknik heyetin saçmalıklarıya mağlup olduğumuz Karabük deplasmanı sonrası böyle bir karşılşama hem takıma, hem de taraftara önemli bir moral verdi. Bunun yanında ikinci yarıda Selçuk'un penaltıdan attığı gol, uzun süredir ortada görünmeyen Sinan'ın golle dönmesi de güzel oldu. Kuşkusuz bu iki oyuncuya da ekstra moral verecektir.
Taraftarın ''Kutsal Portakal'' dediği Wesley Sneijder, kelimenin tam anlamıyla maça damgasını vurdu. Fenerbahçe karşılaşmasından sonra yerin dibine soktuğumuz Sneijder, o günden sonra bana ve benim gibi onu yerin dibine sokanlara oynadığı oyunla cevap veriyor. O karşılaşmadan sonra oynadığı 7 karşılaşmada 1 gol, 7 asist yaptı. Hollandalı yıldızın bu sezon yaptığı asist sayısı ise 11. Bu rakamla ligin en çok asist yapan ismi konumunda. Skora etkisinin yanı sıra atttığı paslarla kanatlarda oynayan Bruma ve Yasin'in de etkinliğini yukarı çekti. Bir maesto edasıyla takımı yönetmeye başlayan Sneijder, Akhisar karşılaşmasında oynadığı oyunla inanılmaz bir zevk verdi. Akhisar karşısında 3 asist yapan Sneijder, bunun dışında Yasin'in attığı golde Poldi'ye pası veren isimdi ve penaltı pozisyonunda da Rodrigues'e pası atan isimdi. Kısacası kağıt üstünde 3 asist yaptı gibi gözükse de oynadığı oyun, sahada yaptıkları bunun çok daha üstündeydi. Özellikle Sinan Gümüş'ün attığı golde yaptığı asist inanılmazdı. Bunun yanı sıra 103 kez topla buluşan Sneijder, maçın en çok topla buluşan 2. ismi olurken, kazandığı 7 ikili mücadele ile de Bruma ve Josue'yle beraber maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi oldu. Kuşkusuz ki Sneijder böyle devam ederse şampiyonluk ihtimali biraz daha artar.

Son günlerde takımdan gitmesi gündemde olan Lukas Podolski, Bruma'ya yaptığı enfes asistle kendisine hayran bıraktı. Hafta içinde oynanan Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında Erzincanspor'a 5 gol atarak tarihe geçen Alman yıldız, Akhisar karşılaşmasında da etkili isimlerdendi. Her ne kadar Levent Nazifoğlu ''Podolski gitmek istiyor.'' dese de Podolski yaptığı açıklamayla bunun doğru olmadığı ve İstanbul'da mutlu olduğunu dile getirmişti. Görünen tabloda yönetimin göndermek istediği Alman yıldıza, oyundan çıktıktan sonra tribünlerin verdiği destek önemliydi. Bu destek ile yönetime de adeta bir mesaj verirdi. Levent Nazifoğlu'nun maç sonunda ''Soyunma odasında Podolski'ye 'bir yere gitmiyorsun, otur oturduğun yere' dedim" demesi de mesajın ulaştığının göstergesiydi. Şu dönemde, söylenen fiyatlara Podolski'yi satmak çok büyük bir hata olur ve şampiyonluğu da kaybettirir. Panzerin takım için ne kadar önemli olduğu Akhisar maçıyla bir kez daha ortaya çıktı.

Son olarak ''Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa'' tezahüratıyla başladığımız maçın yazısını da ''Yaşa Mustafa Kemal Paşa'' diyerek bitirelim. Cumhuriyetin Galatasaray'lı çocukları her zaman senin yolunda..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0