STSL | Zirvede var mısın, yok musun?

6 maçlık kaybetmeme serisini geçtiğimiz hafta Karabük'te bırakan takımımız 2 maçlık deplasman periyodunun ardından 2. yarının ilk iç saha maçında 19.hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor'u ağırlayacak. Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Yasin, Eren ve Bruma'nın golleriyle 3-1 Galatasaray kazanmıştı. Türk Telekom Arena'da oynanacak karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek. Takımımız Ali Palabıyık'ın iç sahada yönettiği 5 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

SAKAT VE CEZALI OYUNCULAR:
Puan kaybına tahammülü olmayan takımımızda Ahmet Çalık sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek, Nigel de Jong ise hafta içi gördüğü kırmızı kart nedeniyle takımdaki yerini alamayacak. Aynı zamanda sakatlıkları devam eden Koray Günter ve Serdar Aziz'in de oynaması mümkün değil. Sinan Gümüş ve Tolga Ciğerci ise bu hafta antrenmanlara başladı eğer Jan Olde Riekerink ve kondisyon ekibimiz uygun görürse forma şansı bulabilirler. Affedilen Chedjou'nun da savunma rotasyonunda yaşanan sıkıntılar göz önüne alınarak Jan Olde Riekerink şans verdiği takdirde takımdaki yerini alabilir. Akhisar Belediyespor'da ise hafta içi Trabzonspor'a transfer olan golcü Rodallega ile beraber takımın en kilit isimlerinden olan Custodio sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

300 GOLE 3 KALA
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası maçında 24 Erzincanspor’u 6-2 ile geçerken Türk Telekom Arena’da atılan gol sayısında ise durumu 297’ye getirdi.

23 Ocak 2011’de Sivasspor maçında Servet Çetin’in golüyle başlayan 297 gollük seride 50. gol 26 Şubat 2012’de Beşiktaş maçında Johan Elmander’e aitti. Didier Drogba 19 Nisan 2013’te Elazığspor’a Türk Telekom Arena’daki 100. golü atarken 150. gol 6 Nisan 2014’teki Fenerbahçe maçında Wesley Sneijder’den; 200. gol ise 26 Nisan 2015’teki Gaziantep karşılaşmasında Hakan Balta’dan gelmişti. 21 Şubat 2016’daki Trabzonspor maçında ise Selçuk İnan takımımızın Türk Telekom Arena’daki 250. golünü atmıştı.

28 Ocak 2017 Cumartesi günü Akhisar karşısında takımımız 3 gol bulduğu takdirde Türk Telekom Arena’daki 300. resmi golüne ulaşacak. Lukas Podolski, 24 Erzincanspor maçıyla Türk Telekom Arena’da attığı gol sayısında ise 20’ye ulaştı. Podolski böylece 44 gollü Burak Yılmaz, 32 gollü Selçuk İnan ve 28 gollü Wesley Sneijder’in ardından Türk Telekom Arena’da en çok gol atan futbolcular listesinde 4. Sıraya yerleşti.

AKHİSARA KARŞI 4 MAÇ 4 GALİBİYET
Akhisar'a karşı ligde yaptığı 4 iç saha maçından da galibiyetle ayrılan takımımız bu maçlarda 14 gol atarken kalesinde 4 gol gördü. Ligde toplam 9 kez karşı karşıya gelirken Akhisar sadece 1 kez sahadan galip ayrıldı.

Tolunay Kafkas Galatasaray'a karşı çıktığı 5 lig maçında sadece 1 galibiyet alırken 3 kez sahadan yenik ayrıldı. Akhisar Belediyespor 11 golle ligin en az gol atan takımı durumunda ve aynı zamanda son 4 lig maçında sadece 1 gol atarken 1 gol yedi. Akhisar Belediyespor son 2 deplasman maçında da gol bulamadı. Takımımız ligin en çok isabetli şut atan takımı konumundayken Akhisar bu sıralamada 16. sırada kaldı. En golcü oyuncumuz Yasin Öztekin çektiği 13 isabetli şutta 8 gol buldu ve gol krallığında 3. sırada yer alıyor.

İki takım arasında Arena'da oynanan son lig karşılaşmasında takımımız rakibini Umut, Podolski ve Yasin'in golleriyle 3-2 mağlup etmişti konuk ekip Akhisar'ın golleriyse bu sezon ara transferde kaybettikleri 2 oyuncusu N'Guemo ve Rodallega'dan gelmişti.

MORAL VE MUTLAK 3 PUAN
İç sahada zaten puan kaybına tahammülü olmayan takımımız geçen haftaki ağır yara sonrası bu hafta zirveye tutunmak ve moral depolamak için mutlak 3 puana ulaşmak zorunda. Karşımıza ligin en zor gol bulan ekibi en golcü oyuncusunu kaybetmiş şekilde çıkacak maça tam konsantrasyon ve yüksek inanç ile başlayıp bulacağımız erken bir gol rahat galibiyetin kapısını açabilir. Geçen haftaki kötü oyun ve yenilginin ardından takımdan reaksiyon beklemek hepimizin hakkı iç sahadaki 2 maçlık serinin ilk maçında gelecek güzel futbol ve galibiyet haftaya Arena atmosferini de belirleyebilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0