THY Euroleague | Doğru oyunla gelen güzel galibiyet!

Turkish Airlines Euroleague 17. haftasında Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını Abdi İpekçi Arena'da konuk eden Galatasaray Odeabank, bu karşılaşmaya 7 maçlık mağlubiyet serisini kırmak için çıktı. Galatasaray Odeabank'ta bir süredir sakatlığı devam eden Emir Preldzic dışında bir eksik bulunmazken, Zalgiris ekibi ise karşılaşmaya tam kadro çıktı.

Karşılaşmaya Bruno Fitipaldo, Sinan Güler, Vladimir Micov, Austin Daye, Tibor Pleiß beşiyle başlayan takımımız, ilk sayılarını Bruno Fitipaldo ile buldu. İlk dakikalarda hücum ribaundlarında etkili olan Zalgiris, ikili oyunlar sonrasında potaya giderek takımımızın dengesini bozmaya çalışırken; Ergin Ataman'ın öğrencileri ise Fitipaldo-Pleiß ikili oyunları ile etkili olmaya çalıştı. Özellikle Alman uzunumuz Tibor Pleiß maça iyi başlarken; ikili oyunlar sonrasında ters tarafa topu çeviren Galatasaray kısaları, yaptığı ekstra paslarla Pleiß'ı doğru yerde topla buluşturmayı başarınca Alman oyuncu maçın başında etkili olurken, Zalgiris uzunlarını da faul problemine sokmayı başardı(13-6). Periyotun ikinci kısmında Litvanya ekibinde kenardan gelen Brock Motum tıpkı ilk maçta olduğu gibi sahaya koyduğu enerjiyle fark yaratırken, ona Blake Schilb ve Alex Tyus ile cevap veren Galatasaray Odeabank karşılaşmayı dengeledi ve ilk periyot 17-17 eşitlikle geçildi. 

İkinci periyota yarı sahada oyunun temposunu kontrol etmeye çalışarak başlayan takımımız, show-up yapan Zalgiris uzunlarına karşı yönlendiricilerinin topu elinden çıkarttığı ve set temposunun yüksek olduğu hücumlarda pozisyon yaratmakta zorlanmazken, yönlendiricilerinin driblingi erken kestiği ve topun dönmediği hücumlarda ise uygun pozisyonu bulup topu potaya atmakta zorlandı. Buna karşılık savunmada adam değişen ve ikili oyunlardan sonra kolay eksilmeyen takımımız, Daye-Motum eşleşmesi dışında savunmada büyük bir sorun yaşamadı. Periyotun ikinci yarısında Sinan Güler önderliğinde set temposunu arttırmaya çalışan Galatasaray Odeabank, savunmada adam değiştirme sırasında zaman zaman hatalar yapsa bile Zalgiris Kaunas bu  pozisyonlarda gerekli cezayı kesemeyince oyunun kontrolü takımımızın eline kaldı(36-29). Periyotun son dakikalarında Tibor Pleiß'ın da oyuna girişi ile hücumlarında daha keskin olan Galatasaray Odeabank, iyi mücadele ettiği karşılaşmanın ilk yarısını 40-34 önde tamamladı.

İkinci yarıya ilk beşe göre Göksenin Köksal-Austin Daye değişikliği ile başlayan takımımız, Zalgiris Kaunas'ın tempolu oynadığı ikili oyunlara karşı, doğru saha içi yerleşimi ile oynadığı ikili oyunlarda topu zayıf tarafa hızlı çevirip üst üste 3 sayılık basketler bulunca farkı ilk kez çift hanelere çıkarttı(49-39). Bu dakikadan sonra pota altını kullanarak 0-7'lik bir seri yakalayan ve oyunun içine tekrar dönen Zalgiris Kaunas'a Fitipaldo ile cevap veren takımımız, kısa süreli krizden çıkmayı başardı. İkili oyun savunmasında uzunlarıyla guarda baskı yapan ve dipteki oyuncularıyla savunma rotasyonuna giren Zalgiris Kaunas savunmasına karşı riske edilen köşeleri çok iyi bularak cezayı yüzdeli kesen Ergin hocanın öğrencileri, bir kez daha farkı çift hane sınırına çekti(57-48). Bu dakikalarda Tibor Pleiß da sahanın iki tarafında görülmeyen işleri çok iyi yaparken hem çember koruma hem de ribaund alma konusunda çok büyük bir efor sarf etti. Periyotun kalan kısmında hücumda Fitipaldo ile etkili olan takımımız, karşılaşmanın son çeyreğine 65-57 önde girdi. 

Karşılaşmanın son çeyreğine hücumda oldukça durağan başlayan ve savunma direnci olarak da önceki periyotlara göre düşük seviyede olan Yenilmez Armada, farkın azalmasını engelleyemedi(65-62). Tibor Pleiß'ın sahada olmadığı bu dakikalarda çemberi de korumakta zorlanan takımımız, Zalgiris Kaunas kısalarının penetrelerine engel olamayınca Tibor Pleiß'ı oyuna dahil eden Ergin Ataman, pota altındaki mücadeleyi dengelemesine rağmen bu sefer de Jankunas-Daye eşleşmesini kullanan Zalgiris Kaunas oyunun içinde kalmaya devam etti(69-66). Bu dakikalarda faul problemi yüzünden uzun bir süredir kenarda kalan Sinan Güler ile hücumda etkili olan Galatasaray Odeabank, Saras Jasikevicius'a mola aldırırken moladan iyi dönen Litvan ekibi bir kez daha farkı 1 sayıya kadar indirdi. Karşılaşmanın son üç dakikasında Sinan Güler'in açtığı kapıyı Fitipaldo ve Pleiß ile aralayan takımımız, savunmada da Kaunas'ı üst üste durdurunca son 50 saniyeye 82-75 önde girdi. Kalan sürede faul haklarını çok iyi yerlerde kullanan ve hata yapmayan Yenilmez Armada sahadan 87-79 galip ayrılarak 7 maçlık mağlubiyet serisine son verdi.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0