Bruma-Tudor cephesinde son durum!

Bu sezona çok iyi bir giriş yaparak takımın kilit isimlerinden olan Bruma, teknik direktör Tudor tarafından deplasmanda oynanan Rizespor maçının kadrosuna alınmayınca birçok soruyu beraberinde doğurdu. Karabükspor teknik direktörüyken Galatasaray'da en çok beğendiği oyuncunun Bruma olduğunu söyleyen Tudor, Galatasaray'daki ilk maçından önce Bruma'yı kadroya almaması herkesin merak ettiği bir konu oldu. Tudor'un maç sonrası yaptığı açıklamada ''Bruma bir hata yaptı.'' açıklaması da merakları iyice arttırdı. Bu konuyla ilgili detaylar ise günler geçtikçe basında yer bulmaya başladı.

"RİZE'YE GİTMEK İSTEMİYORUM!"
beIN SPORTS'un haberine göre; antrenmandaki çift kale maçta Bruma'yı ilk olarak as takımda oynatan teknik direktör Igor Tudor, Bruma'dan bek oyuncusunu takipte olmasını ve savunmaya destek vermesini söyledi. Ancak Bruma bekini takip etmiyor. Bunun üzerine Bruma'yı 3 kez uyaran Tudor, daha sonrasında ise Bruma'yı yedek takıma aldı.

Bruma'nın iyi olmaması üzerine ne olduğunu soran Tudor, genç futbolcudan ''Rize'ye gitmek istemiyorum. Mutsuzum.'' yanıtını alıyor. Bunun üzerine Tudor ''Bunu antremanda konuşmayalım, antremandan sonra odamda konuşalım. Seni Rize maçında görmek istiyorum.'' diyor. Antreman sonrası yapılan görüşmede de Bruma'nın fikrinin değişmemesi üzerine araya Levent Nazifoğlu da giriyor ancak Bruma'nın fikri yine değişmeyince Bruma kadroya alınmıyor.

ANTRENMANDA İSTEKSİZ TAVIRLAR
Fanatik gazetesinin haberine göre ise Bruma, Igor Tudor'un göreve başladığı ilk gün antrenmanın bazı bölümlerinde ağrıları olduğu için takımdan ayrı çalışmıştı. Portekizli futbolcu hafta içinde gerçekleşen diğer çalışmalarda da isteksiz tavırları ile dikkat çekti. Bu nedenle yeni teknik direktör Igor Tudor Bruma'yı son idmanda yedek kadroda oynattı. Hırvat teknik adam kanatlarda Yasin Öztekin ve Garry Rodrigues'e şans verdi. Çaykur Rizespor maçında 11'e alınmayacağını öğrenen Bruma ise kapris yaptı. Portekizli futbolcu teknik ekibe ağrılarının devam ettiğini söyleyince Igor Tudor da kendisini kadroya almadı.

OYUNCUYA DAYALI SİSTEMİN DEĞİŞMESİ LAZIM
İki habere de baktığımızda bence Tudor'un haklı olduğu ortaya çıkıyor. Özellikle beIN Sports'un haberine baktığımızda geçen sezonu Real Sociedad'da geçiren ve sezon başında Real Sociedad satın alma opsiyonunu kullanmayınca takımda kalan Bruma'nın, 7-8 ay içinde teknik direktörünün isteğine uymayan bir oyuncu haline geldiğini görüyoruz. Bu da bize Galatasaray'daki oyuncuya dayalı düzenin hangi seviyelerde olduğunu görmek açısından yeterli bilgiyi veriyor. Teknik direktörünün ''Seni Rize maçında görmek istiyorum.''  demesine rağmen gelmek istemeyen Bruma'ya ekstra bir ceza verilmesi gerektiğini de düşünüyorum. Tudor'un gelecek sezonda bu takımın başında olacağını unutmamak gerekiyor. Eğer ilk günlerinden gereken sinyali veremezse, Florya'nın patronu benim diyemezse bu tür sorunlarla çok karşılaşırız. Tabiki de Rize deplasmanında Bruma olsaydı skor farklı olabilirdi ancak 2 habere de baktığımızda bu konuda Tudor'a yüklenmenin gereksiz olacağı çok net. Yedek takıma alındı diye Rize'ye gelmek istemeyen ve yapılan konuşmalara rağmen bu tavrını sürdüren Bruma'nın, gelecekte de benzer davranışları yapmaması adına gereken mesaj verilmeli ve bu konuda Tudor'un arkasında durulmalı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0