BSL | Yenilmez Armada'dan önemli galibiyet!

Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 17. hafta karşılaşmasında Tofaş'ı Abdi İpekçi Arena'da konuk etti. Karşılaşmada Jon Diebler yabancı sınırından dolayı maç kadrosunda yer alamazken; uzun süreli sakatlığının sona ermesinin ardından bireysel idmanlara başlayan Emir Preldzic, yerli oyuncu sayısını tamamlamak amacıyla maç kadrosuna dahil edildi.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Austin Daye, Tibor Pleiß beşi ile başlayan takımımız ilk sayılarını Sinan Güler'in üçlüğü ile buldu. Hücumda oldukça rahat oynayarak rakibinin boyalı alandaki zaafını iyi kullanan Ergin Ataman'ın öğrencileri, yakaladığı 9-0'lık seri ile skorda öne fırladı ve Orhun Ene'ye erken bir mola aldırdı. Mola dönüşü Kaya Peker'in 5 sayısı ile skor farkının açılmasını engelleyen Tofaş; yakaladığı seriyi 0-10'a taşırken oyuna denge getirdi(9-10). Bu sekansta takımımızın savunmada yaşadığı iletişim sorunları dikkat çekti. Bruno Fitipaldo'nun oyuna girmesiyle birlikte onun üzerinden sırtı dönük hücumlar yapan Tofaş istediği sayıları bulurken, takımımız Daye ve Micov'un orta mesafe isabetleri ile rakibine karşılık verdi(22-18). Periyotun kalan kısmı karşılıklı basketlerle geçilirken ilk çeyrek Galatasaray Odeabank'ın 24-20 üstünlüğü ile geçildi. İlk çeyrekte Sinan Güler 3 üçlük isabeti ile 9 sayı atarken bunun yanında 3 de top kaybı yaptı.

İkinci çeyrek başında çember savunma konusunda ilk çeyreğe göre daha kötü gözüken Sarı-Kırmızılılar, hücumda da dış atışları değerlendiremeyince farkı açamadı(28-26). İyi savunma yapıp aldığı savunma ribaundlarından sonra geçiş hücumlarını zorlayarak tempoyu arttırmaya çalışan Ergin Ataman'ın öğrencileri yakaladığı 6-0'lık seri ile rakibine bir kez daha mola aldırdı(34-26). Mola dönüşü topa baskısını Sinan Güler ile arttırmaya çalışan takımımız, kenardan gelen Ege Arar ile de mücadele ve ribaund gücünü arttırınca ilk kez farkı çift hanelere çıkarttı(39-27). Periyotun kalan kısmında savunmasını iyice sertleştiren ve adeta rakibine potayı göstermeyen takımımız, hücumda bulduğu şutlarda isabeti yakalayamayınca daha da farklı bir skorla gidebileceği soyunma odasına 43-29 önde gitti. Ege Arar ilk yarının sonunda oyunda kaldığı 4.30 dakikalık sürede ribaundlardaki etkinliği ve savunmadaki direnci ile göz doldurdu.

İkinci yarının ilk dakikalarında takımımız Austin Daye ile etkili olurken farkı yavaş yavaş açmaya başladı(47-29). Schilb'in üst üste üçlükleri ile farkı 20 sayının üstüne çıkartan takımımız karşısında Tofaş, Kaya Peker ile savunmasının dozunu arttırarak maçın içinde kalmaya çalışsa bile Blake Schilb'in üçlükleri farkın azalmasına izin vermedi(56-36). Kaya Peker ve Micic ile savunma dozajını iyice arttırarak hücumda dengemizi bozan Tofaş, yakaladığı ivme ile farkı 13 sayıya indirince Ergin Ataman molasına başvurdu(58-45). Mola dönüşü ufak çaplı krizi iyi savunmasıyla atlatan Galatasaray Odeabank, hücumda da ilk yarıdaki efektifliğine dönünce farkı yeniden 20'lere çıkarttı ve son çeyreğe 68-47 önde girdi.

Son çeyreğe konsantrasyon olarak oldukça düşük başlayan Galatasaray Odeabank, hücumda üst üste top kayıpları yaptıktan sonra savunmada da basit hatalar yapınca Ergin Ataman hemen molasına başvurdu(68-51). Mola dönüşünde boş şutları bulsa bile değerlendiremeyince rakibinin direncini kıramayarak maçı bitiremeyen takımımız, bir kez daha farkın azalmasına izin verdi(71-59). Bu dakikalarda Sinan Güler ve Blake Schilb topu yönlendirme konusunda direksiyondan uzak kalınca takımımız hücum etmekte zorlandı. Mola dönüşünde Micov'un üçlüğü ile rahat bir nefes alan takımımız, savunmada da sertliğini arttırınca son 3 dakikaya 78-66 önde girdi. Karşılaşmanın kalan kısmında daha az hata yapan taraf takımımız olurken Ergin Ataman'ın öğrencileri sahadan 82-73 galip ayrılmayı bildi.

HÜCUMDA İYİ PAYLAŞIM
Son 1.5 aydır hücumda top paylaşımı ve hareket konusunda büyük ilerleme kaydeden takımımız bu maçta da oldukça kolektif bir yapıda gözüktü. İlk yarıda attığı 17 basketin 14'ünü asist üzerinden bulan Sarı-Kırmızılılar durağanlıktan uzak ve topu paylaşarak hücum edince istediği basketleri çok rahat buldu. Sezon başına göre topsuz oyunda da oldukça istekli gözüken oyuncularımız, sahada hareketli kaldıkça pozisyon bulmakta zorlanmadı.

DAHA İYİ BİR DAYE
Sezon öncesinde büyük umutlarla transfer edilen ancak sakatlığından dolayı uzun bir süredir istenilen performansın uzağında olan Austin Daye bu maçta çok daha iyi gözükürken yay dışından ritmini bir türlü bulamadı. Savunmada da daha istekli gözüken Daye, boyalı alanda -özellikle sırı dönük hücumlarda- etkili oldu.

BİR TÜRLÜ KOPMAYAN MAÇ
Maç içinde 2-3 kez farkı 20 sayının üzerine çıkartan takımımız, erken rehavete girince bir türlü maçı kopartamadı. Özellikle dördüncü çeyreğin başında Micic ve Crocker ile direnç koyan Tofaş'a karşı enerji olarak cevap vermekte zorlanan takımımız farkın azalmasına izin verdi. Topu yarı sahaya taşıma konusunda da Tofaş kısalarının ikili sıkıştırmaları karşısında zorlanan takımımız hücumda boş şutlarda da yüksek isabet yüzdesi yakalayamayınca maçı bir türlü kopartamadı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0