Igor Tudor resmen Galatasaray'da!

Kayserispor karşısında aldığı mağlubiyet sonrasında teknik direktör Jan Olde Riekerink ile yollarını ayıran Galatasaray, yeni teknik direktörünü resmen açıkladı. KDÇ Karabükspor ile bu sezon başarılı bir performans ortaya koyan Igor Tudor ile daha önce prensip anlaşmasına varan Dursun Özbek ve yönetimi, Hırvat teknik adamın sözleşmesindeki 150bin Euro değerindeki serbest kalma maddesini ödeyerek 38 yaşındaki teknik adamla 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. 

HAJDUK, JUVENTUS VE MİLLİ TAKIM..
16 Nisan 1978, Split doğumlu olan Igor Tudor futbolculuk kariyerinde neredeyse tüm dünyanın tanıdığı önemli savunma oyuncuları arasında gösteriliyordu. Doğup büyüdüğü şehrin takımı olan Hajduk Split'in altyapısında kendisini gösteren ve 1995-98 yılları arasında Hırvat ekibinin formasını giyen Tudor, çok genç sayılabilecek bir yaşta İtalyan devi Juventus'un yolunu tuttu. Siyah-beyazlı ekibin forması toplam 10 sezon boyunca giyen Tudor, bu süre içerisinde iki sezon Siena'da kiralık olarak oynadı. Hırvat savunmacı futbolculuk kariyerinin son dönemlerinde doğup büyüdüğü topraklara geri dönme kararı aldı. 2007-08 sezonunu Hajduk Split forması altında tamamlayan Tudor, sezon sonunda yaşadığı sakatlıklardan geri dönüş imkanı olmadığını açıklayan duygusal bir vedayla aktif futbolculuk yaşantısına nokta koyduğunu açıkladı. Savunmanın ortasında forma giyen Tudor, güçlü fiziğinin yanı sıra mücadeleden kaçmayan ve agresif oyun yapısı ile uzun yıllar futbolseverlerin takdirini kazanan bir isim olmuştu. 

Çeşitli yaş kategorilerinde Hırvatistan milli takımında görev yapan Tudor, takvim yaprakları 1997 yılını gösterdiğinde (19 yaşında) A milli takım formasını sırtına geçirdi. Dünya Kupası elemelerinde mücadele eden Hırvatistan'ın aday kadrosunda yer alan Tudor, play-off aşamasında Ukrayna ile oynanılan rövanş karşılaşmasının 89.dakikasında oyuna girdi ve 2005 yılında takım kaptanlığına kadar gidecek olan milli takım kariyerine başlamış oldu.


HAJDUK, PAOK, KARABÜKSPOR..
2008-09 sezonunda Hajduk Split'in alt kategori takımlarında antrenörlük yapan Igor Tudor, bir yıl aradan sonra 2009-10 sezonu başında teknik direktör Edoardo Reja'nın yardımcı antrenörü olarak Hajduk Split'in teknik heyetinde görev aldı. Yardımcı antrenör olarak görevini sürdüren genç teknik adam Şubat ayında İtalyan teknik adamın Lazio ile sözleşme imzalamasının ardından Hırvat ekibi tarafından görevine son verilen Tudor, teknik direktör Reja'yla birlikte Lazio'ya gitmedi ve Split'te kalmaya karar verdi. Aradan geçen bir yıl sonra Hajduk Split'in alt yapı takımına dönen Tudor, sportif direktör Sergije Kresic tarafından U17 takımın başına getirildi. Tudor bu göreve getirilmeden önce boş kaldığı sezonda eski kulübü Juventus'ta teknik direktör Antonio Conte'nin gönüllü yardımcılığını yapmış ve İtalyan teknik adamın yönetimsel becerilerini yakından takip ederek teknik direktörlüğe bir nevi hazırlanmıştı. Tudor yönetimindeki U17 takım o sene Hırvatistan'da kendi yaş grubunda final oynamasına karşın ülkenin en yetenekli takımı Dinamo Zagreb'e kaybetmekten kurtulamadı.

2012-13 sezonu ortasında (Nisan ayı) Hajduk Split'te teknik direktörlük görevine getirilen Igor Tudor, kariyerinin ilk teknik adamlık maçında deplasmanda RNK Split'e kaybetti ancak Hajduk Split sezon sonunda 2012-13 sezonunda Lokomotiva karşısında Hırvatistan Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı. Tudor için kariyerin ilk meydan okuması şampiyonlukla taçlanmış oldu. 2013-14 sezonunda da Hajduk Split'in teknik direktörü olarak görev yapan Igor Tudor takımıyla tam bir sezon geçirme şansı yakaladı ve Hırvatistan Ligi'nde pek fena sayılmayacak bir performansa imza attı. Dinamo Zagreb'in dominasyonunda olan Hırvat Ligi'nde sezonu 3.sırada tamamlayan Tudor, takımının UEFA Avrupa Ligi elemelerine katılmasını sağladı. 36 maçta 17 galibiyet - 11 beraberlik - 8 mağlubiyet alan Hajduk bu maçlarda rakip filelere 58 gol bırakırken, kalesinde de 44 gol görmekten kurtulamadı. 2014-15 sezonunda Hajduk Split'teki teknik adamlık görevine devam eden Tudor, sezon ortasında herşey yolunda gitmesine karşın yönetimle yaşadığı sıkıntılar nedeniyle görevinden ayrıldı. Sezonun ilk yarısında 19 maçta 9 galibiyet - 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Hırvat ekibi ligde 3.sırada yer alıyordu. Tudor takvim yaprakları 2015 yılının Şubat ayını gösterdiğinde görevinden istifa etti. Avrupa Ligi elemelerinde ikinci turda İrlanda ekibi Dundalk'ı eleyen Hajduk, bir sonraki turda Kazakistan temsilcisi Shakhter Karaganda'ya elenmekten kurtulamamıştı.
18 Haziran 2015 tarihinde Yunan ekibi PAOK ile üç yıllık sözleşme imzalayan Tudor'un komşudaki macerası pek uzun sürmedi. Siyah-beyazlı ekiple UEFA Avrupa Ligi elemelerinde sırasıyla Hırvatistan temsilcisi Lokomotiva, Slovakya temsilcisi Spartak Trnava ve Danimarka temsilcisi Bröndby'i eleyerek takımını grup aşamasına taşıyan Igor Tudor, ligde ilk maçında sahadan beraberlikle ayrıldı. Yunanistan Ligi'nde ilk galibiyetini 3.haftada alan PAOK gösterdiği performansla adından söz ettirdi. UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında Borussia Dortmund, Qabala ve Krasnodar ile eşleşen Yunan temsilcisi gruptan çıkamadı. Yunanistan Kupası'nda yarı finalde Olmypiakos'a ilk maçta 3-0 kaybeden PAOK, ligde de üstüste kötü sonuçlar alınca takvim yaprakları 2016 yılının Mart ayını gösterdiğinde Hırvat teknik adamın sözleşmesi feshedildi. PAOK teknik direktörü olarak 45 maça çıkan Igor Tudor bu karşılaşmalarda 17 galibiyet - 17 beraberlik ve 11 mağlubiyetle sahadan ayrılmıştı. Tudor yönetimindeki PAOK bu maçlarda rakip filelere toplam 68 gol bırakırken, kalesinde gördüğü 45 gole engel olamamıştı. Hırvat teknik adamın taktik formasyonunda gösterdiği esneklik ve 3-5-2 formasyonunu çeşitli varyasyonlarda denemesi dikkat çeken detaylar arasında yer almıştı.

2016-17 sezonu öncesinde Süper Lig ekiplerinden KDÇ Karabükspor ile bir yıllık sözleşme imzalayan Igor Tudor, mavi-kırmızılı ekibin yönetiminin sözleşmesine "150bin Euro'ya serbest kalır" maddesini koydurmasını kabul etmişti. Hırvat teknik adam hiç kuşkusuz geride kalan 20 haftalık sekansta Süper Lig'in en spekteküler performanslarından birisine imza attı ve bu sezon Süper Lig'e yükselen takımı ilk 8 takım arasına soktu. Türkiye Kupası'nda eleme turunda Ofspor karşısında sahadan 5-3'lük mağlubiyetle ayrılan Karabükspor, ligde geride kalan 20 hafta sonunda 8 galibiyet - 3 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 27 puan topladı. Igor Tudor'un takımı bu maçlarda rakip fileleri 24 kez havalandırırken kalesinde gördüğü 28 gole engel olamadı. Tudor yönetimindeki Karabükspor ligde son 3 maçında Beşiktaş ve Galatasaray'ı evinde 2-1 mağlup ederken, deplasmanda Çaykur Rizespor karşısında sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Galatasaray ile 1.5 yıllık sözleşme imzalayan Igor Tudor'a hoşgeldin diyor ve takımımızla nice başarılara ulaşmasını temenni ediyoruz!

2 yorum:

  1. Tudor'lu Karabük'ün bizi yenmesinin nedeni kendisinin Galatasaray'ın sorunlarını iyi analiz etmesinden kaynaklıydı tabii elindeki kadronun bize ters gelen bir futbol oynaması da etkili oldu. Bizim problemimiz kendi yarı sahasına kapanıp top çevirmemize izin veren takımları kolay kolay açamamak, bir gol atıyoruz ama bunun yanında yediğimiz kafa golleri de maçı almamızın önüne geçiyor. Hücumda sadece bireysel oyun oynamamız, kapanan takımlara karşı farklı taktiklerimizin olmaması sadece top çeviren bir Galatasaray izlememize neden oluyordu.
    Tudor bu sorunların bilincindedir kendisinin de futbolculuk kariyerinde bir defans oyuncusu olması belki biraz defansif sorunlarımızı çözebileceği yönünde umut veriyor olabilir. JOR ile hücumda taktiksiz oynayan Galatasaray'a bir şeyler katacağı da beklenebilir ama Karabük bilmem kaç km koşmuş ligin koşu mesafesi alanında kaçıncısıymış (2 ya da 3 sanırım) bunun bir önemi yok Galatasaray birden çok koşan bir takıma dönüşmeyecektir. Hem kim koşacak? De Jong mı? Poldi mi? Selçuk mu?
    Bir büyük eksiğimiz de reaksiyon gösterememizdi umuarım kenardan Tudor enerjisiyle o konuda da bir fark yaratabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kim koşacak şimdi biliyor musun ,tolga ndiaye belhanda fernendo mariano gomis ,tudor bunu başaracağını gösterdi ,her maç 6 atacak takım yarattı...

      Sil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0