Kırılmadık rekor kalmasın: Fernando Muslera!

2011 yılının sıcak bir Temmuz akşamında Galatasaray'a transfer olan Uruguaylı kalecimiz Fernando Muslera kulüp tarihine geçmeye hazırlanıyor. Galatasaray'da 6.sezonunu geçiren 30 yaşındaki tecrübeli file bekçisi, bu hafta ligde oynanacak olan Beşiktaş derbisiyle birlikte Zoran Simovic'e ait olan "en çok forma giyen yabancı oyuncu" ünvanına ortak olacak. Dünyanın en iyi kalecileri arasında ilk 10'da yer alan tecrübeli kaleci, derbide görev yapması halinde sarı-kırmızılı forma altında 188. lig maçına çıkmış olacak.

1959 sezonundan itibaren "Milli Lig" adıyla oynanılan en üst kademedeki futbol liginde Galatasaray tarihindeki ilk yabancı futbolcu 1966-67 sezonunda transfer olan Yugoslav forvet Vlademir Nikolovski olmuştu. 1966 yazında Beşiktaş ile prensip anlaşmasına varan ve siyah-beyazlı forma altında 2 hazırlık maçı oynamasına karşın 28 Ağustos 1966 tarihinde Galatasaray ile sözleşme imzalayan Yugoslav oyuncu beklenen performansından çok uzakta kalmış ve ilk sezonunda 3, ikinci sezonunda da sadece 1 maçta forma giyerek Galatasaray'dan ayrılmıştı.

2001-02 sezonunda formamızı giyen Andrés Fleurquin'den sonra kulüp tarihindeki Uruguaylı ikinci oyuncumuz olarak dikkat çeken Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takımda en uzun süre forma giyen yabancı oyuncu olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Gösterdiği başarılı performansla taraftarlar arasında en sevilen isimlerin başında gelen Muslera, ilk sezonunda şampiyonluk yaşamasının yanı sıra aynı sezon 16 maçta kalesini gole kapatarak Taffarel ve Mondragon'a ait 15 maçlık rekoru geride bırakmıştı. Galatasaray forması altında ilk sezonunda penaltıdan gol atan Fernando Muslera, efsane kalecimiz Zoran Simovic'in "gol atan kaleci" ünvanına ortak olurken; hafta sonu oynanacak Beşiktaş maçıyla birlikte efsane kalecimizin bir diğer rekoruna ortak olmuş olacak.
Galatasaray'da bu sezon 6.sezonunu geride bırakan Uruguaylı kaleci, kulüp tarihindeki 103. yabancı oyuncu olmasına karşın Cevad Prekazi'nin ardından en uzun süre forma giyen isim oldu. Uruguaylı kaleci yeni sezonda da Galatasaray forması giymesi halinde 7.sezonuna girmiş olacak ve bir başka efsanemiz olan Cevad Prekazi'ye ait olan "en uzun süre forma giyen yabancı oyuncu" ünvanının da sahibi olacak. Yugoslav orta saha oyuncusu sarı-kırmızılı forma altında 6.5 sezon geçirmiş, bu süre zarfı içerisinde 185 maçta forma giyerken 40 gol atmıştı. 1985-1991 yılları arasında Galatasaray forması giyen Cevad, kulüp tarihinin unutulmaz başarılarında başrol oynamıştı. 14 yıl sonra gelen şampiyonluk, Kupa Galipleri Kupası'nda oynanılan yarı final o dönem Türk sporunun en büyük başarıları arasında yer almıştı.

Takımımızın bir numarası, sarı-kırmızılı forma altında geride bıraktığı kariyerine tam 10 kupa sığdırmasının yanı sıra Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti apoletini de takmayı başardı. Gösterdiği performansla taraflı - tarafsız tüm sporseverlerin takdirini kazanan ve takımımızın elde ettiği başarılarda büyük pay sahibi olan Muslera'nın sarı-kırmızılı forma altındaki kariyerinde 3 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 4 Süper Kupa şampiyonluğu bulunuyor.

Galatasaray forması altında bulunmasından gurur duyduğumuz ve "Nasıl olsa Nando var" dediğimiz dünyanın 8.harikasını kıracağı rekorlar adına şimdiden tebrik ediyor, uzun yıllar kulübümüzde kalmasını temenni ediyoruz. Rekorları da sen kır Muslera!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0