ÖZEL | Stergiadis: Tudor savunmada oynamış olabilir ancak..


Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirilen Igor Tudor hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl Yunanistan temsilcisi PAOK'ta görev yapmıştı. Hırvat teknik adamın Yunanistan macerasını Selanik'te yayın yapan Arena Press gazetesinden Stelios Stergiadis ile konuştuk. Yunan muhabir genç teknik adamın 3-5-2 ağırlıklı bir oyun yapısı oynattığını belirtirken, kariyerinde savunmada oynaması nedeniyle savunma merkezli taktikleri tercih ettiğini belirtti.

Bildiğin gibi, Tudor geçen sene PAOK'ta görev yaptı ancak sezon ortasında ayrıldı. Bu ayrılığın nedeni ne idi?
Sorunun nedeni soyunma odasının kontrolünü kaybetmesi oldu. Sezon başında iyi başladı, güzel sonuçlar aldı ve Avrupa Ligi'nde grup aşamasına yükseldi. Ancak bu baskıyı kaldıramadı. Özellikle arka arkaya gelen kötü sonuçlar sonrasında..

Oyuncularla, taraftarlarla ve medya ile iletişimi nasıldı?
Oyuncularla teknik heyet arasında sorunlar vardı ancak Tudor hiç bir zaman sorumluluk almadı, kötü sonuçlarda oyuncuları suçladı. Taraftarlarla arasındaki ilişki iyi durumdaydı ancak kötü sonuçlar gelmeye başladığında doğal olarak onlarla da sorun yaşadı. Medya ile arası iyiydi ancak basın toplantılarında zaman zaman onlarla da sert sürtüşmeler yaşadı.

Tudor genç bir teknik adam ancak PAOK gibi önemli bir takımda görev yaptı. PAOK ligde üçüncü sıradaydı. Yunanistan Kupası'nda ise yarı final oynadılar. Avrupa Ligi'nde gruplara kaldılar. Igor Tudor yönetimindeki PAOK hakkında ne düşünüyorsun?
Gelen kötü sonuçların ardından Tudor takımdan ayrıldı ancak takım onunla çalıştığı dönemde bir çok sağlık problemi yaşadı. Takımdan ayrıldığı güne kadar tam 39 (!) sakatlık yaşandı. Tudor tercihi PAOK'un eski teknik direktörü Frank Arnesen'in bir tercihi olmuştu. Takımdan ilk olarak Arnesen gitti, Tudor onu takip etti.

Igor Tudor'un oyun tarzı nasıl?
PAOK sezon başından itibaren 3-5-2 formasyonunda oynamaya çalıştı ve bu sistemde oynayabilecek oyuncuları vardı. Başlangıçta rakiplere karşı zorlandılar, özellikle 3 stoperle oynamak Yunanistan'da tüm takımlar için zordur. Futbol oynarken savunma oynamış olabilir ancak PAOK takım halinde hücum futbolu oynamak istiyordu.

Galatasaray'da sence başarılı olabilir mi?
Galatasaray'daki baskıya dayanabileceğine inanmıyorum. Oradaki baskının PAOK'taki baskıdan daha fazla olduğunu biliyorum. Depresyondayken kendisini daha şaşkın hissedecek ve kötü sonuçlar aldığında oyuncuları suçlayacaktır. Eğer ben Galatasaray'da başkan olsaydım, Tudor'dan daha fazla tecrübesi olan bir antrenörle anlaşırdım. Karabükspor'da herhangi bir baskı yoktu ancak Galatasaray'da ilk maçtan itibaren baskı olacaktır. Yüksek hedefleri olmayan takımlar için ideal bir teknik adam ancak şampiyonluklar için oynayacak takım için iyi bir seçim olduğunu düşünmüyorum.

PAOK takımında forma giyen Garry Rodrigues sezon ortasında Galatasaray'a transfer oldu. Onun hakkında ne düşünüyorsun?
Rodrigues bugüne kadar Yunanistan Ligi'ndeki en hızlı oyuncuydu. O buraya 300bin euro bedelle geldi ve 3.5milyon euro bedelle takımdan ayrıldı. Mükemmel bir oyuncu, çok hızlı ve son vuruşlara iyi çalıştı artık daha önce gol yapamadığı pozisyonları gol yapabiliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0