Sarayın Sultanları evinde farklı kaybetti..

Hafta içerisinde Eurocup'ta adını son 8 takım arasına yazdıran Galatasaray kadın basketbol takımı, ligin 18.haftasında evinde Yakın Doğu Üniversitesi'ni ağırladı. Rakibi karşısında ilk yarıda dirençli bir oyun ortaya koymasına karşın, son çeyrekte bu sezon alışageldiğimiz kimliğinden çok uzakta bir performans sergileyen Marina Maljkovic'in öğrencileri sahadan 60-81 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı.

Galatasaray karşılaşmaya Işıl Alben – Moriah Jefferson – Pınar Demirok – Sofia Da Silva – Kristine Vitola beşiyle başlarken Yakın Doğu Üniversitesi ise Olcay Çakır – Courtney Vandersloot – Kayla McBride – Bahar Çağlar – Kuanitra Holingsvorth beşiyle parkedeydi. Karşılaşmanın ilk sayıları Kristine Vitola’nın pota altından bulduğu isabetle geldi (2-0). Savunmada agresif olan sarı kırmızılılarda Moriah Jefferson arka arkaya bulduğu basketlerle skoru 7-0’a getirdi. Rakibimiz ise McBride – Holingsvorth ikilisiyle beşinci dakikada skoru 15-8’e getirdi. İlk çeyreğin bitimine iki dakika kala Yakın Doğu Üniversitesi bu bölümde farkı 3 sayıya kadar düşürdü (18-13). Kalan sürede de sayı bulmakta zorlanan takımımız ilk 10 dakikalık bölümü 18-16 önde tamamladı. İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Üç dakika geride kalırken Yakın Doğu Üniversitesi 21-22 öne geçti. Pota altında Holingsvorth ve Bahar Çağlar ile etkili olan rakibimiz çeyreğin bitimine iki dakika kala farkı 10’a kadar çıkarmayı başardı (23-33). Bu bölümde Traoe – Jefferson ikilisiyle cevap veren sarı kırmızılılar son bir dakikaya 28-35 geride girdi. Soyunma odasına girilirken Jefferson’ın bulduğu iki sayılık basketle ikinci çeyrek 30-35 Yakın Doğu Üniversitesi lehine tamamlandı.

Üçüncü çeyreğe iyi giren Yakın Doğu Üniversitesi dört dakikalık bölümde oyun kontrolünü tamamen eline alarak 32-44 öne geçti. Buna cevap, Moriah Jefferson’ın arka arkaya basketleriyle oldu ve çeyreğin bitimine bitime 04:40 kala rakibimiz molasına başvurdu (36-44). Moladan iyi dönen konuk ekip hücumda etkili olarak bitime iki dakika kala farkı yeniden arttırmayı başardı (43-54). Kalan sürede farkı 7’e çeken Galatasaray final periyoduna 47-54 geride girdi. Dördüncü çeyreğe de iyi giren rakibimiz savunmasını sertleştirerek üç dakikada skoru 47-61’e getirdi. Traore’nin tepeden bulduğu üçlükle fark 11’e indi (50-61). Beş dakikalık bölüm geride kalırken iki ekibin de karşılıklı basketler bulmasıyla skor 56-67’ye geldi. Bu bölümde de hücumda etkinliğini sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi takımımızın geri dönüşüne izin vermeyerek mücadeleden galip ayrıldı.

Galatasaray kadın basketbol takımında sadece 2 oyuncunun çift hanelere çıkması aslında bu farklı mağlubiyetin net açıklaması olarak değerlendirilebilir. Moriah Jefferson'un 25, Astou Traore'nin 15 sayıyla oynadığı karşılaşmada süre alan 9 oyuncu sadece 20 sayı atabildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0