Türkiye Kupası | Pleiss başladı, Sinan bitirdi!

Ankara'da düzenlenen İntegral Forex Türkiye Kupası çeyrek final etabında Galatasaray Odeabank, bu sene David Blatt önderliğinde büyük hedeflerle sezona başlayan Darüşşafaka Doğuş ile karşılaştı. Karşılaşmada takımımız adına Bruno Fitipaldo; Darüşşafaka Doğuş'ta ise Luke Harangody yabancı sınırından ötürü tribünde yer alan isimler oldu.

Karşılaşmaya Sinan Güler, Göksenin Köksal, Blake Schilb, Vladimir Micov, Tibor Pleiss beşi ile başlayan takımımız ilk sayılarını Tibor Pleiss'ın basket faulü ile buldu. İlk dakikalarda hücumda Alman uzunu Tibor Pleiss'ı pota altında etkili kullanmaya çalışan Sarı-Kırmızılılar, savunmada ise ön alanda Wanamaker ve Clyburn'e baskı yaparak Daçka'nın organize olmasını engellemeye çalıştı. İlerleyen dakikalarda Vladimir Micov ile üst üste pota altından yakın atışları değerlendiremeyen Galatasaray Odeabank, 0-9'luk Daçka serisine engel olamayınca Ergin Ataman molasına başvurdu(5-11). Mola dönüşü daha konsantre gözüken ve Tibor Pleiss'ı etkin kullanmaya devam eden takımımız, yakaladığı 8-0'lık seriyle skorda bir kez daha öne geçti(13-11). Galatasaray Odeabank'ın maçtaki ilk 11 sayısı Tibor Pleiss'tan geldi. Periyotun sonunda Emir Preldzic'i oyun kurucu pozisyonunda kullanan Ergin Ataman oldukça uzun bir beş ile sahada yer alırken ilk çeyrek 13-13 eşitlikle geçildi. 

İkinci çeyreğe eşleşmeli alan savunması yapan Daçka savunmasının match-up hatasını Daye ile cezalandırarak başlayan Galatasaray Odeabank maçtaki ilk üçlüğünü buldu. Tibor Pleiss'ın ilk çeyrekteki dominasyonu ikinci çeyreğin başında da devam ederken, oyun kurucu pozisyonunda oynayan Emir Preldzic bu dakikalarda takımı iyi idare etti(18-18). Bu dakikaya kadar maça istediği isabetleri bulamayarak başlayan Micov'un düşük yüzdesi dikkat çekti(0/6 saha içi). Periyot ilerledikçe birebir savunmada adam değişerek sürekli rakibinin karşısında kalan ve eksilmeyen takımımız, Daçka'nın organize hücum etmesine engel olurken Austin Daye ile de pota altında etkili oldu(26-22). Bu dakikalarda Tibor Pleiss'ın kenara gelmesiyle savunma ribaundu almakta zorlanan takımımız, başarılı savunmalarını bir türlü taçlandıramayınca farkı açmakta zorlandı(30-27). Periyotun sonunda ritmini kaybeden ve savunmada kolay yenilmeye başlayan Ergin Ataman'ın öğrencileri skorda geriye düşerken Blake Schilb ile maça tutundu ve ilk yarı 35-36 Darüşşafaka Doğuş üstünlüğü geçildi.

İkinci yarıya maça başladığı beş ile başlayan takımımız, bu devredeki ilk sayılarını Tibor Pleiss'ın pota altından bulduğu basket ile kaydetti. Devrenin başında Daçka kısalarının potaya gitmesine izin vererek oyunun kontrolünü elinden kaçırmaya başlayan takımımız, Vladimir Micov'un hücum süresi sona ererken bulduğu üç sayılık basket ile oyuna tutundu(40-41). İlk yarının suskun ismi Vladimir Micov bulduğu üçlükten sonra biraz kendine gelirken, Sarı-Kırmızılılar onun üst üste yaptığı asistler ile basket bularak skorda eşitliği yakaladı(45-45). Savunmaların ve fiziksel temasın iyiden iyiye sertleştiği ve iki takımında organize hücum etmekte zorlandığı bu dakikalarda takımımız Austin Daye üzerinden oynarken, Daçka Wanamaker ile oyuna ağırlığını koydu ve son 1.30 dakikaya 49-53 önde girdi. Periyotun kalan kısmında sürekli çizgiye giderek sayılar bulan Galatasaray Odeabank, son çeyreğe 52-53 geride girdi. 

Karşılaşmanın son çeyreğine Vladimir Micov'un üçlüğü ile başlayan takımımız, skorda bir kez daha öne geçti. Mücadele dozunun iyice arttığı son çeyreğin başında üst üste başarılı savunmaların ardından Schilb ile de skor bulmayı başaran takımımız oyunun ritmini eline alınca David Blatt molasına başvurdu(57-54). Mola dönüşünde potasını sayıya kapatan Galatasaray Odeabank, hücumda da potaya giderek akıllı hücum edince oyundaki üstünlüğünü sürdürdü. Bu dakikalarda üçüncü çeyrekte yaptığı hatayı tekrarlamayarak Daçka kısalarına penetre imkanı tanımayan savunmacılarımız Daçka'yı organizasyon dışına itti. Son çeyreğin ilk 6 dakikasında sadece 1 sayı atabilen Daçka'da David Blatt mola alırken, mola sonrasında toparlanan Blatt'ın öğrencileri 1 dakika içinde 0-7'lik bir seri yakaladı ve yeniden oyunun içine döndü(61-60). Gecenin suskun isimlerinden Sinan Güler'in oyuna ağırlığını koymasıyla yeniden öne fırlayan Yenilmez Armada, Moerman'ın üçlüğü sonrasında karşılaşmanın son dakikasına 69-68 önde girdi. Kalan 1 dakika içerisinde Sinan Güler ile sayılar bulmaya devam eden takımımız Daçka'nın direncini tamamen kırdı ve rakibini 77-71 yenerek yarı finalde Banvit'in rakibi oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0