Ali Fatinoğlu: Galatasaray yabancı fonlara satılamaz!

Galatasaray'da yaklaşan genel kurul öncesinde tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. Genel Kurul üyesi olan ve bir dönem siyasette aktif rol oynayan Ali Fatinoğlu, basında çıkan "Galatasaray'ın fonları yabancı sermayaye satılıyor" haberlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın milli bir değer olduğunu belirten Fatinoğlu, böyle bir düşüncenin dile getirilmesinden rahatsızlığını dile getirirken açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Kulübün yabancı fonlara satılması görüşü benim tüylerimi diken diken ediyor. Galatasaray’a yabancı sermaye kar amaçlı gelecektir. Verdiğinden daha fazlasını kazanmayı hesaplayacaktır. Eğer kar edebileceklerine inanmasalar zaten gelmezler. Yabancı sermaye burada para kazanabileceğine inanıyorsa, o zaman bizim yönetimlerimiz bu parayı neden kazanamıyor. Bu düşünce, çok ilginç tartışmalar açmaya müsait. Bu durumdan bizim yönetimlerimizin ya beceriksiz olduğu ya da kasayı şaibeli yönettikleri sonucu çıkar. Her iki ifade de çok acıdır. Galatasaray’ın, Galatasaray sevgisiyle yanıp tutuşan genel kurul üyeleri tarafından yönetildiğinde kar elde edilebileceğine inanıyorum.

Galatasaray ismi, dünya çapında milli bir değerdir. Bu milli değeri korumak bizlerin görevidir. Benim dedem de Galatasaray Lisesi'ni dereceyle bitirmiştir. Galatasaray’ın bu milli köklerinden koparılıp, yabancılara satılmasını söylemek ve bunu desteklemek çok acıdır. Bu önerinin sahipleri, ’Galatasaray’ı varlık fonları alsın, sonra da bizi yönetici yapsın.’ gibi küçük bir düşünce içindeyseler, o da ayrı üzüntü nedenidir.

Türkiye’ye Galatasaray üzerinden bir yabancı sermaye getirmeye çalışanlar varsa, bu noktada dursunlar. Bizler, Galatasaray’ı her anlamda daha iyi yönetecek ve para kazandıracak yönetimlerin gelmesi için çalışalım.

Dursun Özbek’in başkanlık süresi içerisinde Galatasaray’ın kasasını korumaya yönelik çalışmalarını beğeniyorum. Bunun haberlerini alıyoruz. Yönetimi tamamen profesyonellere bırakmayıp, bire bir günlük olarak takip ettiğini net olarak biliyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0