BSL | Akatlar deplasmanında kaybettik..
Geride bıraktığımız hafta sonu THY Euroleague'de deplasmanda Olympiakos karşısında 16 sayıdan geri dönerek galibiyete imza atan Galatasaray Odeabank normal sezonun 22.haftasında kapanış maçında ezeli rakibi Beşiktaş Sompo Japan'a konuk oldu. Kadro dışı olan Emir Preldzic ve dün affedilen Blake Schilb'in yanı sıra yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle Bruno Fitipaldo'nun forma giymediği karşılaşmada Ergin Ataman'ın öğrencileri sahadan 90-84'lük mağlubiyetle ayrıldı.
Akatlar Arena'da oynanılan mücadeleye Sinan Güler - Göksenin Köksal - Vlado Micov - Austin Daye ve Tibor Pleiss beşiyle başlayan Galatasaray Odeabank hava atışında topu kazanmasına rağmen Tibor Pleiss'ın erken sıçraması nedeniyle ilk hücum ev sahibi Beşiktaş Sompo Japan adına oldu. Karşılaşmanın ilk dakikası iki takımın karşılıklı isabetsiz hücumlarıyla geçilirken Vlado Micov penetre ettiği hücumda turnikeyle maçtaki ilk basketi buldu. Karşılaşmada ilk 2.5 dakikalık bölüm 5-5'lik eşitlikle geçilirken, Galatasaray Odeabank'ın yıldız pivotu Tibor Pleiss ikinci faulünü alarak kenara geldi. Beşiktaş Sompo Japan'da maça ilk beş başlayan Sertaç Şanlı sırtı dönük oyunda Alman pivotu zorlayarak maça başlaması bunda büyük bir etken oldu. Beşiktaş Sompo Japan karşılaşmada beş dakikalık bölümde üç sayı çizgisinin gerisinden isabetli şutlar bularak skorda bir anda 15-8 gibi öne fırladı ve savunmasını sertleştirdi. Sinan Güler önderliğinde hücumda üretkenlikten uzak bir görüntü çizen Galatasaray Odeabank rakip potada sıkıntı yaşadı ancak bu sekansı tamamen bireysel tercih sonrasında Austin Daye'in tepeden bulduğu üçlük bozdu. Oyuna girdiği dakikadan itibaren Errick McCollum'un bireysel yetenekleri üzerinden skor bulmaya başlayan Galatasaray Odeabank her ne kadar hücumda ayakta kalmaya çalışsa da Beşiktaş Sompo Japan boyalı alanı iyi kullanmaya başladı ve maça iyi başlayan Sertaç Şanlı'nın yanı sıra DJ Strawberry ile skor üretti. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde son 4 dakikada sadece 4 sayı üretebilen Galatasaray Odeabank, çeyrek sona erdiğinde potasında 28 sayı gördü ve ilk 10 dakika 28-15 ev sahibi takımın üstünlüğü ile tamamlandı.
Hücumda oldukça istekli oyununun yanı sıra savunmada da agresif başlayan Beşiktaş Sompo Japan, yarı saha hücumunda oyun aklından yoksun mücadele eden Galatasaray Odeabank karşısında ikinci çeyreğe de etkili başladı. Tyus'un boyalı alanda bulduğu basketle çeyreğe başlayan takımımız Roll ve Stimac'ın hücumda ürettiği sayılara engel olamadı ve 2.çeyrekteki ilk 3 dakikalık bölüm ev sahibi takımın 36-22'lik üstünlükle geçildi. Yarı sahada set hücumunda bir türlü istediği organizasyonu kuramayan Galatasaray Odeabank tempo yapma veya savunmaya koşma konusunda da sıkıntı yaşayınca, en büyük hücum opsiyonlarından birisi tempo ve geçiş hücumu olan Beşiktaş Sompo Japan hücumda oldukça etkili oldu. İkinci çeyrekte 3 dakikalık sekansta Beşiktaş Sompo Japan'ı agresif savunmasıyla durdurmayı başaran Galatasaray Odeabank hücumda bireysel yetenekleriyle skor bulurken, devam eden 1.5 dakikalık sekansta DJ Strawberry'e boş şut şansları tanıyınca ev sahibi takım 3.5 dakika kala farkı yeniden 14 sayı seviyesine çekti; 42-28. Bu dakikadan itibaren hücumda biraz daha derli toplu oynamaya çalışan ve boyalı alanı biraz daha kullanmaya gayret eden Galatasaray Odeabank devam eden 1.5 dakikalık sekansta 7 sayı üreterek skoru 46-35'e getirdi. Oyunun temposunu kaybeden Beşiktaş Sompo Japan'da baş antrenör Ufuk Sarıca devrenin bitimine 1.5 dakika kala ikinci molasını alırken, mola dönüşünde 3 faullü Jon Diebler'ın savunduğu Michael Roll üzerinden basket buldu. Devrenin bitimine 3 saniye kala maçtaki ilk molasına başvuran Ergin Ataman molasında her ne kadar Vlado Micov üzerinden bir set çizse de, Galatasaray Odeabank bu son hücumu değerlendiremedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 48-35'lik skorla Beşiktaş Sompo Japan lehine oldu. Galatasaray Odeabank takım olarak ilk yarıda sadece 4 asist üretirken, en skorer isim 8 sayı üreten Austin Daye oldu. Siyah-beyazlı takımda ise 10 sayı üreten Michael Thompson ve DJ Strawberry devrenin en etkili ismi oldu.
Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde ilk 3 dakikalık bölümde Austin Daye önderliğinde hücumda varolmaya çalışan Galatasaray, savunmada bir türlü istediği sertliğe ulaşamadı ancak Sinan Güler'in üçlüğünün ardından Vlado Micov'un gözyaşı damlası basketiyle farkı 10 sayıya indirdi; 56-46. Üçüncü çeyrekte 4.5 dakika geride kalırken Austin Daye dört faulle kenara geldiğinde Galatasaray Odeabank'ta saha içi yerleşimde ufak bir değişiklik oldu ve maçın başından itibaren 3 numarada fizik avantajı sağlayan Vlado Micov dört numaraya kaydı. Bu hamlenin ardından devam eden 1 dakikalık bölümde Galatasaray Odeabank savunmasında açıklar vermeye devam etti ancak hücumda farkı tek haneye indirdi; 63-54. Yardım savunmasını biraz daha yukarıya çeken ve perdelemeleri önde karşılayan Galatasaray Odeabank rakibini üstüste top kayıplarına zorlarken, hücumda McCollum'un bireysel yetenekleriyle skor üretmeye devam etti ve son dakikaya girilirken skoru 65-58'e getirdi. Üçüncü çeyreğin son dakikalarında hücumda tempoyu yükselten takımımız Sinan Güler'in ürettiği 5 sayılık sekans sonrasında çeyreğin 69-63 geride tamamladı ancak maça ortak oldu. Üçüncü çeyrekte hakemlerin absürd düdükleri oyunun momentumunu zaman zaman rakibimize verirken, özellikle Earl Clark'a çalınan basket - faul ve Tibor Pleiss'a boyalı alanda box-out sırasında çalınan düdükler dikkat çekti.
Karşılaşmanın final periyoduna Micov'un basketiyle başlayan Galatasaray Odeabank farkı dört sayıya indirirken, Beşiktaş Sompo Japan hücumda içeriyi kullanmaya devam etti. Boyalı alanda Stimac topu alırken kendisine faul yapılmasına rağmen Murat Biricik basket-faul kararı verdiğinde fark yeniden 7 sayıya çıktı ancak Errick McCollum faul çizgisi üzerinden kullandığı panyalı atışında isabet buldu ve farkı bir kez daha 5 sayıya indirdi. Hücumda organizasyondan bir hayli uzak olan Galatasaray Odeabank pota altını korumaya çalıştı ve dört faulle kenara gelen Tibor Pleiss'ın yerine sahada kalan Alex Tyus bu alana sertlik kazandırdı. Karşılaşmanın bitimine 6 dakika kala Galatasaray Odeabank'ta takım rolünde dengeler değişti ve Göksenin Köksal oyun kurup - asist yaparken, Errick McCollum yardım savunmasında Earl Clark'a blok vuran isim oldu. Karşılaşmanın bitimine 3:45 dakika kala Sinan Güler'e pota altında net bir faul yapıldığı pozisyonda faul çalmayan hakemlere aşırı itiraz eden Ergin Ataman teknik faul alırken, Stimac bu atışı değerlendirdi ve atış sonrasında Roll ile sayı bulan Beşiktaş farkı yeniden 10 sayıya çıkarttı. Akatlar Arena'da maçın ilk dakikasından itibaren Galatasaray'a küfür eden tribünün küfürlü tezahüratlarına daha fazla dayanamayan (!) hakem triosu karşılaşmanın 36.dakikasında anons yaptırmaya tenezzül etti. Abdi İpekçi Arena'da geçtiğimiz hafta oynanılan derbide ilk dakikada anons yaptırmayı marifet sayan külhanbeyleri nedendir bilinmez bu cesaretlerini ne Ülker Arena'da ne de Akatlar'da gösteriyorlar. Karşılaşmanın son 2:45 dakikalık bölümüne girilirken Vlado Micov'un üçlüğüyle farkı 10 sayıya indiren Galatasaray Odeabank rakibine molayı aldırırken, mola dönüşünde de DJ Strawberry'in top kaybı sonrasında Micov'un çizgide hata yapmaması sonrasında farkı 8 sayıya indirdi; 85-77. Beşiktaş Sompo Japan'a bir top kaybı daha yaptıran Galatasaray Odeabank hücumda Errick McCollum'un yaptığı faul sonrasında kazandığı topu rakibine ikram etmiş oldu.
Karşılaşmanın bitimine 1:24 dakika kala küfürlü tezahüratlar nedeniyle Murat Biricik üçüncü anonsu isterken, yönetmelik ve kurallar gereği hakemler soyunma odasının yolunu tuttu. 15 dakikalık aranın ardından Galatasaray Odeabank pota altından oyuna başladı ve ilk hücumda Sinan Güler üçlüğü bularak farkı 5 sayıya indirdi ancak Thompson köşeden bulduğu üçlükle farkı yeniden 8 sayıya çıkarttı. Karşılaşmanın son saniyelerinde ev sahibi takım üstünlüğünü korumaya devam ederken son 4 saniyede iki takım karşılıklı molalar aldı. Mola dönüşünde Errick McCollum'un attığı son saniye üçlüğünde top Amerikalı oyuncunun elinden çıkmadığına karar verildi ve takımımız sahadan 90-84'lük skorla mağlup ayrıldı. Bu sonucun ardından Galatasaray Odeabank ezeli rakibine 7 maç sonra kaybetmiş olurken, Beşiktaş Sompo Japan evinde ilk kez derbi kazanmış oldu.
Hücumda oldukça istekli oyununun yanı sıra savunmada da agresif başlayan Beşiktaş Sompo Japan, yarı saha hücumunda oyun aklından yoksun mücadele eden Galatasaray Odeabank karşısında ikinci çeyreğe de etkili başladı. Tyus'un boyalı alanda bulduğu basketle çeyreğe başlayan takımımız Roll ve Stimac'ın hücumda ürettiği sayılara engel olamadı ve 2.çeyrekteki ilk 3 dakikalık bölüm ev sahibi takımın 36-22'lik üstünlükle geçildi. Yarı sahada set hücumunda bir türlü istediği organizasyonu kuramayan Galatasaray Odeabank tempo yapma veya savunmaya koşma konusunda da sıkıntı yaşayınca, en büyük hücum opsiyonlarından birisi tempo ve geçiş hücumu olan Beşiktaş Sompo Japan hücumda oldukça etkili oldu. İkinci çeyrekte 3 dakikalık sekansta Beşiktaş Sompo Japan'ı agresif savunmasıyla durdurmayı başaran Galatasaray Odeabank hücumda bireysel yetenekleriyle skor bulurken, devam eden 1.5 dakikalık sekansta DJ Strawberry'e boş şut şansları tanıyınca ev sahibi takım 3.5 dakika kala farkı yeniden 14 sayı seviyesine çekti; 42-28. Bu dakikadan itibaren hücumda biraz daha derli toplu oynamaya çalışan ve boyalı alanı biraz daha kullanmaya gayret eden Galatasaray Odeabank devam eden 1.5 dakikalık sekansta 7 sayı üreterek skoru 46-35'e getirdi. Oyunun temposunu kaybeden Beşiktaş Sompo Japan'da baş antrenör Ufuk Sarıca devrenin bitimine 1.5 dakika kala ikinci molasını alırken, mola dönüşünde 3 faullü Jon Diebler'ın savunduğu Michael Roll üzerinden basket buldu. Devrenin bitimine 3 saniye kala maçtaki ilk molasına başvuran Ergin Ataman molasında her ne kadar Vlado Micov üzerinden bir set çizse de, Galatasaray Odeabank bu son hücumu değerlendiremedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 48-35'lik skorla Beşiktaş Sompo Japan lehine oldu. Galatasaray Odeabank takım olarak ilk yarıda sadece 4 asist üretirken, en skorer isim 8 sayı üreten Austin Daye oldu. Siyah-beyazlı takımda ise 10 sayı üreten Michael Thompson ve DJ Strawberry devrenin en etkili ismi oldu.
Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde ilk 3 dakikalık bölümde Austin Daye önderliğinde hücumda varolmaya çalışan Galatasaray, savunmada bir türlü istediği sertliğe ulaşamadı ancak Sinan Güler'in üçlüğünün ardından Vlado Micov'un gözyaşı damlası basketiyle farkı 10 sayıya indirdi; 56-46. Üçüncü çeyrekte 4.5 dakika geride kalırken Austin Daye dört faulle kenara geldiğinde Galatasaray Odeabank'ta saha içi yerleşimde ufak bir değişiklik oldu ve maçın başından itibaren 3 numarada fizik avantajı sağlayan Vlado Micov dört numaraya kaydı. Bu hamlenin ardından devam eden 1 dakikalık bölümde Galatasaray Odeabank savunmasında açıklar vermeye devam etti ancak hücumda farkı tek haneye indirdi; 63-54. Yardım savunmasını biraz daha yukarıya çeken ve perdelemeleri önde karşılayan Galatasaray Odeabank rakibini üstüste top kayıplarına zorlarken, hücumda McCollum'un bireysel yetenekleriyle skor üretmeye devam etti ve son dakikaya girilirken skoru 65-58'e getirdi. Üçüncü çeyreğin son dakikalarında hücumda tempoyu yükselten takımımız Sinan Güler'in ürettiği 5 sayılık sekans sonrasında çeyreğin 69-63 geride tamamladı ancak maça ortak oldu. Üçüncü çeyrekte hakemlerin absürd düdükleri oyunun momentumunu zaman zaman rakibimize verirken, özellikle Earl Clark'a çalınan basket - faul ve Tibor Pleiss'a boyalı alanda box-out sırasında çalınan düdükler dikkat çekti.
Karşılaşmanın final periyoduna Micov'un basketiyle başlayan Galatasaray Odeabank farkı dört sayıya indirirken, Beşiktaş Sompo Japan hücumda içeriyi kullanmaya devam etti. Boyalı alanda Stimac topu alırken kendisine faul yapılmasına rağmen Murat Biricik basket-faul kararı verdiğinde fark yeniden 7 sayıya çıktı ancak Errick McCollum faul çizgisi üzerinden kullandığı panyalı atışında isabet buldu ve farkı bir kez daha 5 sayıya indirdi. Hücumda organizasyondan bir hayli uzak olan Galatasaray Odeabank pota altını korumaya çalıştı ve dört faulle kenara gelen Tibor Pleiss'ın yerine sahada kalan Alex Tyus bu alana sertlik kazandırdı. Karşılaşmanın bitimine 6 dakika kala Galatasaray Odeabank'ta takım rolünde dengeler değişti ve Göksenin Köksal oyun kurup - asist yaparken, Errick McCollum yardım savunmasında Earl Clark'a blok vuran isim oldu. Karşılaşmanın bitimine 3:45 dakika kala Sinan Güler'e pota altında net bir faul yapıldığı pozisyonda faul çalmayan hakemlere aşırı itiraz eden Ergin Ataman teknik faul alırken, Stimac bu atışı değerlendirdi ve atış sonrasında Roll ile sayı bulan Beşiktaş farkı yeniden 10 sayıya çıkarttı. Akatlar Arena'da maçın ilk dakikasından itibaren Galatasaray'a küfür eden tribünün küfürlü tezahüratlarına daha fazla dayanamayan (!) hakem triosu karşılaşmanın 36.dakikasında anons yaptırmaya tenezzül etti. Abdi İpekçi Arena'da geçtiğimiz hafta oynanılan derbide ilk dakikada anons yaptırmayı marifet sayan külhanbeyleri nedendir bilinmez bu cesaretlerini ne Ülker Arena'da ne de Akatlar'da gösteriyorlar. Karşılaşmanın son 2:45 dakikalık bölümüne girilirken Vlado Micov'un üçlüğüyle farkı 10 sayıya indiren Galatasaray Odeabank rakibine molayı aldırırken, mola dönüşünde de DJ Strawberry'in top kaybı sonrasında Micov'un çizgide hata yapmaması sonrasında farkı 8 sayıya indirdi; 85-77. Beşiktaş Sompo Japan'a bir top kaybı daha yaptıran Galatasaray Odeabank hücumda Errick McCollum'un yaptığı faul sonrasında kazandığı topu rakibine ikram etmiş oldu.
Karşılaşmanın bitimine 1:24 dakika kala küfürlü tezahüratlar nedeniyle Murat Biricik üçüncü anonsu isterken, yönetmelik ve kurallar gereği hakemler soyunma odasının yolunu tuttu. 15 dakikalık aranın ardından Galatasaray Odeabank pota altından oyuna başladı ve ilk hücumda Sinan Güler üçlüğü bularak farkı 5 sayıya indirdi ancak Thompson köşeden bulduğu üçlükle farkı yeniden 8 sayıya çıkarttı. Karşılaşmanın son saniyelerinde ev sahibi takım üstünlüğünü korumaya devam ederken son 4 saniyede iki takım karşılıklı molalar aldı. Mola dönüşünde Errick McCollum'un attığı son saniye üçlüğünde top Amerikalı oyuncunun elinden çıkmadığına karar verildi ve takımımız sahadan 90-84'lük skorla mağlup ayrıldı. Bu sonucun ardından Galatasaray Odeabank ezeli rakibine 7 maç sonra kaybetmiş olurken, Beşiktaş Sompo Japan evinde ilk kez derbi kazanmış oldu.
Hiç yorum yok
Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.