Cenk Ergün: Biz kazanalım, gerisi gelecektir..

Galatasaray'da gelecek sezondan itibaren futbol direktörü görevine getirilecek olan Cenk Ergün, gündeme dair Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Oyuncuların teknik direktör Tudor'dan memnun olmadığına dair çıkan haberleri yalanlayan Ergün, hafta sonu yapılacak olan genel kuruldan sonra gelecek sezonun planlamasını yapacaklarını belirtti. UEFA tarafından herhangi bir uyarı almadıklarını belirten Cenk Ergün'ün açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Trabzonspor maçında kadroya giren futbolcuların bir çoğu, büyük fedakarlıklarla, tedavilerle, sakatlıkları yüzde 100 iyileşmemesine rağmen sahaya çıktı. Ellerinden geleni vermeye çalışıyorlar. İnsanlar oturdukları yerden "Igor Tudor geldi. Diğer takımlarını çok koşturuyordu. Antrenmanları ağırdır, futbolcular sıkılır." diye söylüyor. Böyle bir şey yok. Temponun arttığı doğru ama takımda bununla ilgili sıkıntı yok. Adaptasyonda fiziksel olarak sıkıntı yaşayanlar da bunları aşmaya çalışıyor. Tudor’un mantığını biliyorduk. Modern futbolun gerektirdiklerinin de farkındayız. Bu geçiş olacak ama oyuncuların memnun olmadığı gerçek değil.

Çok çeşitli sebeplerden dolayı ligde fark daraldı. Fazla maç yapan takımlar, kalitesini artıran ekipler nedeniyle herkes birbirinden puan alıyor. Puan kaybettiğiniz hafta rakipler de puan kaybedince herkes kendini büyük şans kaçırmış gibi görüyor. Bu şanslar gelecek. Biz de çok şanslar kaçırdık. Trabzonspor karşısında daha iyi oynamamız lazımdı. Eksiklerimiz ve sorunlarımız vardı. Müsabaka içinde bence iki penaltı pozisyonu vardı. Kötü oynamamıza rağmen mağlup olmayabilirdik ama oturup ağlayacak halimiz yok. Hatalarımızı biliyoruz. Kısa vadede eldeki kadromuz, imkanlar ve fikstürle elimizden gelenin maksimumunu yapmamız lazım. Süper Lig'de üç haftada her şey değişebiliyor. Yeter ki biz kazanalım. Biz kazanmadıktan sonra ne desek boş. Üzerimize düşeni yapmamız lazım. Biz kazanalım, mutlaka rakiplerimizin puan kaybı olacak. Onların kayıpları, bizim de yerimizi belirleyecek.

Riva ve Florya projelerinden gelecek gelir elbette bizler için önemli bir gelir kalemi ve geleceğe dair plan yapabilmemizi sağlayacak. Bu planlamanın, kısa ve orta vadede kulübü tekrar kendi nakit akışı içinde döndürebileceğini umuyoruz. Bundan sonra görev de bu gelir çerçevesi içinde kulübü başarıdan taviz vermeden idare edebilmek. Böyle yaparsak tekrar bu finansal sorunlara dönmeyiz. Önümüzdeki mali kongreden sonra gelecek senenin plan ve projelerine start vermemiz gerekiyor. 

Gelecek sezon tabii ki Avrupa'da mücadele etmek istiyoruz. UEFA tarafından bize bildirilmiş bir tehlike yok. Yakın zamanda başkanımız UEFA yetkilileri ile bir araya geldi. Şu anda UEFA’nın bizden istediği yeterlilikleri gerçekleştirmek için hareket ediyoruz. Planımız, ligi en üst yerde bitirmek. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0