Dursun Özbek gündemi değerlendirdi..

 Zorlu bir Genel Kurul sonrasında Cumartesi günü yoğun eleştiriler altında ibra edilen Dursun Özbek, bugün NTV Spor'da Evren Göz'ün sorularını yanıtladı. Sneijder, Bruma ve Muslera hakkında "Sezon devam ediyor. Oyuncularımız hakkında alınmış bir kararımız yok." diyen Özbek, Hakan Şükür ve Arif Erdem'in tartışmalı ihraç süreci ile ilgili de bilgilendirmeler de bulundu. Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde..  
  
GALATASARAY RAHATA ERECEK
Çok uzun bir Genel Kurul'du. Yaklaşık 12 saat sürdü, birçok üye konuşma yaptı. Galatasaray'ın demokratik duruşu bu eleştirilerin yapılmasını sağlıyor. O gün benim de doğum günümdü. Değişik bir heyecan oldu benim için. Tüm üyelerimize ibra ettikleri için teşekkür ediyorum. 

Galatasaray'a hizmet etmenin sonu yok. Mali anlamda projelerimizi hayata soktuk. Finansal kaynağa ihtiyacımız vardı. Kemerburgaz'a taşınma sürecinde kesin bir tarih vermek zor. Taşınma tarihi kesinleştiği zaman konuşmak istiyorum. Seçilirken söz verdiğim gibi Galatasaray rahat bir döneme kavuşacak. Tüm gücümü verdiğim sözleri tutabilmek için harcıyorum.

BU RET KARARININ ARKASINDA DURAMAZDIK
Biz ihraç işlemi için gerek gördüğümüz kişileri disiplin kurulumuza sevk ediyoruz. Onlar konuyla ilgili araştırma yapıyorlar. Disiplin Kurulu daha sonrasında bize bir rapor veriyor. En son ise bu durum Genel Kurul'un onayına sunulup karar veriliyor. 

Hakan Şükür'e aylar öncesinde gerekli bildirimler yapıldı ama kendisi 7 gün içinde savunmasını yapmayıp kendini savunma hakkından vazgeçti. Galatasaray yönetimi geçtiğimiz yıl Hakan Şükür'ün ihracını kabul etmişti. Genel Kurula tasdik için gidildi. Terör örgütlerine bulaşmış ve bunu inkar etmeyen bir kişi Galatasaray'ı temsil hakkını kaybetmiştir.  Genel Kurulda provokatif, hamaset dolu bir azınlık bu ihracın gerçekleşmesini engelledi. Ertesi gün olağanüstü bir şekilde yönetim kurulunu topladım ve Hakan Şükür ile Arif Erdem'in ihracını kararlaştırdık. Bu ret kararının arkasında durmamız mümkün değildi. Bu gölgenin Galatasaray'ın üzerinde durmasına izin veremezdik. 

AİDAT SEBEBİYLE İHRAÇ EDİLMEDİLER
Tüzük sebebiyle aidatlarını yatırmamaları bir ihraç sebebi ancak Hakan Şükür ve Arif Erdem bundan dolayı ihraç edilmedi. Bizim ana argümanımız terör örgütüne üye olmalarıydı. Aidat konusu bunu desteklemektedir sadece. Bu ikili kaçarak zaten kendilerini savunmamış; suçlarını kabul etmişlerdir. Cumhuriyetimize düşman bir yapının içinde olan kişiler Galatasaray'ın içinde bulunamaz. Hiç kimsenin bu ihracı basit bir aidat ödememe olayına bağlamamaları lazım. Şu an yeni bir tüzük çalışması var. Aidat ödemeyen 2700 üye ile ilgili de çalışmalar sürüyor.

YAPTIKLARIMIZI 3 SENE İÇİNDE YAPABİLECEK VAR MI?
Israrla bir yönetim zafiyeti yaftalaması yapılıyor. Bizim çalışmalarımızı tasdik edecek kurum sadece Genel Kurul. Seçildiğimden sonra yapılan Genel Kurullara bakın. Hep bize istenilen izinleri verdiler ve ibra ettiler. Gerekirse kan takviyesi yapılır ama bu yönetim projeler üretiyor. Yaptıklarımız 3 sene içinde yapılabilir miydi? Eğer faiz sarmalından çıkarsak bu kulüp getirdikleriyle götürdüklerini denkler. Biz de bu borcun büyük kısmını kapattık.

Önümüzdeki sene Avrupa'ya gidebilmek ile ilgili hiç bir sıkıntımız yok. UEFA bize sadece tek bir şart koydu. Oyunculara ödenen maaşlarda 65 milyon sınırı olacak. Bunun dışında bir kriter yok.

MEHMET ÖZBEK İŞİNİ İYİ YAPIYOR
Tudor ağır idmanlar yaptırıyor. Takım ilk haftalarda bocaladı ama şu an uyum sağladılar. Önümüzdeki dönemler için idari yapılanma konusunda da çalışmalarımız var. Sene sonu açıklayacağız bunları. Mehmet Özbek de Levent Nazifoğlu da Genel Kurul üyesi. Ben sadece verdikleri hizmete bakıyorum. Mehmet Özbek'in başkanın kardeşi olarak anılmasından rahatsızım. Bence kulübe fayda sağlıyor. Ben buna bakıyorum. Önümüzdeki sene taraftarımızın daha çok memnun olacağı bir sistemle devam edeceğiz. Yönetim Kurulu üyelerimin tüm yaptıklarından sorumlu benim. Gereken tüm hesabı Galayasaray'ın sahibi olan Genel Kurula veririm

TARAFTAR PROTESTOYU ZAMANINDA YAPMALI
Seçildik, sezonun 2. maçını oynuyoruz. O gün taraftar "Yönetim istifa" diye bağırdı.Benim 25 milyon taraftarım var. Onları memnun etmek benim görevim. Tüm eleştirilerini dikkate alıyoruz. Taraftardan bir ricam var. Maçın 60. dakikasında oyuncuyu, yönetimi protesto etmenin ne faydası var? Bu takımı da demotive ediyor. Rica ediyorum, eleştirilerini maçın ardından yapsınlar. Geçen sene basketbolda EuroCup'ı kazandık. "Yönetim istifa" diye bağırdılar. Protesto etsinler ama zamanlaması önemli.

KADİR ÇETİNÇALI İLE İLGİLİ YAPTIRIM OLACAK
Genel Kurulda yapılan sataşmaların daha Galatasaray'a yakışır şekilde olması lazım. Ben hepsini dinledim, çok değer verilecek eleştiriler var bazıları sadece sataşmak için konuştular. Genel Kurulda provokatif bir konuşma yapan Kadir Çetinçalı ile ilgili de yaptırımımız olacak. Yönetim Kurulu ile konuşacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0