EC Women | Efektif hücum, iyi savunma..

Geçen sezon Ekrem Memnun yönetiminde Euroleague çeyrek finalinde Ekaterinburg'a elenerek Avrupa defterini kapatan Galatasaray, bu sezon Marina Maljkovic yönetiminde defterindeki yeni sayfasına kıtanın iki numaralı kupası olan Eurocup maceralarını yazıyor. Son olarak İtalyan ekibi Ragusa'yı iki maçta da mağlup eden takımımız 10 maçta 10 galibiyet alırken çeyrek finalde ise Slovak ekibi Good Angels Kosice ile yarı finale kalmak için mücadele edecek. Biz de çeyrek final başlamadan önce takımımızın Eurocup'taki nabzını sizler için tuttuk...

HÜCUMDA HOMOJEN YAPI
Bu sezon rakip potaya 78,2 sayı bırakan Sarayın Sultanları, bu alanda Eurocup'ta en çok sayı bulan takım konumunda yer alırken, normal sezonda da rakip potaya 80,8 sayı bırakmayı başarmıştı. Hücumda guardlarının yaratıcılığıyla ön plana çıkan takımımız maç başına 19,2 asist ortalaması yakalarken, neredeyse 2 hücumda atılan sayının 1'i asist üzerinden geldi. Asist/Top kaybı oranında da 1,2 ortalama tutturan Galatasaray, çeyrek finale kalan takımlar arasında bu alanda lider konumda bulunuyor. Parkede her top için savaşma felsefesini hücum ribaundlarına da yansıtmaya çalışan sarı kırmızılılar, 10 maçta ortalama 12,8 hücum ribaundu ortalaması tuttururken takımımızın hücum ribaundlarında en güvendiği isim ise 2,8 ortalama ile Maryia Papova oldu.

Galatasaray'ın hücum felsefesini ele almamız gerekirse; takımımız top paylaşımını seven ve iyi uygulayan bir ekip görünümünde ancak sezon ilerledikçe şu görüldü ki forvetlerden katkı gelmediği an hücum tıkanıyor. Maryia Papova bu anlamda takımın en değerli ikinci ismi konumunda çünkü gerek ribaundlara olan katkısı, gerek iç ve dış şut tehdidiyle takımın hücum aksiyonlarında önemli bir yer teşkil ediyor. Bu sezon Eurocup'ta %47,6 iki sayılık, %43,3 üç sayılık isabet bulan Papova takımın en skorer ikinci ismi olurken, aldığı ortalama 6,1 ribaund ile de takımın ribaund lideri konumunda yer alıyor. 

Hücumda üretemediğimiz anlarda ise sorumluluk alan ve camı kıran isim ise Moriah Jefferson. Amerikalı guard bu sezon oynadığı basketbolla göz kamaştırırken ortalama 22,2 sayı ile bu sezon Eurocup'ın sayı lideri olmayı başardı. Ayrıca yaptığı 4,7 asist ile takımın en önemli iki yaratıcısından biri olan Moriah, 21,7 verimlilik puanı ile takımın en yüksek verimlilik puanına sahip. Kaptan Işıl Alben ise Moriah Jefferson ile takımı yöneten isim konumunda. Bu sezon önemli anlarda sorumluluk almaktan çekinmeyen Işıl, rakip potaya ortalama 8 sayı bırakırken yaptığı 6,7 asist ile de takımın en çok asist yapan oyuncusu olmayı başardı. Kaptan bu alanda ise Eurocup'ta 4. sırada yer alıyor.

ÖNDE BAŞLAYAN SAVUNMA
Sarı kırmızılılarda savunma da guardlardan başlıyor. Öyle ki maç başına ortalama 12,6 top çalan takımımızda Moriah Jefferson 4,2, Işıl Alben ise 2,6 top çalmayla mücadele ediyor. Top çalma/Top Kaybı oranı 0,8 olan Sarayın Sultanları bu alanda ise turnuvanın en iyisi konumunda. Buna karşın çember savunmasında ciddi sıkıntılar yaşayan takımımız maç başına 1,9 blok ortalaması ile mücadele ederken takımımız bu alanda çeyrek finale kalan ekipler içinde en kötü takım olarak göze çarpıyor. Bu sezon savunma ribaundlarında da ciddi sorunlar yaşayan takımımız, rakiplerine verdiği hücum ribaundlarıyla maç içinde düşüşler yaşayabiliyor. 

HEDEF KUPA!
Biraz da Good Angels Kosice eşleşmesinden bahsedecek olursak; Slovak rakibimizin göze çarpan ilk özelliği özellikle evinde sert savunmayla oynaması ve disiplinden kopmaması. Bu sezon Eurocup'ta sadece Yakın Doğu Üniversitesi'ne 4 sayılık farkla kaybeden Kosice, her ne kadar evinde iyi bir görüntü çizse de deplasmanlarda zorlanan bir ekip olarak karşımıza çıkıyor. 70,7 sayı ortalamasıyla Eurocup'ta 9. sırada yer alan Slovak ekibi, maç başına 4,8 blok ile ise bu alanda lider konumda bulunuyor. Takımın skorer oyuncusu olan Teja Oblak'ın yanısıra, 1,6 top çalma ve 1,6 blok gibi etkileyici savunma istatistiklerinin yanına 12,5 sayı, 5,3 ribaund ve 1,3 asist ekleyen Rebecca Allen ile takımımıza eşleşme problemi yaratabilecek Victoria Baugh, Kosice'nin dikkat çeken oyuncuları diyebiliriz. Eşleşmenin kilidini ise takımımızın deplasman performansı açacak zira turnuvanın en önemli adaylarından Carolo'yu saf dışı bırakan Kosice, deplasmanda yediği 14 sayılık farka rağmen güçlü rakibini ilk maçta evinde 19 sayıyla geçmiş ve turu atlayan taraf olmuştu...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0