Errick McCollum resmen Galatasaray Odeabank'ta!

Dün öğle saatlerinde özel haber olarak duyurduğumuz ancak akşam saatlerinde ödeme planı nedeniyle zora girdiği söylenen Errick McCollum transferi sonunda resmiyet kazandı. Geçtiğimiz sezon elde edilen tarihi Eurocup şampiyonluğunda başrollerden birisi olan Amerikalı oyuncu ile sezon başında maddi nedenlerden dolayı sözleşme imzalanamamıştı. Sezonun ilk bölümünü Çin Ligi'nde geçiren Errick McCollum kıta dışındaki sezonun bitmesinin ardından Galatasaray Odeabank ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

THY Euroleague'de transfer döneminin sona ermesinin ardından normal sezonda kalan 5 maçta forma giyemeyecek olan 29 yaşındaki skorer guard sezon sonuna kadar sadece Basketbol Süper Ligi'nde forma giyebilecek. Bu transferle birlikte Galatasaray Odeabank'ın ise yabancı oyuncu kontenjanında tüm hakları dolmuş olacak.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray Odeabank forması altında boy gösteren Errick McCollum, ligde 16.3 sayı - 3.4 asist - 3.7 ribaund ortalamalarıyla oynarken, tarihi bir başarıya imza atarak Eurocup'ta şampiyonluk yaşadığımız sezonda 20 maçta süre buldu. Bu karşılaşmalarda 18 sayı - 3.6 asist - 4.4 ribaund istatistikleriyle tarihi başarıda başrol oynadı. Abdi İpekçi Arena'da oynanılan final serisinin rövanş karşılaşmasında Fransız temsilcisi Strasbourg karşısında kenardan gelmesine ve sakatlığına rağmen 19 dakika sahada kalan Amerikalı yıldız oyuncu 16 sayı - 5 ribaundluk performansıyla galibiyette başrol oynadı. En zor anlarda sahneye çıkan McCollum özellikle son çeyrekte gösterdiği etkili oyunla Fransızlara müthiş atmosfer altında cehennemin ateşini hissettirirken, takımımızın kupaya uzanmasında başroldeydi. Eurocup'ta finallerin en değerli oyuncusu Stephane Lasme seçilirken, Errick McCollum normal sezonda gösterdiği performansla en değerli oyuncu seçilmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0