KBL | Jefferson tek başına direndi ama yetmedi..

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 21. hafta maçında Beşiktaş'a Akatlar Spor Salonu'nda konuk oldu. Başantrenörümüz Marina Maljkovic bu karşılaşmada 4. yabancı olarak Astou Traore'yi tercih ederken, Yvonne Anderson yabancı sınırı; Sofia da Silva ve Ashley Paris ise lig lisanslarının olmaması sebebiyle tribünde yer aldı.  

Karşılaşmaya Işıl Alben, Moriah Jefferson, Deniz Çolakoğlu, Maryia Papova, Kristine Vitola beşi ile başlayan takımımız ilk sayılarını Işıl Alben ile buldu. Rakibinin potaya atakları karşısında zorlanan ve faul hakkını çok erken dolduran kızlarımız, karşılaşmanın ilk 4 dakikasını 15-7 geride geçti. Zellous'un penetrelerini durduramayan ve pota altında Kiah Stokes'a çözüm üretemeyen Galatasaray, ilk çeyreği 28-17 geride kapattı. Rakibimiz adına Shavonte Zellous ilk çeyrekte 14 sayı kaydetti. İkinci çeyreğe de istekli başlayan taraf Beşiktaş olurken takımımızın karşılaşmaya konsantre olmakta oldukça zorlandığı dikkat çekti. Çeyreğin sonlarına doğru kenardan gelen İrem Naz Topuz ile savunmada baskı dozajını arttıran Sarayın Sultanları, hücumda da Papova ve Moriah Jefferson ikisi ile üst üste sayılar bularak farkı tek hanelere indirdi(45-36). Periyotun kalan dakikalarında Beşiktaş ikinci şans sayıları ile skora tutunmayı başardı ve karşılaşmanın ilk yarısı 50-39 rakibimizin üstünlüğü ile geçildi. Takımımız adına ilk yarıda Moriah Jefferson 21 sayı atarken, onun ardından en skorer oyuncumuz 5 sayı ile Astou Traore oldu.

İkinci yarıya Kristine Vitola'nın üçlüğü ile başlayan takımımız, savunmada Beşiktaş kısalarını durdurmakta zorlanırken; Moriah Jefferson bireysel çabaları ile takımımızı karşılaşmada tutmaya çalıştı(57-46). Savunma dozajını arttırdığı zamanlarda geçiş hücumları ile kolay sayılar bulan Sarayın Sultanları, bu eforu periyotun tamamına yayamayınca rakibimiz Zellous ve Peravanovic ile etkili oldu ve son çeyreğe 72-58 önde girdi. Karşılaşmanın son çeyreğine önce İrem Naz ardından da Jefferson'dan bulduğu üçlüklere hızlı başlayan takımımız, ön alanda yaptığı baskılı savunma ile Beşiktaş'ı düzen dışına çıkartarak farkı azalttı ve bitime 05.45 dakika Aziz Akkaya'ya mola aldırdı(76-70).  Molanın ardından Beşiktaş oyuncusu Kiah Stokes ile çarpışan Pınar Demirok başını saha zeminine sert bir şekilde çarparak talihsiz bir şekilde sakatlandı. Uzun süre yerde kalan Pınar sedyeyle sahadan çıkartılırken daha sonrasında da ambulansla hastaneye götürüldü. Pınar'ın sakatlığının ardından oyun kaldığı yerden devam ederken hücumda Jefferson dışında herhangi bir opsiyon üretemeyince ritmimiz tamamen kayboldu(85-72). Kalan dakikalarda Beşiktaş takımımızı kendine yaklaştırmayınca Galatasaray sahadan 89-76 mağlup ayrıldı ve rakibine 25 maç aradan sonra kaybetti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0