Nazımcan Angın: Galatasaray taraftarı hakettiği değeri görmek istiyor..

Galatasaray’ın mali genel kurulundaki konuşmasıyla adından söz ettiren Nazımcan Angın, bugün Aydınlık gazetesinden  Cenk Çınar'a özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray taraftarının hakettiği değeri görmek istediğini belirten Angın, Riva ve Florya'nın son atımlık kurşun olduğunu da belirtti. Nazımcan Angın'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

ZOR BİR SENE OLACAK
Galatasaray’da öncelikle çok zor bir sene olacak. Gerek mali açıdan gerek sportif açıdan hem Dursun Özbek’in dönemini seçilip seçilmemesini etkileyecek hem de kulübün geleceğini derinden etkileyeceğini düşünüyorum bu sürecin. Ancak şöyle bir şey var mali konular bence bir şekilde yoluna girmeye başladı. Riva, Florya devletle olan ilişkiler... Ama Galatasaray taraftarı her zaman topun kaleye girip girmemesine bakar ve baktığımızda bu olay bu sene büyük bir sıkıntı yarattı. Öncelikle başkanın sportif konulara daha fazla önem vermesi ve futbolun başına doğru isimleri getirmesi lazım.

GALATASARAY TARAFTARI HAKETTİĞİ DEĞERİ GÖRMEK İSTİYOR
Bende bir Galatasaray Liseseliyim ama önce Galatasaray taraftarıyım. Galatasaray taraftarı artık eşitlik olmasını istiyor. Tabii ki Galatasaray eğitim ocağından çıkan bir camia ve büyük bir farkımız var aslında diğer kulüplere nazaran. Ama son yıllarda özellikle son 15-20 yılda bir takım insanların seçilmesiyle Galatasaray taraftarının dışlanması haklı olarak insanları rahatsız ediyor. ‘Onlar bizden değil Galatasaray’ın sahipleri divan kuruludur’ gibi laflar Galatasaray taraftarını ikinci plana atmıştır. Ama kulüp kötüye gittiği zaman ilk olarak taraftara sarılıyorlar. Forma, kombine alımları gibi... Galatasaray taraftarı hakettiği değeri görmek istiyor, söz sahibi olmak istiyor haklı olarak. Şu andaki durumdan memnun değiller.

Divan kurulunda çok değerli Galatasaray’ın içinden yetişmiş yaşı büyük olmasına rağmen üşenmeyip Galatasaray için divan kurullarına gelen insanlar var. Ama Galatasaray taraftarının gözünde bazı insanlara karşı bir antipati başladı bir takım kişiler yüzünden. Taraftar bu kişilerin Galatasaray’ı sömürdüklerini düşünüyorlar.

RİVA VE FLORYA GALATASARAY'IN SON ATIMLIK KURŞUNUYDU
Riva ve Florya Galatasaray’ın son atımlık kurşunuydu. Son 15 senedeki kötü yönetimlerin ardından ben bu satışın zorunlu olduğunu düşünüyorum açıkçası. Ama sayın başkanın dönemindeki gibi transferler sürekli olarak isabetsiz olarak devam ederse parayı yemeye devam ederiz. Çok da bir şey farketmez.

GALATASARAY ARTIK TRANSFER YAPACAK KİŞİYİ BELİRLEMELİ
Bence Galatasaray artık transfer yapacak kişiyi belirlemeli. Bunun için profesyonal kişilerle çalışmalı. Çünkü artık endüstriyel futbolun şartları, futbolun geldiği nokta belli. 80’lerdeki 90’lardaki gibi yürümüyor. Dünya piyasasına hakim, gerekirse yurtdışından biri getirtilip, doğru bir ekip oluşturulup doğru pazarlara yönenilmesi ve FFP kriterlerine uygun, bonservisi düşük ve Galatasaray’ın satarak para kazanabileceği kişiler alınmalı. Ben scout ekibinin şu anda dinlendiğini düşünmüyorum. Benim gözlemlediğim menajerler çok fazla iş yapıyor kulüplerle. Kulübün zarara uğrattığını düşünüyorum. Gerek komisyonlar gerekse onların ilişkileri sebebiyle getirilen Cavanda’ya, Donk’a çok büyük paralar ödendi. Örneğin interneti kullanmayı bilen her insan Serdar Aziz’in sakatlık geçmişini görür ve o oyuncuyu almamamız gerektiğini öngörebilir. Ama bahsettiğim gibi menajerlerle iş yaptığımız için büyük zararlara uğradı Galatasaray. Bu kadronun yenilenmesi lazım fakat yenilenirken doğru bir transfer politikası belirlenmeli ve kulübü zarara uğratabilecek futbolcuların alınması, menajer ilişkilerinden kaçınılması lazım.

YÖNETİMİN TAZE KANA İHTİYACI VAR
Başkanlığa adaylığını açıklayan isimlerle ilgili de konuşan Nazımcan Angın: Şu an için bir şey söylemek erken. Adayların projelerini dinleyip ona göre karar veririz. ''Ama sayın başkan Özbek devam edecekse mutlaka genç, işi bilen, alanında uzman ve uyumlu çalışabilecek ekip üyeleriyle birlikte yönetimin yenilemesi gerektiğini düşünüyorum. Yönetimin taze kana ihtiyacı var. '' dedi.

Nazımcan Angın Yönetim kurulunda yer alma konusuyla ilgili ''Şu an bunları konuşmak için çok erken belki ama yönetim kurulunda olursam Galatasaray taraftarının camiaya aidiyetini arttırmak için elimden geleni yaparım. Bunun yanında öncelikle sportif konulara öncelik veririm ve buralarda başarıya ulaşmak için çalışırım.'' ifadelerini kullandı.

GALATASARAY AŞIĞI KİŞİLERİN KAZANDIRILMASI GEREKİYOR
Hakan Şükür ve Arif Erdem’in ihracı hakkında konuşan Nazımcan Angın, "Bence bu konu genel kurula gelmeden çözülebilmeliydi. Sonuçta bir çok problem yaşadık yaşıyoruz. Bu 2750 kişi kulübün sırtına yük olan insanlar, aidat yatırmayan kurullara gelmeyen kulüple ilgili olmayan isimler. Bunların kesinlikle temizlenmesi gerekir ve yerlerine yeni ve Galatasaray aşığı kişilerin kazandırılması gerekiyor. Zaten baktığımızda genel kurullarda 1400, 1500 kişi var. Bunun için kesinlikle bu ilgisiz üyelerin gidip yerlerine genç ve Galatasaray sevgisi olan gençler gelmeli.'' dedi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0