Ömer Yalçınkaya: Şampiyonluk için varımızı yoğumuzu koyacağız..

Galatasaray'da basketbol şubesinde genel menajerlik görevini yürüten Ömer Yalçınkaya, şubenin gündemini Galatasaray TV'de yayınlanan Gün Ortası programında değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Erkek basketbol takımının sezon başında kadrosuna kattığı oyunculardan istediği verimi alamadığını belirten Yalçınkaya, kadın takımında da Maljkovic önderliğinde bir proje içerisinde olduklarını belirtti. Ömer Yalçınkaya'nın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

HEDEFİMİZ TÜRKİYE LİGİ
Şu an hedefimiz Cuma günü oynayacağımız Baskonia maçı.. Euroleague’de sonlara gelindi. Takımımız son dönemde önemli takımları yenerek galibiyetler alarak iyi işler yaptı. Gönül isterdi ki sezon başında kurulan takım verimli olsaydı ve bu galibiyetler play-off adayı yapsaydı. Bu konuda üzgünüz. Tek hedefimiz kaldı; Türkiye Ligi.. Şu ana kadar kullandığımız bütçe gayet yeterli ve iyi. Hiçbir takıma 30-40 sayıyla yenilecek bir bütçe değil. Her rakiple oynayabileceğiniz bir bütçe.. Ergin Ataman’ın dediği gibi sezon başında aldığımız oyun kuruculardan verim alamayınca sene başında denge kurmakta zorlandık. Bu da bizi hedeflerimizden uzaklaştırdı.

ŞAMPİYONLUK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ
Errick McCollum gün geçtikçe üstüne koyarak takımımıza katkı verecektir. Play-off’a doğru daha yükselecektir performansı. O dönem geldiğinde varımızı yoğumuzu ortaya koyup şampiyonluk için mücadele edeceğiz.

EGE KENDİNİ İSPTALIYOR
Ege Arar ismi konuşulurken amatör ve profesyonel kavramları birbirine karışıyor. Bizim altyapımızdan geldi. Değerli isimlerle çalışıp şimdi de A takım seviyesinde kendini ispatlamaya başladı. İkinci lisans ile Pertevniyal ile alt ligde kendini kanıtladı. Pertevniyal’e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Orada kazandığı özgüven ile Galatasaray’a ve milli takıma katkı sağlayacak seviyeye geliyor.

MALJKOVIC ÖNDERLİĞİNDE KADRO KURULDU
Sezon başında herkes bizi yerden yere vurdular. “Bu kadar düşük bütçe ile ne yapmayı hedefliyorsunuz?” dediler. Sezon ilerledikçe herkes söyledikleriyle kaldı. Zaten bir yanılgı içindeydiler. Bir proje takımı kurduk. Şampiyon olan genç takımdan 5 oyuncuyu bünyemize kattık. Bütçenin el verdiği ölçüde Marina Maljkovic önderliğinde bir kadro kuruldu. Sezon içinde takviyeler yapıldı. Gençlik kulübüyüz. Oyuncu yetiştirmeliyiz. Türkiye’nin her yerindeki genç kızlara örnek olmalıyız. Onların hayallerinde basketbolu yaratmalıyız. Bunu parayla satın alamazsınız. Bugün satın alsanız yarın kulübü kapatırsınız. Yıllardır Galatasaray lokomotif olarak bu işi üstleniyor.

IŞIL’IN YERİ AYRI
Işıl Alben çok özel bir oyuncu. Türk basketboluna damga vurmuş, halen çok iyi işler yapan bir oyuncu. Galatasaray’ın kaptanı. Galatasaray tarihinde çok önemli kadın basketbolcular var. Son döneme baktığımızda Işıl’ı ayrı bir yere koymak gerekiyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0