STSL | Yeni stadda ilk kez..

Ligde üstüste iki maçtır kazanan Galatasaray, ligin 25.haftasında deplasmanda ezeli rakibi Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bordo-mavili rakibi karşısında sahadan 3 puanla ayrılarak zirvedeki inadını sürdürmek isteyen Igor Tudor'un öğrencileri, ezeli rakibinin yeni stadında sahne alacak. 18 Mart Cumartesi günü Medical Park Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı Halis Özkahya yönetirken, sakatlıkları sebebiyle Eren Derdiyok - Serdar Aziz ve Koray Günter karşılaşmada forma giyemeyecek.

YENİ STADDA İLK KEZ
Takımımız Süper Lig'de Trabzonspor ile 88.kez karşılaştı. Bu karşılaşmaların 39'unu kazanmayı başaran takımımız, 27'sinde ise rakibine mağlup oldu. Son 10 karşılaşmada ise takımımız 5 kez galip gelirken, 3 kez de mağlup oldu. Bunun yanı sıra takımımız, Trabzonspor ile deplasmanda karşılaştığı son 6 karşılaşmanın 4'ünü kazanmayı başardı.(1 beraberlik, 1 mağlubiyet) Ayrıca ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı kazanan Trabzonspor, lig tarihinde sadece üç sezonda takımımızı iki maçta da yendi (1975/76, 2010/11 ve 2014/15). Öte yandan rakibimiz Trabzonspor sezona Avni Aker stadında başlasa da sezonun ikinci yarısında yeni stadı olan Medical Park Arena'ya geçti. Yeni stadında ligde 3 maça çıkan Trabzonspor, 2 galibiyet 1 beraberlik elde ederken bu karşılaşmalarda 5 gol attı ve kalesinde hiç gol görmedi. Ligin 25.haftasında oynanacak karşılaşma yeni stadda iki ekip arasındaki ilk karşılaşma olması bakımından da tarihe geçecek.

SON 13 MAÇIN 11'İNDE GOL YEDİK
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 24 haftada 46 gol atan takımımız, ligde oynadığı son 13 karşılaşmanın 12'sinde gol atmayı başardı. Takmımız bu süreçte rakip kalelere toplam 31 gol atmayı başardı. Takımımız son 13 maçın 12'sinde gol atsa da pozisyonları gole çevirme konusunda %17,4 ligin en kötü 3.takımı konumda. Bunun yanı sıra takımımız son 13 maçın 11'inde de gol yedi. Bu süreçte toplam 16 gol yiyen takımımız, bu gollerin 7'sini yeni teknik direktörümüz Igor Tudor yönetiminde çıktığı 4 karşılaşmada gördü. Kısacası takımımız bulduğu pozsiyonları gol yapma konusunda güçlük yaşarken buna bir de kalesinde Muslera gibi çok önemli bir isme sahip olmasına rağmen kalesini gole kapatmakta duyduğu güçlük ekleniyor.

8 MAÇTA 6 GALİBİYET
Ligin ilk yarısında yalnızca 5 galibiyet alan Trabzonspor, ligin ikinci yarısına ise yaptığı transferlerle çok etkili başladı. Ligin ikinci yarısında çıktığı 8 karşılaşmada da mağlup olmayan Karadeniz ekibi, 8 karşılaşmada 6 galibiyet elde etti. Bu mücadelelerde rakip kalelere 13 gol atan rakibimiz, kalesinde ise yalnızca 2 gol gördü. Bu bağlamda Trabzonspor, ligin ikinci yarısında topladığı 20 puanla ikinci yarının en başarılı takım konumda. Rakibimizin form durumu ve bizim savunmada yaşadağımız sıkıntılar düşünüldüğünde Medical Park Arena'da bizi çok zor bir mücadelenin bizi beklediği görülüyor.

DEPLASMANDA EN BÜYÜK KOZ BRUMA
Bu sezon Galatasaray formasıyla çok iyi bir performans sergileyen Bruma, attığı 8 golle takımın en golcü 2. oyuncuısu konumda yer alıyor. Attığı 8 golün yanına 6 asist de ekleyen Bruma, takımımızın ligde attığı 46 golün 14'üne direkt etki etmeyi başardı. Bruma attığı 8 golün 6'sını deplasmandaki mücadelelerde atarken, yaptığı 6 asistin 3'ünü de deplasmanda yaptı. Takımımız ligde çıktığı 12 deplasman mücadelesinde 18 gol atarken, Bruma bu gollerin 11'ine direkt katkı verdi. Gösterdiği başarılı performansla Marvel'ın çizgi roman karakteri ''The Flash''lakabını alan Bruma, Trabzonspor karşısında da en büyük kozumuz olacak.

SON 15 DAKİKADA 14 GOL
Ligde oynadığı son iki mücadeleyi son dakikalarda attığı gollerle kazanan takımımız, bu sezon 90. dakika ve sonrasında attığı gollerle üç kez galibiyet aldı ve bu alanda ligin en başarılı takımı konumuna geldi. Ligde 46 gol atan takımımızın, en çok gol bulduğu zaman dilimi ise karşılaşmaların son 15 dakikası oldu. Son 15 dakikada rakip kalelere 14 gol atan takımımız, aynı zaman diliminde ise kalesinde 4 gol gördü. Ligde 23 gol yiyen rakibimiz Trabzonspor'un da en çok gol yediği zaman dilimi karşılaşmaların son 15 dakikasına yansıyor. Rakibimiz son 15 dakikada kalesinde 5 gol görüyor. Rakimiz aynı zaman diliminde 4 gol bulmuş. İki takımın istatistikleri şu şekilde..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0