THY Euroleague | Baskonia'ya direnemedik..

Galatasaray Odeabank, bu sezon son kez seyircisinin önüne çıktığı karşılaşmada Turkish Airlines EuroLeague normal sezonunun 29. haftasında Baskonia Vitoria'yı evinde ağırladı. Takımımızda herhangi bir eksik bulunmazken EuroLeague lisansı olmayan Errick McCollum mücadeleyi tribünden takip etti. 

Karşılaşmaya Sinan Güler, Blake Schilb, Vladimir Micov, Austin Daye, Tibor Pleiß beşi ile başlayan takımımız ilk sayılarını  Tibor Pleiß ile pota altından buldu. Karşılaşmanın ilk dakikaları yüksek tempoda karşılıklı basketlerle geçilirken Baskonia Johannes Voigtmann'ı; takımımız ise pota altında Tibor Pleiß'ı kullanarak skor buldu(11-13). Periyot ilerledikçe karşılaşmanın temposu bir nebze olsun azalırken Yenilmez Armada klasikleşen tepe ikili oyunları üzerinden oyununa devam etti. Periyotun sonlarında Alex Tyus ile etkili olan Galatasaray Odeabank, ilk çeyreği 21-27 geride tamamladı. İkinci çeyreğe ön alanda baskı yaparak başlayan takımımız, geçiş hücumlarında Baskonia'yı durduramayınca fark çift hanelere çıktı(24-36). Baskonia kenardan gelen Kim Tillie ve Rodrigues Beaubois ile skor bulmaya devam ederken takımımız sert savunma yapmakta zorlanınca fark giderek açılmaya başladı(28-44). Savunmada rakibini durdurmakta zorlanan ve yüksek yüzdeyle dış atış bulmasını engelleyemeyen Galatasaray Odeabank ilk yarıyı 44-60 geride kapattı.

İkinci yarıya ilk beşine göre Schilb-Diebler & Pleiß-Tyus değişikliği ile başlayan takımımız, ilk yarıya göre oldukça enerjik ve savunmada istekli olunca farkı yeniden 10 sayı bandına çekti(50-60). Periyotun ilerlemesiyle karşılaşmanın temposu yeniden artarken Vladimir Micov ile üst üste uygun atışları değerlendiremeyen Galatasaray Odeabank yakaladığı ivmeyi kaybetti ve TV molasına çift haneli farkla geride girdi(57-70). Mola dönüşünde farkı indirme fırsatı yakaladığı şutlarda isabeti sağlayamayan takımımız rakibinin açık saha oyununa ve yüksek yüzdeli dış atışlarına engel olamayınca karşılaşmanın son çeyreğine 66-80 geride girdi. Son çeyrekte sezon boyunca EuroLeague'de daha az süre alan oyuncularına şans veren Galatasaray Odeabank, oyun konsantrasyonunu tamamen kaybetti ve rakibine karşı direnç koyamayınca sahadan 80-103 mağlup ayrıldı.

Kuşkusuz maçın önüne geçen olay ise karşılaşmanın başında yaşandı. Maç başlamadan önce taraftar grubu ultrAslan, koçumuz Ergin Ataman aleyhinde uzun süre küfürlü tezahüratta bulununca Ergin Ataman maçın başlamasıyla birlikte soyunma odasına gitti. Karşılaşmanın ilk 4.30 dakikasında takımı yardımcı antrenörümüz Yakup Sekizkök yönetirken, Ergin Ataman TV molasıyla birlikte benchteki yerine geri döndü. İlk yarının kalan bölümünde aynı taraftar grubu aralıklı olarak Ergin Ataman aleyhinde küfürlü tezahüratta bulunurken salonun geri kalan kısmı ıslıklarla Ergin Ataman'ı savundu.

Karşılaşmanın istatistik detayları birazdan..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0