THY Euroleague | İki farklı yarı, bu kez kazanan biz olduk!

Geçtiğimiz hafta soğuk Rusya deplasmanından sıcak denizlere inemeyen Galatasaray Odeabank, Turkish Airlines Euroleague 26. hafta müsabakasında daha  önceden Play-Off yapmayı garantileyen Olympiacos'a Dostluk ve Barış Spor Salonun'da konuk oldu. Takımımızda kadro dışı olan Blake Schilb, Emir Preldzic ile birlikte Euroleague lisansı olmayan Errick McCollum dışında bir eksik bulunmazken; Olympiacos'da ise sakatlıkları geçen Vassilis Spanoulis ve Matt Lojeski kadroda yer aldı.

Karşılaşmaya Bruno Fitipaldo, Sinan Güler, Vladimir Micov, Austin Daye, Tibor Pleiß beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank ilk sayılarını hızlı hücumda Micov'un orta mesafe şutu ile buldu. İlk dakikalar karşılıklı basketlerle geçilirken iki takımda pota altını aktif kullanmaya çalıştı. İlerleyen dakikalarda savunmasını sertleştiren ve takımımızı top kayıplarına sürükleyen Olympiacos hızlı hücumlarla 8-0'lık bir seri yakaladı ve oyunun kontrolünü eline aldı(10-4). Periyotun ikinci kısmında Sinan Güler'in Tibor Pleiß'ı pota altında beslemesiyle sayılar bulan Ergin Ataman'ın öğrencileri, buna karşın yaptığı top kayıplarının ardından potasında kolay sayılar görünce ilk periyotu 27-14 geride tamamladı. Takımımız ilk periyotta Printezis'i durdurmakta zorlanırken, savunma ribaundlarını da toplayamadı(Galatasaray Odeabank ilk çeyrekte 3 savunma ribandu alırken, Olympiacos 7 hücum ribandu aldı). Takımımız ayrıca ilk periyotta hücumda oldukça durağan kalırken; Tibor Pleiß ile oynanan tepe ikili oyunları dışında başka bir hücum aksiyonu gerçekleştiremedi. Ergin Ataman ikinci çeyreğe Fitipaldo, Diebler, Göksenin, Orhan, Tyus gibi normal sezonda çok kullanmadığı bir beş ile başlarken Fitipaldo, üçlükleri ve asistleriyle takımımızı sürüklemeye çalıştı(30-19). Dakikalar ilerledikçe ilk çeyrekteki ribaund sorununa bir türlü çözüm üretemeyen sarı kırmızılılar karşısında Olympiacos, farkı açmaya devam etti(42-24). Periyotun sonlarına doğru Can Korkmaz ve Ege Arar'ın bireysel çabaları ile sahaya bir şeyler koymaya çalışan Galatasaray Odeabank soyunma odasına 48-35 geride girdi. 

İkinci yarı düşük tempoda karşılıklı başarısız hücumlarla başlarken iki takımda ilk dakikalarda saha içi basket bulmakta zorlandı. Olympiacos'un boş üçlükleri değerlendirememesinin ardından savunmada üst üste çaldığı toplarla kolay basketler bulan takımımız, yakaladığı 0-7'lik seri ile farkı uzun süre sonra tek hanelere indirdi(54-46). Göksenin'in sahaya koyduğu enerji ile momentumu bir anda eline geçiren Galatasaray Odeabank, Austin Daye'in üçlüğü ile serisini 3-18'e getirdi ve Olympiacos'a ikinci yarıdaki ikinci molasını aldırdı(57-57). Mola dönüşünde eline geçen fırsatları değerlendiremeyen takımımız, felaket geçen bir ilk yarının ardından karşılaşmanın son çeyreğine 59-57 geride girdi. Son çeyreğin başında başlangıçtaki 2-4'lük skordan beri ilk kez öne geçen takımımız, üçüncü çeyreğin sonundaki üçlük yüzdesini de sürdürünce Olympiacos'un hamle yapmasına izin vermedi(64-64). Savunma enerjimizin yanında Olympiacos'un da yayın gerisinden belki de sezonun en kötü performanslarından birini sergilemesi, verdiğimiz onca hücum ribaunduna rağmen oyunun içinde kalmamızı sağladı. Son 3.30 dakikaya girerken hücumda Austin Daye ile istediği şutları bulmasına rağmen değerlendiremeyen takımımız, Micov'un sayıları ile skor üstünlüğünü sürdürdü(69-70) Son dakikalarda Micov'un üst üste üçlükleri ve zor şutları sokması ile farkı daha da açan takımımız son dakikaya 69-76 önde girdi. Kalan dakikalarda hata yapmayan Yenilmez Armada ilk yarıda 15 sayı geriye düştüğü Yunanistan deplasmanında sahadan 71-80 galip ayrılarak bu sezon 2. deplasman galibiyetini aldı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri..

Vladimir Micov 18 sayı – 5 ribaund – 5 asist      
Bruno Fitipaldo 6 sayı – 1 asist
Alex Tyus 14 sayı – 5 ribaund – 1 asist
Can Korkmaz 3 sayı – 1 asist
Ege Arar 4 sayı – 6 ribaund
Orhan Hacıyeva 1 ribaund
Tibor Pleiss 6 sayı – 2 ribaund
Austin Daye 8 sayı – 3 ribaund
Sinan Güler 8 sayı – 5 ribaund – 8 asist
Jon Diebler 3 ribaund – 1 asist
Göksenin Köksal 13 sayı – 2 ribaund – 2 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0