WNBA | Draftta ilk üçte seçilen Galatasaraylılar.. Part II

Galatasaray kadın basketbol takımında sezon başında kadroya katılan Moriah Jefferson gösterdiği başarılı performansla seyircilerin takdirini toplarken, Amerikalı oyuncu önderliğinde Sarayın Sultanları hedeflerine yürümeye devam ediyor. 2016 yılının WNBA draftlarında iki numaradan seçilen Moriah'ın gösterdiği performanstan yola çıkarak WNBA draftlarında ilk 3 sıradan seçilip Avrupa kariyerlerinde Galatasaray forması giyen kadın basketbolunun yıldızlarına dair yazı dizisinin ikinci serisini sizler için toparladık..



SLYVIA FOWLES
6 Ekim 1985 tarihinde Florida'da dünyaya gelen Amerikalı pivot Sylvia Fowles, ABD kadın basketbol takımının geçtiğimiz yıllarda önemli parçalarındandı. Parlak bir kolej kariyerini geride bırakan Fowles, 2008 WNBA Draftlarının 1.turunda Chicago Sky tarafından 1.sıradan seçildi. WNBA'de 3 kez Yılın Defansif Oyuncusu, 2015 WNBA Final MVP'si ve 3 kez WNBA All Star oldu. 2008-2010 arası Rus ekibi Spartak Moskova'da 2 Euroleague şampiyonluğu yaşayan Amerikalı pivot, 2010-2013 yılları arasında da Galatasaray forması giydi. Takımımızda oynadığı dönemde 3 Türkiye Kupası kazanan Fowles WNBA'de Minnesota Lynx forması giyerken, ABD dışındaki basketbol kariyerini ise Çin'de sürdürüyor.


TINA CHARLES
5 Aralık 1988 New York doğumlu Amerikalı uzun Tina Charles geçtiğimiz yıllarda Galatasaray'da forma giyen önemli WNBA oyuncularından biri oldu. Kolej kariyerini Connecticut'ta tamamlayan Tina Charles, 2010 WNBA draftının 1.turunda Connecticut Sun tarafından 1.sırada seçildi. WNBA'e giriş yaptığı sezonda sezonun çaylak oyuncusu seçilen Tina, WNBA'de 4 kez All Star'a davet aldı ve 2012'de WNBA Final MVP'si oldu. Avrupa kariyerine Galatasaray ile merhaba diyen oyuncu, takımımızda Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. 2014-2015 sezonunda ezeli rakibimiz Fenerbahçe'de de forma giyen Tina Charles, sarı lacivertli takımda Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı. WNBA'de New York Liberty forması giyen yıldız oyuncu, Amerika dışı kariyerini ise Çin'de sürdürüyor.


JEWELL LOYD
5 Ekim 1993 tarihinde Illinois'ta dünyaya gelen Amerikalı guard Jewell Loyd, ilk Avrupa deneyimini Galatasaray'da yaşayan isimlerden. Kolej kariyerinde skorer bir görüntü çizen genç Amerikalı, 2015 WNBA draftının 1.turunda Seattle Storm tarafından 1.sırada seçildi. WNBA'e giriş yaptığı sezonda yılın çaylağı ödülünü alan Jewell Loyd, ertesi sezon ise WNBA'in en iyi ikinci beşine seçildi. Avrupa'ya adımını attığı 2014-2015 sezonunda Galatasaray'ın en önemli skor opsiyonu olan oyuncu, Galatasaray yönetiminin, maaşını ödemediği gerekçesiyle sezon sona ermeden takımdan ayrıldı. Şu sıralar WNBA kariyerini Seattle Storm'da sürdüren Amerikalı oyuncu, Amerika dışı kariyerini Çin'de sürdüren bir diğer isim.


MORIAH JEFFERSON
Bu yazı dizisini ondan ilham aldığımız Moriah Jefferson, 8 Mart 1994 tarihinde Texas'ta dünyaya geldi. Lise kariyerini THESA'da geçiren oyuncu, kolej kariyerini ise Connecticut formasıyla tamamladı. Breanna Stewart ve Morgan Tuck ile kolej kariyerinde takım arkadaşı olan Moriah Jefferson, 2016 WNBA draftının 1.turunda San Antonio Stars tarafından 2.sırada seçildi. Yüksek potansiyelli guard, Sue Bird ve Diana Taurasi gibi yıldızların da bir dönem kazandığı Lieberman Ödülü'nü kazandı. Kıta dışı kariyerine Avrupa'da Galatasaray formasıyla başlayan ve bu sezon oynadığı basketbolla taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanan Moriah, WNBA'de ise San Antonio Stars formasıyla mücadele ediyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0