Abdi İpekçi Arena kapılarını kapatıyor..

Üst kullanım hakkı Türkiye Basketbol Federasyonu ve Gençlik Spor Müdürlüğü'ne ait olan ve Türkiye'nin en büyük üçüncü spor salonu olan Abdi İpekçi Arena sezon sonunda tarihteki yerini alacak. Galatasaray erkek ve kadın basketbol takımının iç saha maçlarını oynadığı 12bin 500 kişi kapasiteli Abdi İpekçi Arena sezon sonunda kapılarını bir daha açılmamak üzere kapatacak ve Eurobasket 2017'nin ardından yıkım işlemleri başlayacak.

Abdi İpekçi Arena'nın yerine bir basketbol tesisi ve kamp merkezi inşa edileceği, inşaat aşaması sırasında da salonun hemen yanında bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu'nun hizmet binasının kullanılamayacağı ifade edildi. Galatasaray Odeabank erkek basketbol takımının bu durum doğrultusunda gelecek sezon iç saha maçlarını Sinan Erdem Arena'da oynaması beklenirken, kadın basketbol takımının ise lig maçlarında Ahmet Cömert Spor Salonu'nu tercih edeceği iddia ediliyor. Kadın basketbol takımının gelecek sezon Euroleague'de oynaması halinde Ahmet Cömert Spor Salonu'nun kapasitesi nedeniyle Sinan Erdem Arena'da oynaması ihtimaller dahilinde bulunuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0