BSL | Yenilmez Armada'dan rahat galibiyet

Geçtiğimiz hafta içi deplasmanda Brose Bamberg'i 79-84 mağlup ederek Turkish Airlines Euroleague'e galibiyetle veda eden Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Ligi 25. hafta mücadelesinde İstanbul BBSK'yı Abdi İpekçi Arena'da ağırladı. Takımımızda Jon Diebler sakatlığından; Bruno Fitipaldo ise yabancı sınırından dolayı tribünde yer aldı. 

Karşılaşmaya Errick McCollum, Göksenin Köksal, Vladimir Micov, Austin Daye, Tibor Pleiß beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank, ilk sayılarını Tibor Pleiß'ın uzak mesafe şutu ile buldu. Mücadelenin ilk dakikalarında Göksenin Köksal ve Errick McCollum ile etkili olan takımımız, ilk 5.30 dakikayı 13-9 önde geçti. Periyotun kalan kısmında McCollum ile ön alanda sert savunma yapmaya devam eden ve hızlı hücumlarla kolay sayılar bulan Ergin Ataman'ın öğrencileri, ilk çeyreği 23-11 önde geçti. Errick McCollum ilk çeyrekte 6 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve 2 top çalma ile oynadı. İkinci çeyreğe Sinan ve McCollum ile çembere atak ederek başlayan Yenilmez Armada, skor farkını açmaya başladı(29-14). İlerleyen dakikalarda rakibine adeta potayı göstermeyen ve McCollum ile sahanın iki tarafını da domine eden takımımız farkı 20 sayı bandına çıkartınca Ertuğrul Erdoğan molasına başvurdu(32-14). Mola dönüşünde Ergin Ataman rotasyona giderken İstanbul BBSK kenardan gelen Earl Colloway ile etkili olunca fark azalttı.(32-21). Periyotun kalan kısmında iki taraf da bolca hata yaparken takımımız kenardan gelen oyuncularından istediği katkıyı alamayınca maçın başındaki hücum akışkanlığından uzaklaştı. İlk yarının son dakikalarında İstanbul BBSK yay gerisinden etkili olurken Galatasaray Odeabank bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkarttığı karşılaşmada soyunma odasına 42-33 önde girdi.

İlk yarıda Blake Schilb 9 sayı; Göksenin Köksal 7 sayı, 3 ribaund, 3 asist; Errick McCollum ise 8 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 1 blok ile mücadele etti.  Rakibimizde ise Metecan Birsen 11 sayı ile oynadı.

Takımımız ikinci yarıya karşılaşmaya başladığı beşle başlarken bu devredeki ilk sayılarını Errick McCollum ile buldu. Karşılaşmanın ilk yarısında sahanın en etkili ismi olan Errick McCollum'dan bayrağı devralan Tibor Pleiß ile etkili olmaya devam eden Galatasaray Odeabank savunmasını da sertleştirince farkı yeniden açmaya başladı(53-38). Periyotun ilerleyen kısmında oyunun temposu iyice artarken iki takım da hücumda basit hatalar yapınca skor bulmakta zorlandı(55-40). Periyotun son dakikalarında savunmasıyla rakibini üst üste top kayıplarına sürükleyen ve farkı yeniden açan Yenilmez Armada son çeyreğe 60-42 önde girdi. Galatasaray Odeabank üçüncü çeyrekte potasında sadece 9 sayı görürken, rakibine üç çeyrek sonunda 17 top kaybı yaptırdı. Son çeyreğe Can Korkmaz'ın üçlüğü ile başlayan takımımız farkı 20 sayının üstüne çıkardı. İki ekip de mücadelenin kalan kısmında rotasyonda az süre verdiği oyuncularını kullanırken Yenilmez Armada'da Can Korkmaz ve Ege Arar'ın yükselen performansı devam etti. Mücadelenin son dakikalarında oyunun temposu iyice düşerken Galatasaray Odeabank karşılaşmadan 74-67 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın  detaylı istatistikleri...

Emir Preldzic 3 sayı – 2 ribaund – 2 asist
Errick McCollum 11 sayı – 6 ribaund –  4 asist
Vladimir Micov 6 sayı – 2 ribaund
Alex Tyus 4 sayı – 5 ribaund
Can Korkmaz 3 sayı – 1 ribaund
Blake Schilb 9 sayı – 2 ribaund – 2 asist
Ege Arar 2 ribaund
Orhan Hacıyeva 5 sayı – 1 ribaund
Tibor Pleiss 9 sayı – 4 ribaund – 1 asist
Austin Daye 4 sayı – 4 ribaund – 2 asist
Sinan Güler 6 sayı – 2 ribaund – 5 asist
Göksenin Köksal 14 sayı – 4 ribaund – 3 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0