Derbinin basına yansımaları...

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında oynanan, son yılların en tatsız ve ruhsuz derbisi Josef de Souza'nın uzatma dakikalarında attığı kafa golüyle 0-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile bitti. Maçın ardından futbol yorumcuları ise eleştiri oklarını sarı-kırmızılı takıma yöneltti. 

MEHMET DEMİRKOL
Şener’in Carole’ü geçerek ceza sahası içinden sıfırdan yaptığı ortaya Josef’in vurduğu kafa gol oldu. Dakika 91’de… Bu oldu. Bu maçı 90 dakika seyreden birinin olmasını hiç beklemeyeceği bir organizasyon bu. Advocaat’ın planına hiç uymayacak bir durum. Bu Advocaat’ın planı olamaz. Bu oyuncuların ‘Eee yeter be’ isyanı olabilir ancak. Çünkü hiçbir teknik adamın ‘Arkadaşlar 90 dakika boyunca savunmada ayağınıza gelen her topu hiç bakmadan Lens’in olması mümkün olan yere vurun. Savunma hiç çıkmasın. Snijder’i takımdan koparalım. Ama uzatmalar başladığı anda ya da Josue oyuna girer girmez savunmamızı ileri çıkaracağız ve oyuna hakim olacağız’ gibi bir planı olmaz.

AHMET ÇAKAR
Maçın hakkı Fenerbahçe’nin miydi, asla. Tipik bir beraberlik maçıydı. Ama Allah Tudor ve Dursun Özbek’i bir kez daha cezalandırdı. Karabük’ü satıp gelen, geçen hafta 4 yedikleri Başakşehir maçında Sneijder ve Podolski’yi oynatmayan, dün gece ise onları kurtarıcı diye sahaya süren Tudor cezalandırıldı. Bitime 20-25 dakika kala o ana kadar en önemli hücum aksiyonlarını geliştirmeye çalışan Bruma’yı da alması, Tudor’un bir başka günahıydı. Sonuçta Dursun Özbek, G.Saray’ı rezil etti. Onun sportif tetikçisi Tudor da bence G.Saray’daki miadını doldurdu. Sonuçta bence F.Bahçe ligi en az üçüncü tamamlar. Hatta ikinciliği bile kovalayabilirler. G.Saray ise dördüncü olsun, dua etsin.

ERMAN TOROĞLU
Galatasaray, topla çok eveleyip geveledi. Topla çok fazla oynadı ama hikaye. Çünkü topların yönünü değiştirerek rakibin üzerine gidemedi. Yani rakip defansın dağılmasını sağlayamadı. Fenerbahçe, tamamen defans yaptı. ‘1-2 pozisyon yakalarsam atarım’ dedi, nitekim birini attı. İki takım da bu sezon bulundukları yeri inkar etmeyen bir futbol oynadılar. Peki bu maç neyi gösterdi? Bu maç kesinlikle şunu gösterdi: Tudor’dan Galatasaray’a teknik direktör olmaz.

RIDVAN DİLMEN
Fenerbahçelilerin gelecek hali yoktu psikolojik olarak. Galatasaray, 80 dakika vuramayınca “İdare edeyim” deyince Fenerbahçe de geldi. Bu güneşe kar dayanmayacak gibiydi. Ne eksik şut, ne eksik iyi orta… 90’da sokuyor Josue’yi… 90’da Alex’i sokmaktan farksız bu. Son 10 dakika Galatasaray oyununu kaybedince Fenerbahçe fırsatı gördü. Bir kere geldi, olmadı, ikinciye geldi golü attı. Burada Fenerbahçe’nin derbideki psikolojik üstünlüğünü gördüm.

SERHAT ULUEREN
Aslında dünkü yenilgiye, akıllı olan G.Saraylılar’ın sevinmesi gerekir. Beceriksiz başkan Özbek ve etkisiz eleman Tudor’un artık gidişatı hızlanacaktır bu mağlubiyetle. O koltukta çok zor otururlar. Camia istese de Özbek ve Tudor kalamaz, kalmamalı. Çünkü bu ikili G.Saray’ın vizyonunu sıfırladı. İkisi de yakışmıyor G.Saray’a. Özbek yarın gitsin yine mangal sefası yapsın oyuncularıyla Florya’da. Hangi çağda yaşıyoruz. Böyle başkanlık mı olur Allah aşkına…

LEVENT TÜZEMEN
Galatasaray yönetimi ve Tudor şimdi Carole’ü alsın başlarına taç etsin! Neden mi? Kadıköy’de Van Persie’ye golün ortasını yapan Şener’i kaçıran Carole… TT Arena’da Souza’nın attığı kafa golü öncesi Şener’i kaçıran ve orta yapmasına izin veren yine Carole..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0