Eurocup, Özel: En çok Avrupa Kupası kazanan..

Galatasaray erkek basketbol takımı başantrenörü pozisyonunda 5.yılını geride bırakan Ergin Ataman devam eden sekansta kariyerinde neler kazanır bilinmez ancak bugüne kadar kazandıklarıyla hiç kuşkusuz Türk basketbolunun gelmiş - geçmiş en başarılı isimleri arasında kendisine yer bulacak. Türk basketbol tarihinde bu topraklara gelmiş Avrupa Kupaları'nın tamamında imzası bulunan 51 yaşındaki başarılı teknik adam Galatasaray erkek basketbol takımının tarihindeki en büyük başarı olan Eurocup şampiyonluğunun başmimarlarından birisiydi.

Eczacıbaşı altyapısında başlayan antrenörlük hayatını Efes Pilsen altyapısıyla devam ettiren Ergin Ataman takvim yaprakları 1996 yılını gösterdiğinde Efes Pilsen'de asistan antrenör olarak görev yaptı. 1996 yılında Koraç Kupası'nda şampiyonluğa ulaşan lacivert-beyazlı ekipte Aydın Örs'ün yardımcısı olarak görev yapan Ataman, takımın başına tam yetkiyle geçtiğinde 2000 yılında Avrupa'nın en büyük organizasyonu olan Euroleague'de Final Four oynatma başarısı gösterdi. Ataman sezon sonunda İtalyan devi Montepaschi Siena'nın yolunu tutarken, 2001-02 yılında Saporta Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı. Teknik adamlık kariyerinde Efes Pilsen başta olmak üzere Montepaschi Siena, Ülkerspor, Bologna, Beşiktaş gibi takımlarda görev yapan Ataman'ın kariyerindeki bir sonraki Avrupa Kupası başarısı ise 2011-12 sezonunda Beşiktaş Milangaz bünyesinde olacaktı. Siyah-beyazlı takım ile Avrupa'nın 3 numaralı kupası olan Eurochallenge'da şampiyonluğa ulaşan Ataman, sezon sonunda Galatasaray ile sözleşme imzaladı.

Galatasaray erkek basketbol takımına 24 yıl aradan sonra lig şampiyonluğunu getiren Ergin Ataman'ın lokaldeki başarılı performansının yanı sıra THY Euroleague'de çeyrek final ve Top16 başarıları eklendi. Ergin Ataman sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği 4.sezonunda ise Türk basketbolu ve Galatasaray tarihine yeni bir Avrupa Kupası daha ekledi. Eurocup'ta şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'ın başında bulunan Ataman kişisel kariyerinde 4.kez Avrupa şampiyonluğu yaşıyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0