Galatasaray gençleşmek istiyor ancak işi zor!

Yeni sezonda kadroyu gençleştirmeyi planlayan Galatasaray’da birkaç hafta öncesine kadar düzenli ilk 11 oynayan 9 futbolcunun da yaşının 30 ve üzeri olduğu görülüyor. Takım kadrosunda olup yaş ortalamasını düşüren genç isimler ise maç kadrosuna giremiyor.

Sarı-Kırmızılı kulüpte yönetim de, teknik heyet de yeni sezonda takımı gençleştirmeyi planlıyor. Ancak Galatasaray’ın işi hiç de kolay olmayacak gibi görünüyor. Çünkü daha birkaç hafta öncesine kadar ilk 11’de oynayan, hatta bugün takım dizilişi yapıldığında kağıt üstüne yazılan isimlerin 9’u, 30 yaş ve üstü kategoride yer alıyor. Kalede Muslera, sağ bekte Sabri, göbekte Chedjou ve Hakan Balta, orta sahanın merkezinde Selçuk ve De Jong, sağ önde Podolski, forvet arkasında Sneijder ve sol açıkta Yasin, bu oyuncuların başında geliyor. 

Yoğun mesai gerekiyor
28 kişilik Galatasaray kadrosunun yaş ortalaması şu an için 26.9 olarak görünse de bu ortalamayı düşüren Birhan Vatansever, Gökay Güney, Berk Ünsal, Kerem Çalışkan ve hatta Sinan Gümüş gibi genç isimler forma şansı bile bulamıyor. Dolayısıyla yönetimin bu tabloyu değiştirmek adına bir hayli yoğun mesai harcaması gerekiyor. 

3 ismin bileti hazır
30 yaş ve üstü oyunculardan Sabri ile Chedjou’nun sözleşmesi sona eriyor. İki futbolcuyla da yollar yüksek ihtimalle ayrılacak. Ayrıca Podolski, Japon kulübü Vissel Kobe’ye transfer olacak. Bu isimlerin yerine ilk 11’e transfer edilecek genç yetenekler ortalamayı bir anda düşürebilir ancak finansal sıkıntılar nedeniyle Galatasaray’ın daha çok kontratı sona eren ya da kulüplerin gözden çıkardığı oyuncuların üzerine yoğunlaşması bekleniyor.    

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0