Galatasaray'dan yeni bir tesis hamlesi daha: Kıbrıs!

Göreve geldiği günden bugüne gayrimenkuller üzerine hareket eden başkan Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde yanındaki heyetle beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne resmi ziyaretlerde bulundu. Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüşen Dursun Özbek'in bir numaralı gündem maddesi Girne'de tahsis edilmek üzere 60dönüm arazi oldu. Başbakanlık Konutu'nda gerçekleştirilen ziyaretin ardından KKTC Futbol Federasyonu ve Spor Yazarları Derneği'ni de ziyaret eden Dursun Özbek, buradaki temaslarında Girne'de yapmak istedikleri spor kompleksinin detaylarını paylaştı.

Spor turizmi ve Galatasaray'a yeni tesisler kazandırma adına hareket eden Dursun Özbek'in yeni projesi gün yüzüne çıktı. Girne sahilinden 60 dönümlük yer talep eden Özbek, kulüp olarak spor kompleksi yapmak istediklerini ve bu kompleksin hazırlık kamplarında kullanılabileceğini belirtti. Özbek'in bu talebine, aynı zamanda Galatasaray kulüp üyesi olan KKTC Başbakanı Özgürgün olumlu yanıt verdiği iddia ediliyor.

Girne sahilinde 60 dönümlük yer talep eden Galatasaray'ın bu alana 3 futbol sahasının içerisinde yer aldığı 5 yıldızlı bir otelle birlikte spor kompleksi yapmayı planladığı belirtildi. Galatasaray'ın devre arası kamplarında Kıbrıs'ı tercih edebileceğini ve burada yapacağı hazırlık kamplarının yanı sıra hazırlık maçlarıyla da Kıbrıs'a önemli bir prestij kazandıracağını belirten Özbek, başbakanlık ziyaretinin ardından KKTC Futbol Federasyonu'nda yaptığı açıklamalarda "Yapılacak tesisler sadece Galatasaray'a ait olmayacak. Başka takımların da konaklayacağı, çalışmalarını gerçekleştireceği veya kullanabileceği bir spor kompleksi olacak. 11 yaştan 21 yaşa kadar olan gençler altyapı çalışmalarını Kıbrıs'ta yapabilecekler. Bütün çabam Galatasaray'a gelecek yıllarda da fayda sağlayacak projeleri kazandırmak. Bu konuda İstanbul'daki çalışmalarımız sürüyor ve Kıbrıs'ta da böyle bir çalışma içerisinde olmayı çok istiyorum. Spor ambargosu konusunda siyasi konulara girmek istemiyorum." ifadelerine yer verdi.

Hatırlanacağı üzere; 2011 yılında Adnan Polat ve 2014 yılında Ünal Aysal tarafından Kıbrıs'ta bir takım ziyaretler ve arsa tahsisi konusunda görüşmelerde bulunulmuş ancak sonuçlandırılamamıştı. Geçmiş dönemlerde KKTC Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Hüseyin Özgürgün, kulübün Bafra bölgesinde 110 dönümlük arazinin kullanım hakkını almasında önemli bir rol oynamış ancak dönemin siyasi sorunları nedeniyle 2010 yılında verilen izin 2011 yılında iptal edilmişti. Ünal Aysal döneminde gerçekleştirilen ziyaretlerde de Kumyalı bölgesinden 100 dönümlük bir arazi tahsis edilmiş ancak siyasi ambargo nedeniyle arazinin kullanım hakkı bir yıllığına olmak üzere "tarım arazisi" olarak gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen temaslarda spor ambargosu aşılamayınca arazinin izni iptal edilmişti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0