Işıl Öz ve Emre Ünlü ile soru-cevap..

Galatasaray altyapısından yetişen ve takımlarımızda forma giyen genç neferlerimiz Emre Ünlü ile Işıl Öz, Galatasaray Dergisi'nin 165. sayısına konuk oldu. Libero olarak forma giyen geleceğin oyuncularımızın sorulara verdiği cevaplar şu şekilde...

Sizi tanıyarak başlayalım. Nasıl adım attınız voleybola?
Emre Ünlü: Voleybola 9 yaşındayken, okul takımıyla başladım. Voleybol seçmeleri vardı, o sıralarda sınıfımın en uzunu bendim, seçildim. Beş sene okul takımında oynadıktan sonra Zonguldak Ereğli TED Koleji’ne transfer oldum; kulüp sporcusu olma sürecim böyle başladı.
Işıl Öz: Voleybol oynamaya ortaokulda başladım, beden eğitimi öğretmenim ve ablamın önerileri, yönlendirmeleriyle.

Emre sen Can Ayvazoğlu’nun Işıl sen ise Nihan Güneyligil’in arkasında bekliyorsun. Size katkıları neler?
Emre Ünlü: Can Ağabey’le aramızdaki iletişim… Çok iyi! Ben genç olduğum için bazı pozisyonları henüz net göremeyebiliyorum. Bazı küçük detayları kaçırabiliyorum. Bana bu konuda sürekli yardımcı olup, benim daha iyi olmam için bana yardım ediyor.
Işıl Öz: Nihan abla benim için büyük bir şans aslında. Onun gibi birinin önümde bana böyle güzel bir örnek olması benim için hem büyük tecrübe, hem de çok güzel bir durum. 

Libero pozisyonu voleybolda en kritik pozisyonlardan bir tanesi, genç yaşta bu pozisyonda sahada olmak baskı yaratıyor mu?
Emre Ünlü: Kritik, arka hattın bel kemiği mevki. Fakat voleybolda ancak rahat ve sakin olduğunuzda hatalarınız azalabiliyor. En azından bende öyle oluyor, beki de tecrübe kazandığımın göstergesidir 
Işıl Öz: Baskı olmuyor diyemem ama takım arkadaşlarımın yardımıyla üstesinden gelebiliyorum. 

Saha içinde kendinizde gördüğünüz artılar ve eksiler…
Emre Ünlü: Erkek voleybolunun büyük kısmı artık güce dayalı… Kendi artılarımı düşününce aslında ilk önce aklıma bir eksikliğim geliyor. Ben bu sezon fitness çalışmalarına daha çok önem vermem gerektiğini öğrendim.
Işıl Öz: Zor soru (Gülüyor). Çok fazla heyecanlanıp, normalde yapabildiğim şeyleri, bir an için yapamamak eksi yönüm bence. Moralim bozulduğu zaman o ruh halinin önüne geçip kendimi motive edebiliyorum, bunun da en önemli artılarımdan olduğunu düşünüyorum. 

Genç oyuncularla geçmişten bahsetmek yerine gelecek hakkında konuşmak gerekir. Neler bekliyorsunuz gelecekten?
Emre Ünlü: Gelecekte örnek bir voleybolcu olmak istiyorum. Kendi mevkiimde, Türkiye’de bir numara olmak, karakterimle, voleybolumla iyi yerlere gelmek istiyorum. Ve elbette fanatik bir Galatasaray taraftarı olarak Galatasaray’da uzun yıllar oynamak hayalim. 
Işıl Öz: Gelecekten beklentilerim… Geçilen her bir sezon artılarla ilerlemeyi, önümüzdeki başarılı ve tecrübeli sporcular gibi başarı olmayı hedefliyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0