Jan Olde Riekerink: Galatasaray'daki sorun oyuncuların yaş ortalaması..

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Jan Olde Riekerink gün içerisinde TRT Radyo Haber'de yayınlanan Açık Tribün adlı programa katıldı ve Ahmet Fisunoğlu ile Bahri Havadır'ın sorularını yanıtladı. Galatasaray hakkında değerlendirmelerde bulunan Hollandalı teknik adam ilerleyen süreçte Türkiye'den teklif gelmesi durumunda değerlendirebileceğini ifade etti.


İki tane kötü maçımız oldu. Kayseri ve Kasımpaşa mağlubiyetleri vardı. Normalde başarılıydık. Böyle bir karar aldı yönetim. Ben takımdan ayrıldığımda Fenerbahçe'nin üzerindeydik, lider Beşiktaş'a da daha yakındık. Galatasaray'da şu oyuncu oynamalı şeklinde istekler almadım ve yönetim ile de aramız genel olarak iyi seviyedeydi, görevde kaldığım süre içerisinde kendi kararlarımı kendim aldım. Geçen sezon ben geldiğimde de Eskişehirspor'dan 4 yemiştik. Sezonun yarısından sonra gelince başarı kolay olmuyor. Normal bunlar.. Galatasaray'da iki kupa kazandım. Oyuncularla diyaloglarım çok iyiydi. Altyapı için geldim ama A Takım'ın başına geçtim. Yönetime bu fırsat için teşekkür ederim. Futbolda her zaman başarı olmuyor. Galatasaray başarıları hedefleyen bir kulüp. Kötü maçlarımız da oldu. Yönetim, başarı için yeni bir hoca kararı verdi, bunu doğal karşılıyorum

Galatasaray'da hiçbir zaman şu oyuncu oynayacak bu oyuncu oynamayacak tarzı istekler almadım. Aramız iyiydi ama yönetimle. Sneijder'ı 10 yaşından beri tanıyorum. Sneijder'i 20 yıldır tanıyorum ve aramızda çok iyi bir ilişki var. Benim sistemimde Sneijder'e ihtiyacım vardı ama kendisiyle de hiç taktik konuşmadık. Sneijder değil ama Selçuk ile 2 kez taktik konuştuğumuz oldu ve bu kesinlikle takımın menfaatleri içindi.. O benim sistemime uyuyordu, Tudor'un sistemine uymayabilir, bu duruma saygı duymak lazım. Sabri ile Selçuk arasındaki diyalog için sorduğunuz soru hakkında konuşmak doğru olmaz. Onlar içeride kalan şeylerdir. Oyuncularla ilgili konuşmak doğru olmayacaktır.

Öncelikle Türk medyasında çıkan 'Sneijder, Riekerink kirasını ödedi' haberleri yalandır. Bu haberler beni bazen üzüyor. Umarım böyle şeyler bir daha olmaz. Sneijder'in bir yıl daha kontratı var. Galatasaray'dan ayrılmak gibi bir düşüncesi yok. Burada kalmayı önemli buluyor. Sneijder de eşi de mutlu burada. Futbol dünyasında ne olacağı belli olmaz ama Galatasaray'da şu an kalmayı düşünüyor

Cavanda'yı bizzat kendim istedim. Yönetime alınması gerektiğini söyledim. Geldiğinde 2 kere sakatlık geçirmişti, ondan oynamadı. Cavanda'yı scout olarak çok iyi bulduk bence, çok iyi transfer. Belçika milli takımında oynuyor çünkü. İyi scout işiydi. Ahmet Çalık ve Rodrigues'i, Galatasaray'ın geleceğini düşünerek aldık. Gönül tabii ki daha iyi oyuncular almak ister ancak şartlar bu şekildeydi.

Florya'da futbolcuya dayalı bir sistem yok. Dışarıdan öyle gözükebilir belki evet, çünkü çok uzun zamandır beraber oynayan oyuncular var. Galatasaray'daki sorun, futbolcu yaş ortalaması çok yüksek. Tolga ve Eren'i alarak biraz daha azalttık yaş ortalamasını azaltmak istedik.

Türkiye'de harika taraftarlar var. Türkiye'deki her şeye alıştım ve bu hayatı benimsedim. Eğer Türkiye'den bir teklif alırsam, kabul ederim. Böylesine futbolseverlerin içerinde olmak isterim Fenerbahçe ile Galatasaray arasında rekabet var bu doğru ancak o rekabetin içerisinde ben yokum. Fenerbahçe'nin teklif yapacağını düşünmüyorum. Bir gün Fenerbahçe teklif yaparsa tekrar konuşuruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0