KBL | Sarayın Sultanları çok zorlansa da kazandı!

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ni 20 galibiyet, 6 mağlubiyet ile üçüncü sırada tamamlayarak Play-Off çeyrek final etabında Hatay BŞB ile eşleşen Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, serinin ilk maçında rakibini Abdi İpekçi Arena'da ağırladı. Hafta içinde WNBA hazırlık kampına davet edildiği için ülkesine dönen Yvonne Anderson maç kadrosunda yer almazken onun yerine tecrübeli forvet Astou Traore formayı kaptı.

Karşılaşmaya Işıl Alben, Moriah Jefferson, Pınar Demirok, Cansu Köksal, Kristine Vitola beşi ile başlayan Sarayın Sultanları ilk sayısını Kristine Vitola ile buldu. İlk dakikalarda pota altında Courtney Paris'i etkili kullanan Hatay BŞB skorda 4-11 öne fırlayınca Marina Maljkovic mola aldı. Mola dönüşünde boyalı alana girmekte zorlanan takımımız yayın gerisinden de bir türlü ritmini bulamayınca skor üretmekte oldukça zorlandığı ilk çeyreği 8-20 geride kapattı. Sarayın Sultanları ilk çeyrekte 4/6 iki sayılık isabet ile oynarken 10 üçlük denemesinden de isabet çıkartamadı. 

İkinci çeyreğe Astou Traore'nin üçlüğü ile başlayan kızlarımız, savunmasını sertleştirirken Moriah Jefferson'ın da devreye girmesiyle farkı azalttı(17-24). İlk çeyrekte durduramadığı Courtney Paris'e ikili sıkıştırmalar getirerek ABD'li pivotu etkisiz hale getirmeye çalışan Galatasaray, sert savunması ile rakibini üst üste top kayıplarına sürükleyince oyunun momentumunu eline aldı(24-25) Takımımız bu sekansta 4.30 dakika boyunca potasını sayıya kapattı. İlk yarının sonlarında oyunun temposu iyice artarken iki takım da uygun pozisyonlardan yararlanamayınca soyunma odasına 26-29 Hatay BŞB üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıya ilk beşine göre Pınar-Deniz ve Cansu-Papova değişiklikleri ile başlayan Sarayın Sultanları, ilk basketini Papova'nın üçlüğü ile buldu. Rakibimiz karşılaşmanın başında olduğu gibi Courtney Paris ile etkili olurken, takımımız hücum ribaundlarını domine ederek farkın açılmasını engelledi(35-36). Periyot ilerledikçe istediği pozisyonları yakalasa bile isabet bulmakta zorlanan takımımız çeyreğin son 3 dakikasına 41-44 geride girdi. Mola dönüşünde Işıl Alben'in üçlüğü ile skora 46-46'da eşitlik getiren Marina Maljkovic'in öğrencileri, kalan dakikalarda üst üste hücum ribaundları alsa bile istediği basketi bulamayınca karşılaşmanın son çeyreğine 48-48 eşitlik ile girildi.

Dördüncü çeyreğe Moriah Jefferson'ın tek kişilik gösterisi ile başlayan takımımız, skorda 55-51 öne fırladı. Jefferson'ın atağına Hurst ve Paris ikilisi ile cevap veren Hatay BŞB skorda yeniden eşitliği sağladı(55-55). Bu dakikadan sonra Jefferson'ın üst üste Papova'ya asistleri ile basketler bulan Sarayın Sultanları bir kez daha skorda üstünlüğü eline aldı(60-55). Tıpkı periyotun başında olduğu gibi bir kez daha reaksiyon gösteren Hatay BŞB yakaladığı 0-6'lık seri ile öne geçince Marina Maljkovic bitime 04:28 dakika kala mola aldı(60-61). Mola dönüşünde takımımız Traore ile üst üste üçlükler bulurken savunmada rakibini durduramayınca oyunun kontrolünü eline alamadı(66-65).

Mücadelenin son dakikaları büyük çekişmeye sahne olurken daha iyi savunma yapan taraf olan takımımız zorlu mücadeleden 72-69 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın istatistik detayları...

Deniz Çolakoğlu 5 sayı – 7 ribaund – 1 asist
Pınar Demirok 2 sayı – 4 ribaund
Astou Traore 13 sayı – 7 ribaund – 2 asist
Işıl Alben 13 sayı – 1 ribaund – 3 asist
Maryia Papova 11 sayı – 3 ribaund – 3 asist
Kristine Vitola 13 sayı – 8 ribaund – 1 asist

Moriah Jefferson 15 sayı – 4 ribaund – 7 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0