Ömer Yalçınkaya: Sezonun telafisi şampiyonluktan geçiyor!

Galatasaray basketbol şubesi genel menajeri Ömer Yalçınkaya, kulübümüzün resmi yayın organı Galatasaray TV'de yayınlanan Gün Ortası programında Melisa Çizmeci'nin konuğu oldu. Erkek ve kadın basketbol takımlarımızın son durumları hakkında bilgiler aktaran Yalçınkaya’nın öne çıkan açıklamaları şu şekilde..

Errick McCollum'u sezon başı istemiştik ama rakamlar neredeyse iki katına çıkınca; karar aşamasındayken Çin'e dümeni kırmıştı. Aklı hep buradaydı. 3 aylığına kendisiyle anlaştık. Fenerbahçe maçıyla bize katıldı. Errick McCollum geçen seneki takımdan farklı bir takıma geldi aslında. Dolayısıyla uyum sürecini atlattıktan sonra takıma ciddi katkılar vermeye başladı.

Şu anda tek hedefimiz play-off serisi. Son 3 maçımızı en iyi şekilde oynayıp belki 5 veya 6. olarak play-off'a başlamak istiyoruz. Sezon başında istediğimiz skorları alamadık. Tabii çok üzgünüz. Bunu telafi etmenin yolunun da bu sene şampiyonluktan geçtiğini de biliyoruz. Play-off'ta şampiyon olmak, taraftarımızla kupayı kaldırmak istiyoruz.

Sezon başında oyun kurucu pozisyonundaki seçimlerimiz pek istediğimizi vermedi. Onlardan performans alamadık. Basketbolda her zaman söylenir; 1 numarası ile 5 numarası bir takım için hayati önem taşır. 1 numaralı pozisyon için 2 guarddan beklediğimiz performansı yakalayamadık. Hatta 5 numara olarak Krstic ile anlaşmıştık; sakatlığı nüksedince onunla sezona başlayamadık. Tibor ile sezona başladık, uyum süreci sonrası katkı vermeye başladı. Bruno Fitipaldo ve Errick McCollum'un gelişiyle takım toparlandı..

Hatay serisi çok zor bir seriydi. 2-0 kazanıp turu atladık. Sezon başında herkesin kafasında 'bu takım küme düşer mi' algısı vardı. Biz artık 2-3 yıllık bir programa adım attık. Bu çok cesaret isteyen bir stratejiydi. Galatasaray'ın olduğu yerde hep iddia vardır ama takımımızda gençleri sahaya atmamız lazım. 5 tane pırıl pırıl gençlerimiz var A takım kadromuzda. İddialı bir koç getirerek hedeflerimizin bir kısmına ulaştık. Avrupa'da yarı final oynamak, kat be kat bütçelerle başa çıkmak önemli işler. Galatasaray'ın kadın basketbol takımı üstüne düşeni fazlasıyla yapıyor, yapacak da.

Kadınlarda yarı final maçları öncesinde seride ev sahibi avantajı Fenerbahçe'de ama elimizden gelen performansı Galatasaray formasına yakışan şekilde ve karakterde sahaya koyacağız ve finale kalmak için mücadele edeceğiz.

Taraftarımız her zaman baş tacı. Gerek kadınlarda yarı final, gerekse erkeklerde play-off müsabakalarına girerken onların desteğine her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var. Hep birlikte sezonu kupalar ile taçlandırmak istiyoruz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0