Rakamların dilinden Fenerbahçe karşılaşması..

Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi evinde ağırlayan ve maçın mutlak hakimi olmasına rağmen son dakikalarda kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrılan Galatasaray için gelecek sezon Şampiyonlar Ligi elemelerine katılım hakkı oldukça zorlaşırken, Avrupa Kupası'na direkt katılım hakkı da tehlikeye girmiş oldu. Yaklaşık 37bin taraftarın izlediği derbide öne çıkan istatistikler, notlar ve detaylar şu şekilde..

0: Galatasaray, 2010-2011'den bu yana ilk kez bir sezonu Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor galibiyeti alamadan bitirdi.

2: Fenerbahçe derbide sadece 2 isabetli şut atarken, ilk isabetli şut 86.dakikada Alper Potuk'tan geldi. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında 2.isabetli şutunu Josef de Souza'nın kafa vuruşuyla kaydeden sarı-lacivertli takım bu vuruşun filelerle buluşmasıyla sahadan galibiyetle ayrıldı.

3: Galatasaray adına karşılaşmada en çok top çalan isim Tolga Ciğerci oldu. Orta sahada görev yapan Tolga derbinin tamamında 3 top çalarken, sarı-lacivertli takımda forma giyen Josef de Souza ve Jeramain Lens ile birlikte maçın en çok top çalan ismi olmayı başardı.

4: Galatasaray'da maçın en çok şut atan ismi Wesley Sneijder oldu. Rakip kaleyi 4 kez yoklayan Hollandalı oyuncu sadece 2 şutunda isabet bulabildi.

5: Avrupa'da major liglerin en çok çalım atan ilk 5 oyuncusu arasında yer bulan Bruma, derbide rakiplerini 5 kez çalımlamaya kalktı ancak bunların 3'ünde başarılı olabildi. Galatasaray'da en başarılı isim Bruma olurken, rakip takımda en çok çalım denemesinde bulunan isim Şener Özbayraklı oldu. Savunmanın sağında oynayan Şener karşılaşmada 5 çalım denemesinde bulunurken, tıpkı Bruma gibi 3'ünde başarılı oldu. 

8: Dursun Özbek yönetiminde Galatasaray ligde Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı kazanamadı; 8 maçta 5 mağlubiyet, 3 beraberlik.

9: Galatasaray derbide rakibi karşısında 9 kez köşe vuruşu kullanırken, sarı-lacivertli takım mücadeleyi korner kullanmadan tamamladı.

20: Derbide rakip kaleye 20 kez şut denemesinde bulunan Galatasaray bu şutların 5'inde isabet buldu.

26: Galatasaraylı futbolcular 90 dakikanın genelinde rakip ceza sahasına 26 kez orta girişiminde bulundu. Takımın pivot santraforu Eren Derdiyok oyuna girene kadar 24 kez orta açan sarı-kırmızılılar, 1.91 boyundaki Eren oyuna girdikten sonra takip eden uzatmalar dahil 16 dakikalık süre içerisinde sadece 2 orta açtı.

31: Fenerbahçe adına derbide en çok pas denemesi yapan isim Mehmet Topal oldu. Orta sahada forma giyen tecrübeli oyuncu mücadeleyi 31 pas denemesi ile tamamlarken, kendisini 30 pas ile rakip takımın kalecisi takip etti.

%51.3: Galatasaraylı oyuncular rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin yarısından fazlasında ayakta kalan taraf oldu.

%59.4: Igor Tudor'un öğrencileri derbide rakipleri karşısında hava toplarını karşılama konusunda öne çıkarken, karşılaşmanın 90+1'dakikasında Josef de Souza'nın kafa golüyle derbiden mağlup ayrıldı.

61: Orta sahanın merkezinde forma giyen Selçuk İnan derbinin tamamında sahada kalırken toplamda 67 pas denemesinde bulundu. Tecrübeli oyuncunun 61 pası kısa pas olurken sadece 6 kez uzun oynamayı tercih etti.

%67.8: Galatasaray'ın ezeli rakibi karşısında 90 dakika sonunda topla oynama oranı.

76: Derbide en çok pas girişiminde bulunan isim Galatasaray savunmasında görev yapan 23 yaşındaki Ahmet Çalık oldu. Genç savunmacı bu denemelerinin 68'sinde isabet bularak derbide bu alanda öne çıktı.

113: Derbide savunmanın merkezini oluşturan Ahmet Çalık ve Semih Kaya karşılaşmanın tamamında toplamda 113 kez pas girişiminde bulundu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0